Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    KN75 skrev 2021-10-08 16:33:23 följande:
    Men kära lilla FDGMKA, den måste väl ändå vara din och dina polares snuttefilt den här tråden. Om man tittar på antalet inlägg så får jag ju inte ens låna ett litet hörn av er snuttefilt.
    Och hur högt skulle de högljudda skrika om jag eller någon annan ville låna er snuttefilt?

    När man tittar på resultatet att endast 9% har stort förtroende för den rödgröna röran så kan väl fråga om de som gillar och de som röstar på den sittande regeringen till stor del är ett klientel som inte finns i den här tråden och inte på detta forum?
    Man kan ställa frågan om just i vilka kretsar i Sverige de rör sig, det klientel som stödjer den rödgröna röran, kan det till stora delar vara i några speciella avgränsade områden, typ en bit utanför det vanliga etablerade samhället? Kanske i de speciella områden i Sverige där man i extremt hög utsträckning lever på bidrag och/eller där man inte läser svenska forum och trådar så som t ex den här tråden på ett forum som heter Familjeliv och som inte översätts till så många språk? Jag påstår ingenting men kanske uppstår det många frågor och alla kan nog bilda sig en egen uppfattning även om frågorna kanske inte har ett helt  politiskt korrekt svar?
    Men kära lilla KFMLR70, Man och missnöjd et al står nog ensam för 50% av rösterna. Jag påstår ingenting, men vad fan är det så jävla jobbigt att öppna ögonen för bara lite grann?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KN75 skrev 2021-10-13 13:40:25 följande:

    Ena gången skriker de högljudda mycket högt när det gäller vad någon härstammar från, vilken bakgrund man har långt tillbaka i tiden, och även mycket gamla ungdomssynder som skett i ungdomligt oförstånd är extremt viktiga att beakta.
    Men nu när det visar sig att en tjänsteman som tidigare varit aktiv i en högst tveksam rörelse härstammar och/eller har sin historia från en karriär inom Miljöpartiet, ja då kan det helt plötsligt bortförklaras utan en blinkning och
    sådant som tidigare var extremt viktigt att beakta saknar helt plötsligt all betydelse.

    Är det underligt att människor i allmänhet saknar förtroende för dessa extremt högljudda?

    I en viss undersökning visar resultatet att endast 9% har stort förtroende för de som gillar inbilla sig själva att de är "de goda"...


    Nädå. Han var säkert ungefär likadan hela tiden, blev kanske mer radikaliserad med tiden. Först när SD kliver in på banan hittar han riktigt hem.

    SD har väl inga "gamla synder" utan de är högst pågående. Åkesson:
    ?Kommer aldrig överge våra rötter?

    www.expressen.se/nyheter/akessons-svar-kommer-aldrig-overge-vara-rotter/

    Hahahah! Blandar du ihop en FL-omröstning med en regelrätt opinionsundersökning nu igen. Vad gulligt. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2021-10-16 00:15:48 följande:
    Ja, du vill säkert att jag svarar på dina frågor, men du kanske ska läsa mina inlägg om du vill ställa releventa frågor på dem.

    'var en bunt nazister, fascister , rasister och vitmakt som baserat på nazisten och fascisten Engdahls ideologi formade den parlamentariska grenen av nyfascistiska och nyfascistiska och rasistiska BSS med SD.

    Om du tvekar på detta kan du läsa SDs egna material om deras historia där allt beskrivs mycket tydligt med turerna runt SD'

    Om detta tillsammans med att såväl MK som JÅ berömmer sig själva för att ha skapat ett 'nytt' principprogram som helt återspeglar det ursprungliga principprogrammet och tillsammans med deras ord om att lite nazism, rasism och antidemokratiska påståenden inte är fel bara det inte är kontinuerligt och att inget i sak förändrats utan bara språkbruket och orden de väljer inte får dig att förstå vari SD och deras principprogram har med nazismen att göra så ska du inte ge upp.. Om du vill kan det gå.
    Först gillade man inte ordet rasist och nu inte ordet brun. Eller det gäller i alla fall inte oss. Möjligen andra, eller är månde brun ideologi lika "utrotad" som rasism?


