Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-07-04 11:05:36 följande:

    Drömde jag detta, men försökte Ulf påstå de inte skulle ha SD med i en Regering?
    Om Ulf har sagt detta, är det ens någon som går på det?
    För synkronisering med SD är ju uppenbar idag med Ulf.


    Det verkar som att trots att M hjälpt SD med utbildning av deras äntringsstyrka så har M förstått att SD inte är dugliga för att vara del av en regering

    www.expressen.se/nyheter/kristersson-sd-kommer-inte-inga-i-borgerlig-regering-/

    "SD ska inte ingå i Moderaternas regering, uppger Ulf Kristersson i Ekots partiledarutfrågning inför Moderaternas halvdag i Almedalen. 

    – Det är inget uteslutande på oartig grund utan mer av praktiska skäl. Vid en regeringsbildning ska man vara 100 procent överens, säger han till Ekot.


    Enligt Kristersson har Moderaterna haft ett bra samarbete med Kristdemokraterna i 18 år då de även suttit i regering tillsammans. 


    – Sverigedemokraterna har inte någon som helst erfarenhet av något sådant samarbete, fram tills nyligen var vi oeniga i rätt fundamentala frågor.


    Öppnar för L 

    Kristersson öppnar dock dörren för Liberalerna. 


    – Jag tycker de har kommit närmare oss på på många olika sätt och jag uppskattar det. "

  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-04 12:02:14 följande:

    Förtroende är viktigt både för väljaren och för partierna. Man vill som väljare veta vad man får med erlagd röst.

    Att det skulle handla om pragmatism köper jag inte alls, för det skulle i så fall ha visats sig långt tidigare i socialdemokraternas försvarspolitik. S-kartan har inte följt terrängen på 20 år.

    Hultqvist tal under partikongressen i november -21 talar också sitt tydliga språk.


    "Det blir ingen ansökan om (NATO-) medlemskap så länge vi har en socialdemokratisk regering. Jag kommer definitivt aldrig, så länge jag är försvarsminister medverka i en sådan process, det kan jag garantera alla."

    Man kan ha pragmatism som en del av ideologin, men då bör man vara öppen och ärlig med det och inte bara vara det när opinionsvindarna vänder.

    Man ska heller inte använda pragmatism som ett sätt att reparera det man själv ställt till med i brist på eftertänksamhet och långsiktighet.


    Ja, man kan ju tycka att det var dumt av S att invadera Ukraina med Putin som utförare för att sen ansöka om att gå med i NATO  Tomte

    Verkligheten före Rysslands upptrappning av spänningen och hot mot den Europeiska säkerhetsordningen var att Sverige under många år utveckat ett nära försvarssamarbete med NATO och Finland.  Ett samarbete som av många beskrivits som ett samarbete så nära som det kunde vara utan ett medlemskap.

    Efterkrigstidens säkerhetpolitiska doktriner gick ut på att skapa regionala sökerehetsomrpden - ett Finland lämnat ensamt utanför NATO hade satt Finland i en större risk  - på samma sätt blir Finlands önskan att bli medlem i NATO en risk för Sverige som ensamt utanför NATO.

    Du vill inte kalladet pragmatism, jag tror det beror på en bristande förståelse för säkerhetsdoktriner och en ideologiserad syn på verkligheten - eller så bygger du en halmgubbe kanske?

    Att kritisera på det du gör är i mycket ' damned if you do, damned if you don't' 
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-04 12:21:11 följande:
    Tillägg på detta:

    Problemen med el-nätet och el-produktionen har funnits länge, ändå har s inte velat använda tillgängliga sätt att lösa problemet, trots att det hade gynnat klimatmålen.
    Pragmatism?
    Nej, kappvändning då väljarna är less på situationen. S riskerar att förlora väljare till partier som är mer öppna för lösningar, bl.a. med kärnkraft.


    Rent faktiskt så har S fätt fler väljare snarare än att tappa väljare - om det beror på pragmatism eller hård ideologoísering av lösningar på samtida problem är inte svårt att förstå.

    Ms, KDs och SDs väljare verkar vara less på sitiuationen då de trots domedagsbeskrivningar av ett av världens mest framgågsrika land i fråga om demokrati, jämlikhet, frihet, ekonomi och minskad brottslighet/utsatthet för våld bortsett från gängens vendettor mot varandra inte lyckats få med sig vare sig väljarna eller riksdagens ledamöter.

