Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuw skrev 2018-07-09 11:59:54 följande:
    Fast då handlar det om våld som inte ger klick eller går utnyttja politiskt och sådant våld räknas inte.

    Går det inte klistra en nazistetikett på förövarens så är det inte politiskt betingat och därmed inte intressant. Medan om det går klistra etiketten nazist på förövaren så blir även ett vanligt fyllbråk (vilket mina fördomar säger mig är rätt vanligt i de kretsarna) intressant. En knuffande nazist motsvarar nyhetsmässigt en skjutning av mer spektakulär typ.
    De personer som inom extremiströrelserna gör sig skyldiga till personvåld är till en större del personer som redan har ett brottsligt och våldsamt förflutet innan de blir värvade till extremrörelserna

    www.sou.gov.se/wp-content/uploads/2014/10/SOU-2017_67_webb.pdf

    I lokalblaskan har det under 10-tals år stått notiser om misshandel runt uteställerna. Fyllebråk som du kallar det.

    Det är för mig uppenbart att det finns en skillnad i nyhetsvärdet på 'fyllebråk' och politiskt motiverat våld från i det här fallet nazister eller i andra fall autonomas politiska våld.

    Jag var inte i Almedalen så jag vet inte om AFA eller andra vänsterextremister fanns där och bråkade med nazisterna eller de globala företagarna (det är deras huvudsakliga politiska targets för våld så vitt jag förstått det).

    NRM var i alla fall där och hotade, misshandlade och jävlades med sin politisk agenda.    SÄPO säger att nazisterna har flyttat fram sina positioner och blivit mer aggresiva ute i kommunerna. En del påstår att det har med SDs normalisering av rasism att göra.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-07-09 12:41:40 följande:
    Det finns även en ekonomisk skillnad. Det ena säljer medan det andra inte gör det.
    Ja, klickjournalistiken finns tyvärr i alla online-media - oavsett det är gammelmedia eller alternativa media.

    Klickjournalistiken finns å andra sidan inte alls i SOU som jag länkade och refererade till.

    Man kan också fråga sig varför säljer nazibrott? Varför säljer inte ett enstaka fyllebråk på någon lokal lokal?

    Är det rimligt att tro att politiskt våld av en rörelse som verkar i en extrem-miljö av goda skäl är mer intressant än att Berra och Bengan bråkat om en utspilld öl eller Bettan.

    Det ena brottet har med politisk påverkan att göra, det andra har med alkoholpåverkan att göra.

    Den politiska påverkan syftar till att minska stöd och förtroende för samhället, tex regeringen. Det andra har med avsaknad av impulskontroll att göra.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-07-09 12:56:04 följande:
    Stenkastarvänstern huvudfiende är samhället och dess förlängda arm, polisen. Därav de angreppen på polisen som alltid förekommer när stenkastarvänstern har en av sina "demonstrationer".
    Var de i Almedalen i år? Frågar för att jag inte vet.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-07-09 12:56:04 följande:
    Stenkastarvänstern huvudfiende är samhället och dess förlängda arm, polisen. Därav de angreppen på polisen som alltid förekommer när stenkastarvänstern har en av sina "demonstrationer".
    Ja, det stämmer att samhället är AFAs måltavla också.

    sv.wikipedia.org/wiki/Antifascistisk_aktion_i_Sverige

    "Antifascistisk aktion (AFA) är ett svenskt vänsterextremt autonomt nätverk, bildat 1993, som en del av det internationella nätverket Antifascistisk aktion.[2][3][4] Nätverket består av militanta antifascister som har sin ideologiska grund i olika former av socialism. AFA:s övergripande mål är att genom en revolution avskaffa den nuvarande samhällsordningen till förmån för ett stats- och klasslöst samhälle.[5]Nätverket bekämpar organisationer och personer inom den nationella rörelsen, men även myndigheter, företag och förtroendevaldapolitiker som de anser bidrar till att upprätthålla den nuvarande samhällsordningen som AFA ser som förtryckande[6]. "
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-07-09 13:06:10 följande:
    Eller så är det bara internet som gjort det möjligt att bygga upp en för extremister ovanligt långlivad och mindre fraktionerad organisation där personer med vissa åsikter kunnat växa, frodas och radikaliseras i en egen bubbla.
    Det är mycket troligt att radikaliseringen nyttjar internet  - men i ludvika och på många andra ställen värvar Nazisterna på skolgården

