• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • FDFMGA
    Kacka inte i eget bo skrev 2019-03-04 22:45:45 följande:
    Jag vet att detta kan bli lite för mycket för dig och Charlotte, men känner du ens till att L är en del av de rödgrönas regeringsunderlag?

    Kanske dags att ta ansvar för er egen skit.
    Hm, jag såg nyss att du fått sällskap av två andra vurmare i din syn på FL som ett vänsterforum där högeråsikter inte är tillåtna.

    Det förvånar mig inteTomte
  • nihka
    Rataxes skrev 2019-03-04 13:20:15 följande:
    Då har det gått långt, när en vänstervriden skvallertidning sågar en såsseregering.

    Normalbegåvad var det ja.

    Nåja, är det något som puttefnasket är bra på så är det att skylla ifrån sig.
    Man synar kritiskt den egna sidans verksamhet. Mycket bra!

    Tröttnar du aldrig på ditt simpla name calling? Det är så mellanstadiet.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2019-03-05 15:41:05 följande:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/wetterstrand-bade-...

    Wetterstrand både utredare och aktieägare: "En klar intressekonflikt"

    I fredags presenterades utredningen som Maria Wetterstrand, före detta språkrör för Miljöpartiet, lett på uppdrag av regeringen. Där föreslås att 30 procent av flygbränslet som tankas i Sverige år 2030 ska vara förnybart.

    Men samtidigt som Wetterstrand gjort utredningen har hon också suttit i styrelsen för företaget, Cortus Energy AB, som fått stöd från Energimyndigheten att undersöka möjligheterna att producera förnybart biobränsle i Sverige. Hon äger dessutom 615 000 aktier i bolaget.
    Hennes aktieinnehav ökade med ca 100.000 i värde över en natt.

    Men det handlar knappast om medvetet fusk för pengarnas skull. Thomas Gür är någonting mycket värre och mycket trovärdigare på spåret: ren och skär arrogans.

    www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/2333433616708151

    "Det är inte givet att det är ett rent cyniskt vinstintresse som fällt avgörandet. Tyvärr tror jag att det kan vara värre än så ... tillhör man det politiska fält och den ideologiska sekt som Wetterstrand har sin hemmahörighet i, är sannolikheten stor att man anser att man är tillräckligt god, att den sak man tjänar är tillräckligt god, för att man inte skall behöva bryr sig om sådant som intressekonflikter, jäv eller misstankar om jäv.

    Den goda saken anses rena en från allt sådant. Jag har sett det tillräckligt många gånger ända sedan barndomens dagar i sektvänstern."
  • HSOF

    Varför skriver alla i en tråd som handlar om den gamla regeringen? För guds skull det går skapa en ny hård för den nuvarande regeringen.

    Behövs även nya trådar här inne..

  • K Markatta

    Arbetsdomstolen slår idag fast att det var fel av regeringen att sparka generaldirektör Maria Ågren efter säkerhetsskandalen på Transportstyrelsen och i Regeringen Löfven:

    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/agren-domen-stanker-pa-lofven-med-all-ratt/

    "Arbetsdomstolen smular dock effektivt sönder spinnet att Maria Ågren skulle vara den stora orsaken till skandalen. I domen skriver man att Ågren utan förskyllan försattes i en mycket besvärlig situation som nytillträdd generaldirektör.

    Arbetsdomstolen menar bland annat att hon inte kan lastas för att tidsplanen för outsourcingen av körkortsregistret var orealistisk och framhåller att hon vidtog säkerhetsåtgärder direkt när hon insåg allvaret i situationen.

    Man konstaterar också att det fanns en kultur på myndigheten som gjorde att man inte pratade öppet om säkerhetsfrågor samt att det dröjde innan Ågren fick insikt om det."

  • Flash Gordon

    Förtroende?

    Först vill regeringen inte ens tillsätta en försvarsberedning
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6341630

    Sedan tvingas man ändå till det, av verklighetens utveckling.
    https://www.regeringen.se/regeringens-politik/forsvarsberedningen/

    När denna försvarsberedning bara har veckor kvar av sitt uppdrag, DÅ lägger regeringen in nya krav, sk "tilläggsanvisningar". Krav deras representanter i utredningen inte lyft upp:
    https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/03/forsvarsberedningen-ges-nya-anvisningar/

    Regeringen VILL inte betala för ett stärkt försvar.

    Försvarsberedningen har hela tiden varit öppen med en siffra för ekonomin i förlaget på "1,5% an BNP".

    Och NU, när sossarna hoppas att det rä för sent för de andra att hoppa av, vill de bakbinda hela försvarsberedningen

    .
    Det har tagit så illa skruv att till och med två av de fem röd-gröna partier (C och L) nu muntligt gör gemensam sak med de tre blågula oppositionspartierna och säger sådant som :

    "Om det skulle bli en begränsning från regeringens sida - då har man ändrat på ordningen. Det är inte så uppdraget är beskrivet." (C)

    "Utgångspunkten har varit 1,5 procent. Där är ribban lagd med den försvarsekonomin har de detaljerade förslagen arbetats fram. Om det ska bli en bred uppgörelse över blockgränsen så kan den inte ligga under 1,5 procent. " (L)

    Förtroende för regeringen? Undrar just hur lurade de andra partierna känner sig när S vill ändra spelreglerna inför sista rundan?


  • K Markatta

    Nu har vi visst en sån där liten "utmaning" igen, i alla fall enligt Snåla Maggan (S):

    www.di.se/nyheter/andersson-sverige-gar-mot-tuffaste-laget-pa-hundra-ar/

    Andersson: Sverige går mot tuffaste läget på hundra år

    En snål vårbudget kommer att följas av hårda prioriteringar under många år framöver, enligt finansminister Magdalena Andersson. Ändå är hon optimistisk om att Sveriges ekonomi klarar den tuffaste demografiska utmaningen på över hundra år.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?