Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2022-06-14 10:02:09 följande:
    Nästa socialdemokratiska talepunkt som ska spridas: "falsk majoritet"

    (När S blir nedröstade i utskott vars sammansättning bestämts av Riksdagen)

    .
    Begreppet är säkert på väg in här på FL också. 
    Falsk majoritet är ett inte obekant begrepp  - det finns tex i media från tiden då Alliansen bildade minoritesregering och inte samlade en majoritet i utskotten.

    Det är trevligt att du för in ett tidigare använt begrepp på FL - det är mindre trevligt att du ljuger om hur begreppet används
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-15 08:00:57 följande:
    De följer bara sina instruktioner:
    SDs manual och den bruna filmen?

    expo.se/2021/12/sverigedemokratisk-brunsmetning

    "En månad före valet 2018 släppte SD:s medieplattform Samtiden en propagandistisk och vilseledande film om Socialdemokraternas historia. Filmen, med titeln ”Ett Folk, Ett Parti”, skildrade Socialdemokraterna som ett slags systerparti till NSDAP som influerade de tyska nazisterna. Såhär skrev åtta forskare som studerat Sverige och Förintelsen:

    ”Enskilda citat och källor som i filmen presenteras som nya fakta är alltså kända sedan länge men rycks här ur sina sammanhang och vantolkas för att driva tesen att socialdemokratin ligger bakom Förintelsen. Som Ola Larsmo påpekat i Dagens Nyheter är det ett påstående helt utan verklighetsförankring. Historien förfalskas och det gäller genomgående i filmen.”"

  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-15 08:15:28 följande:
    Trevligt villaområde ni har där, tryggt och fint. Så tråkigt det vore om något skulle hända med det:

    www.expressen.se/debatt/nya-lagen-hotar--din-.../

    Ännu ett skäl till att inte rösta på vänsterblocket,  dvs S, V, MP och C.
    Att socialistpartierna är för sån idioti är inget som förvånar. Men att C nu går full retard och skippar äganderätten förvånar lite.
    Expressens debattinlägg författat av villaägarnas riksförbund genom deras jurist Lena Södersten börjar med en halmgubbe - jag tro att du gör en större hamlgubbe genom att påstå att C vill skippa äganderätten.

    "VILLAÄGARNAS RIKSFÖRBUNDPublicerad 15 jun 2022 kl 06.15

    Regeringen vill införa en ny förköpslag för att kommunen åter ska kunna ta över ett husköp på de villkor som säljaren och köparen har kommit överens om.


    Vill Magdalena Andersson minska segregationen genom att riva villor och bygga flerfamiljshus? skriver Villaägarnas förbundsjurist Lena Södersten."

    www.vof.se/skepdic/halmgubbe/

    "Halmgubbe, ett argumentationsfel eller fult retoriskt knep, som går ut på att man gör en karikatyr av motståndarens ståndpunkt, och angriper den istället för det som motdebattören egentligen står för. Exempel: A: ”Jag firar inte jul, och jag tycker att det borde vara okej att låta bli.” B: ”Så du tycker att julen ska avskaffas?!”


    Gör ingen halmgubbe

    Ett halmgubbe-argument är aldrig sakligt och bör undvikas."


    www.bliintelurad.se/

    "Det finns många sätt att skapa och sprida falsk och vilseledande information. 


    Genom att presentera sann information i ett helt nytt sammanhang och ensidigt fokusera på vissa delar kan till exempel en fråga, händelse eller en person beskrivas på ett felaktigt sätt. Bilder eller klipp kan användas för att skapa en falsk beskrivning av verkligheten i en artikel eller ett nyhetsinslag.


    Tänk på!
    Fundera kring vad syftet är bakom informationen du ser, hör eller läser."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-06-19 12:44:06 följande:
    Det är på sin plats att återigen påminna om att det socialdemokratiska partiet systematiskt utbildar partiaktiva och andra aktiva inom rörelsen såsom ABF, LO-facken med mera i att bedriva partiarbeta i sociala medier.
    Det finns inget parti som i samma omfattning som SD är aktiva i sociala medier - SD hade till och emd anställda troll på Katarinavägeni Stockholm 

    Har de respekterade partierna en möjlighet att möta de brunas propaganda i sociala medier? 

    tobiashubinette.wordpress.com/2018/09/02/sverigedemokraterna-extremhogern-facebook-sociala-medier-val-2018/

    "DN:s Josefin Sköld, Alexandra Urisman Otto och Hugo Ewald undersöker idag (i DN) hur det gick till när SD och extremhögern blev allra störst på (svenskspråkiga) Facebook och avslöjar att kommunikationsavdelningen för världens just nu största parti med ett direkt nationalsocialistiskt förflutet sedan årsskiftet styrs från en adress på Södermalm i Stockholm varifrån SD i praktiken har ”erövrat” de sociala medierna och inte bara ”besegrat” vänstern och antirasisterna utan t o m ”brädat” DN liksom Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och SVT (d v s från en nationalromantisk jugend-”pärla” på Katarinavägen...."

    www.dn.se/nyheter/politik/sa-tog-hogerpopulistiska-sidor-over-valrorelsen-pa-facebook-med-hjalp-av-sd/

    "
    Med en vecka kvar till valet har högerpopulistiska sidor helt kört om de vänsterorienterade i den politiska diskussionen på Facebook.