    .

     
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-04 12:57:08 följande:
    Populism kallar jag det.
    Jag tror inte att en anpassning av politiken utifrån ett helt förändrat säkerhetsläge kan klassas som populism.

    Det finns ingenting som du presenterat som stödjer påståendet att det är väljaropinionen snarare än den förändrade verklighet som ligger till grund för viljan att ansöka om ett NATO-medlemskap.  

    Att du kallar det populism är inget annat än en halmdocka Tom.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-04 13:28:28 följande:
    Dig kallar jag faktaresistent.
    Ja, det finns ju folk till allt {#emotions_dlg.flower}

    Presentera då fakta som stödjer dina påståenden - fakta som är mer än tyckanden
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-05 17:08:35 följande:
    Socialdemokraterna är ungefär lika följsamma som en stålbalk över en klipphäll, så det argumentet köper jag inte alls.
    Är de en stålbalk eller är de populister?

    Det verkar svårt det härDrömmer
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-07-05 19:31:40 följande:
    Det var beskedet den 8:e mars 2022.

    En svensk ansökan skulle destabilisera området, enligt statsministern.
    Sen ansökte Finland - och uppfattningen är att säkerheten är mer riskerad om ett enda land inte är med i NATO.

    Inte så svårt att fatta för den som vill.
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-07-05 21:50:20 följande:
    Detta bör alla kolla på. Johan Pehrson trampar rejält i klaveret. Det är häpnadsväckande att ett parti som L inte har bättre koll på skolan. 

    www.svtplay.se/video/35585133/rapport/rapport...
    Med tanke på att L under alliansen i mycket reducerades till enfrågepartiet 'skolan' så borde han ha bättre koll på verkliga fakta, inte bara i fråga om hur det ligegr till på lärarfronten, men också i fråga om hur deras genomförda skolpolitik inte alls ledde till den kunskapsskola de sade sig vilja ha utan istället ledde till att barnen i mellanstadiet fick skoluppgifter som inte ens professorer på KTH kan besvara eller att lektorer i statskunskap som hjälper sina barn med läxan får underkänt.

    Alliansen med Ls skolpolitik införde den verkliga flumskolan - det verkar han kanske inte insett men publiken som han mer eller mindre får lov att be om applåder kanske förstått det.

    www.svtplay.se/video/35585133/rapport/rapport-5-juli-19-30-2&position=720

    Däremot håller jag helt med honom om att skolan är nyckeln till arbete, brottslighet och integration.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-07-05 22:39:10 följande:
    Ja och jag bara påpekade att sossarna var emot Nato till långt efter Rysslands invasion.

    S hade egentligen, helst, velat låta kriget löpa ut utan att ta Sverige närmare Nato men tvingades ändra sig när Ulf och M sa att de tänker ta landet in i Nato. Där och då blev det en valfråga som S visste att de skulle förlora.
    Det var knutet till Finlands planerade ansökan efter det ryska anfallskriget mot Ukraina och insikten om hur uppblåst bilden av den ryska krigsförmågan varit som Sverige och Finalnd beslutade sig för en gemensam ansökan.

    UK och M är väl inte mycket mer än en fluga med tanke på säkerhetsläget i Europa och att det är Åksesson som är den verkliga oppositionsledaren, det är normalt Åkesson som gläfser och de andra inom den BRUNblå pakten som svansar efter. UK försöker hitta en plats, men han har hittills svårt för att represenera annat än gnällspikarna - tror jag att en tidigare centralt placerad moderat utryckte det.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-07-08 00:57:14 följande:
    För socialdemokraternas del är det opinionen som tvingat dem till åtgärder, medan högern (SD undantaget) hela tiden (sedan regeringen Reinfeldt, som var ett säkerhetspolitiskt undantag från traditionell högerpolitik) har haft inställningen att något måste göras.
    Säkerhetsläget har krävt åtgärder under 20 års tid, som s inte har velat göra något åt.
    Du har inte beläögg för detta påstående. Det är som du sksiriver i en annan tråd  - ett antagande du gör.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?