    SDs principprogram har visserligen förbättrats något i sin ordalydelse från det patetiskt gråtmilda tugget om trasmattor och väggbonader som ursvenskt och annat Carl Larsson-drömmeri tillsammans med det mer ljusskygga nedärvda essenser, men allt det gäller ju fortfarande eftersom Åkesson uttryckligen sagt att SD står fast vid sina rötter: "Kommer aldrig överge våra rötter". Man bara leker lite med texten så fortsätter tågen att rulla på i sina vanliga gamla spår.

    Man vill exakt samma saker som man har velat sedan 80-talets stöveltrampande inmarch på den politiska arenan men man försöker paketera in det lite snyggare.

    Strunt är strunt och snus är snus... 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2021-10-20 19:57:04 följande:
    Jaha, men jag svarade förmodligen på dina funderingar kring begreppet blågul.

    Det är helt okej att kalla den brunblå alliansen för blågul om man så önskar, och det utan att man hänvisar till Wikipedia eller något annat man har behov att att tillskriva auktoritet på området.

    Själv tycker jag att brunblå är en träffsäker benämning.

    SvD har förövrigt en podd där pejorativa politiska benämningar diskuteras.

    www.svd.se/oppna-era-hjartan-for-jimmie-akesson
    Vilken allians? Blåbrun finns lika lite som blågrön eller blåröd. De SD vill regera med vill inte regera med SD. 

    Jag kommer inte att kalla det här gamla nasse-inspirerade partiet för något annat än brunt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KN75 skrev 2021-10-20 11:44:58 följande:

    Nej, jag liksom allt fler har tappat förtroendet för regeringen.
    Ännu mera har jag tappat förtroendet för de extremt få men väldigt högljudda i den här tråden. Jag tror aldrig jag har hört någon liten minoritet med bara stöd av 9% ta sig sådana otroliga brösttoner.
    De extrema få 9% verkar klara av att inbilla sig själva att de sitter på den enda sanningen medan den stora majoriteten på 85 eller 91% enligt de högljudda extrema inte fattar någonting.
    Troligt?
    Ja faktiskt, i de extremas lilla värld lyckas de inbilla sig själva att det inte bara är troligt utan helt sant!

    Om SD skulle bli ett stödparti till en M/KD-regering så kommer de självfallet inte ha mera makt eller inflytande än vad V har haft över S/MP-regeringen.

    Har de högljudda extremt få alltid försökt skrämma människorna på samma sätt för V som du försöker skrämma dem för SD?

    De extremt få framstår som desperata i de pinsamma försöken att hota och skrämma människor.

    De allra flesta väljare, faktiskt näst intill alla, är mycket smartare än vad ni extrema vänsterpropagandister inbillar er själva.
    Ni inbillar er själva att ni är någon sorts elit, ni inbillar er att ni själva skulle veta bättre än alla vanliga Svenska innevånare, det är ert allvarligaste problem. Er inbillade världsbild och er extrema tro om er själva är så tokfel. 

    Sittande regering är oduglig. Det är bara att titta på vad de har gjort och hur Sveriges samhällsproblem och kriminaliteten har utvecklats under deras tid vid makten.
    De har lyckats ställa till det så att kriminaliteten har blivit fruktansvärd och också så att nu måste alla som arbetar betala ännu mycket mera i skatt.
    Det råder ingen tvekan om att de har misslyckats. Det allra största misslyckandet är ett oproportionerligt stort inflytande av ett extremistparti MP som bara representerar 3-4% av väljarna.

    Om det skulle bli så att vi får en M/KD-regering för landet Sverige och för Svenskarnas bästa så kommer självfallet denna regering att ha makten och inte något stödparti.
    Om SD skulle vara stödparti till regeringen M/KD så kommer självfallet SD att i högre utsträckning sköta sina kort rätt om de överhuvudtaget vill ha något litet inflytande i någon enda liten detaljfråga.
    SD skulle vara just ett stödparti, de skulle ju inte sitta i regeringen utan i jämförelse vara i ungefär motsvarande position som V (VPK) har varit till S/MP-regeringen.  

    Under nuvarande regering har V, trots sin betydligt större storlek än MP, haft mycket litet inflytande i jämförelse med det pyttelilla partiet MP som faktiskt suttit i regeringen och har haft mycket stort inflytande. Ett vansinnigt inflytande som väljarna nu har tröttnat på.