    Sidorna förmedlar en mörk bild av Sverige – budskapen är ofta främlingsfientliga och ibland öppet antisemitiska.


    DN kan nu visa att flera av sidornas publiceringar sker synkroniserat. Och att nätverket sträcker sig ända in på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning."

  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-19 14:21:02 följande:
    Glöm aldrig att socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk. 
    Glöm inte att SDs och deras företrädare är det enda partiet i Sverige som påstått att legitima val är fusk -  som använt sina egna lögner i sociala medier som underlag för påståendet att ett legitimt val är fusk.

    (liknar Trump och inget annat parti i Sverige)
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-19 19:37:13 följande:
    Fortfarande, trots partisternas bortförklaringar, är det endast socialdemokrater som dömts i domstol för valfusk. De ändå fallen, som det desperat hänvisas till har inte ens tagits upp i domstol. 

    Tomte
    Allt det de brunblå anklagar regeringen för har regeringen inte blivit dömda i domstol för Tomte
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-07-03 12:48:43 följande:
    Ja, och de kommer inte att sluta av sig själva så det enda svaret är att le emot dem och gå vidare.

    Låt dem kalla folk för "bruna" för "rasister" och för "nazister". Det är inget att bry sig om. De orden betyder ingenting.

    De säger bara något om den som uttalar dem.

    Det gör inget om de kallar en för "nazist"
    ...  jag är säker på att rasist, nazist och fascist betyder en hel del för de inom SD som bekänner sig till partiets ursprungliga ideologi och grundares tankar.

    Orden betydde också någonting för UK under samtalen med en förintelseöverlevare fram till att Ms önskan att nå makten gjorde att de menande att de alltid hållit med SD och att samtale nmed förinteleöverle ninte alls varit ett läfte att samarbeta med det denne kallade 'nazister i kostym'

    Att ett samarbete med SD kallals BRUNBlått är inte fel i sak då SDs politiska ideologi historiskt bygger på fascism, nazism och rasism.  
  • Padirac
    nattuw skrev 2022-07-03 22:47:17 följande:
    Fast nog är det lite synd att de orden missbrukats så till den grad att de tappat sin laddning. Hur skall framtida människor förstå grundbetydelsen av nazist och rasist när orden bara blivit klyschor som används för att tysta människor som hyser en annan åsikt.
    Ja, SDs bruna film om S är inte bara en historieförfalskning, den är också en klassiskt brun propaganda enligt SDs chefsideolog. Att de bruna kallar andra för nazister och att det försvaras av deras anhängare trots att de mycket väl vet att det är en lögn är en del av den post-truth strategi som används av de Bruna, av alternativhögern och av de som tar TASS som trovärdig källa och de som anklagar regeringen för att det ger mer effekt än att peka på var problemen egentligen finns.

    Kräks
  • Padirac
    nattuw skrev 2022-07-03 23:07:38 följande:
    Jag undrar vad människor med brun hudfärg tycker om att se sin hudfärg användas synonymt med nazist och rasist. Nåja det är ju inte ditt problem.
    Det kan nog vara ett problem för den som inte kan skilja på hudfärg och politisk färg, typiskt rasister som är politiskt aktiva i den bruna politiska fåran. De verkar vara besatta av etnicitet och kultur som en proxy för hudfärg.

    Faktiskt precis så som fascisten och nazisten Per Engdahl formulerade den nyfascistiska ståndpunkten, att sluta prata om hudfärg och istället prata om enticotet, kultur, etnonationalism. Per Engdahls ideologi var grunden till det principprogram BSS skrev ihop då de tillsammans med under ww2 aktiva nazister och fascister, vitmakt och rasister bildade deras parlamentariska politiska gren genom partiet SverigeDemokraterna. Allt detta finns beskrivet i det material SD själva delade ut till 2003 om deras historia. Det senaste principprogrammet har såväl Åkesson som Karlsson hyllat för sin i det närmaste likhet med det ursprungliga principprogrammet. Dessa herrar är inte dumma i huvudet, de har studerat på universitetet i Lund, och förstår helt säkert både vad de läst och vad de själva skrivit.

    Å andra sidan är säker gröna män från mars väldigt glada över att associeras med den gröna politiska rörelsen, klimatet på mars verkar ju ha gått åt pipan Skål
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-04 06:24:12 följande:
    Regeringens kappvändning i frågorna om NATO-medlemskap samt energipolitik och kärnkraft sänker mitt redan låga förtroende.

    Detta trots att jag i grunden hyser socialdemokratiska värderingar samt är för kärnkraft och NATO-medlemskap.
    Det är en märklig föreställning att ideologiskt renlärighet skulle gå före pragmatism - som att kartan skulle gälla före terrängen - för förtroende.

    Det finns väl en del partier som har varit mer ideologiskt renläriga och håller fast vid  gamla beskrivningar av och uppfattningar om verkligheten och vilka metoder som leder till de mål som ett parti verkar för - gamla kartor alltså. 

    Ett pragmatsikt förhållningssätt är ett rationellt sätt att förhålla sig till dagens samhällsproblem.   

    De mest ideologiskt renläriga hittas nog längst ute på kanterna i det politiska spektrat där kontakten med verkligheten är begränsad.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?