    Det finns inget som tyder på att SD skulle kunna ha större inflytande än vad V har haft, inte på annat sätt än att SD:s sakpolitik i för väljarna viktiga frågor i högre utsträckning stämmer överens med dem som i sådant fall har den riktiga makten, alltså M/KD.

    KD skulle sannolikt vara ett  mindre parti men ha mycket större makt än SD. Precis som MP har haft i relation till VPK.
    SD skulle inte alls få någon makt på det sätt som t ex lilla MP som ju faktiskt har suttit i regeringsställning.

    Det fungerar inte längre att försöka skrämma människor för SD.
    Alltfler önskar byta regering, särskilt med hänsyn till väljarnas viktigaste frågor, och då är det enda vettiga alternativet en M/KD-regering.
    Det begriper väljarna.

    V har kommit med massor av högljudda uttalanden som i praktiken visat sig inte ha någon effekt överhuvudtaget eftersom makten har tillhört S/MP.
    På samma sätt kan SD komma med uttalanden som inte har någon effekt eftersom makten skulle tillhöra M/KD.

    Det är ju hur självklart som allra helst, alla fattar det (utom de extrema få 9%?) att vare sig V eller SD kan någonsin få igenom ett enda förslag i Riksdagen om förslaget går emot de partier som har makten.


    Så det fungerar inte att försöka skrämma människor för SD,
    vare sig för SD eller för VPK.
    Vad du inte begriper är att väljarna består av en massa människor som röstar på OLIKA partier och att dessa personer får ha precis vilka åsikter de vill samt uttrycka dem. Vidare att en omröstning på FL inte är någon vetenskaplig studie. Du får inte tillskriva FL så mycket betydelse. Det är inte någon från redaktionen som kommer bli statsminister.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2021-10-21 12:35:40 följande:
    Oavsett politiskt styre har Cementa inte uppfyllt lagkraven för konsekvensutredningar för att få fortsatt brytningstillstånd.
    Detta är den objektiva men för somliga svårsmälta sanningen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2021-10-21 15:29:21 följande:
    Eftersom att det enda det röd-gröna blocket haft som gemensam politiskt projekt är att tycka illa om Sverigedemokraterna. 
    Sverigedemokraternas politik passar uppenbarligen ingen annan än Sverigedemokraterna. Om den hade det så skulle SD ha slagit ihop sig med ett annat parti och suttit i regeringsställning för länge sen. Det är ju ganska remarkabelt att ett parti med 20% av rösterna inte lyckas attrahera något av de andra partierna att ingå i ett regeringssamarbete. Men det är inte SDs fel utan det är fel på alla andra förstås Obestämd

    SD verkar vara den politiska motsvarigheten till den isolerade incelrörelsen. De gnäller också om att det är alla andras fel att de är själva.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2021-10-23 11:51:52 följande:
    Så den här gamla harangen har dykt upp igen - det var väl ett tag sedan du pushade att S skulle tillsätta en 'deep state' inom departementen.

    Jag antar att du inte har någonting som ger belägg för ditt påstående?

    Jag kan tänka mig att de illibela krafterna ser det som att 'partiarbetare övervintrar' i departementen iom att de inte fått tillsätta sina egna trogna partiarbetare på opolitiska tjänstemannaposter - klyftan mellan demokratiska medborgare och politiskt tillsatta illiberala SD-tjänstemän är trots altt avgrundsdjup.
    Socialdemokrater få inte jobba med annat än fönsterputsning. SDare ska inneha alla (samhälls)viktiga poster. Annars är det "odemokratiskt"
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka

    Du får adressera verkligheten med en undermålig ansökan som därför inte gick igenom och att Sveriges huvudstad heter Stockholm.


    Rataxes skrev 2021-10-23 10:01:30 följande:

    Kommer det här att påverka ? Nu när det påverkar Partiernas kärnväljare i Mordor?


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2021-10-23 13:57:07 följande:
    Det gäller alla 'vänsterliberala kulturmarxister' som infiltrerat samhällets alla funktioner med värderingar som etnonationalisterna ser som samhällsomstörtande
    När ska de fatta att det är fritt för alla att söka alla jobb? Det kommer inte en jobbtant som delar ut jobb jämt fördelat utifrån partitillhörighet.

    Man rekryterar utifrån utbildning och kompetens och det är väl där det stuper för alltför många från brunhögern.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?