    omni.se/nazister-rekryterar-barn-pa-skolgardar-i-ludvika/a/G1gqol

    mitti.se/nyheter/larare-nazister-gymnasium/

    Innan internet fanns så värvades det en del i supporter-föreningar för de stora lagen i Stockholmsområdet 
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-17 05:03:20 följande:
    Under 90-talet då Balkankriget började kom många kriminella till Sverige. Det var den borgerliga regeringen som upphävde luciabeslutet. Nu har vi även invandring från Afrika och Mellanöstern. Det händer fruktansvärda saker i Sverige. Att tro att dessa kriminella gäng skulle vilja arbeta o leva ett vanligt liv är naivt. Många kan inte eller våga inte lämna gängen pga hot mot dem själva eller släktingar.

    Annan moral annan kultur och religion spelar också roll. Även viss uppgivenhet och samhällsförakt påverkar
    givetvis också dem som försökte men inte lyckades.

    Det kommer inte att bli bättre bara värre och sämre till den stora kollapsen kommer. Vad som händer då vet jag inte. Det kommer att bli ett samhälle i kaos där inget är sig likt. Jag tror att det kommer att bli något sorts inbördeskrig där polis och militär inte kan skydda oss.

    Tyvärr förstår inte så många detta. Om inget i samhället numera blir bättre och har inte blivit på många år varför skulle det plötsligt bli det nu? Vi har haft olika regeringar växelvis. Höger/vänsterregeringar.

    Det är delvis invandringspolitiken som har förstört Sverige och Europa. De skyldiga är tidigare regeringar. Det började långt innan 90-talet men då märktes det inte så tydligt eftersom det mot idag var få som kom. Men redan då började segregation och gängkriminalitet.

    Jag tror att allt fler börjar inse hur illa ställt det är och röstar förför på alternativ som verkligen vill förändra politiken. Att byta ut de rödgröna mot alliansen får ingen betydelse. Det leder inte till en förändring.
    Tyvärr verkar också skrikhögern visa på samma samhällsförakt som de säger att alla invandrare bär på.

    Kriminologer säger att det inte är någon skillnad i kriminalitet mellan 2a generationens invandrare och övrig befolkning om man räknar bort socioekonomiska faktorer. Det är utanförskap som skapar utrymme för kriminalitet.
    Detta stödjer påståendet om att SD i sitt principprogram har fel om mänsklig essens och annat hittepå.

    De partier som verkar utanför de rödgröna/ alliansen har inga lösningar eftersom de inte har en korrekt problembeskrivning. Att rösta på skrikhöger-klanen (SD/MED/AfS/NRM) kommer inte att skapa ett bättre samhälle utan skapa ett samhälle med totalitära inslag, utökad främlingsfientlighet och ett styre baserat på lögner om grupper i samhället.
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-17 09:02:30 följande:
    När man får fram siffror och statistik på brottslighet som begås av invandrare eller deras barn skiljer man inte på olika grupper. Det finns grupper som har lägre benägenhet att begå brott än etniska svenskar. Det finns grupper med överrepresentation. Mixar och blandar man lite som man vill får man fram ett resultat som kan visa vad som helst. Det är floskler och standardfraser när man diskuterar invandringens mycket negativa påverkan.

    Det finns inte så bra samhällsservice i de gamla bruksorterna det finns få arbetstillfällen och de senaste 25-30 åren har bruksorterna förändrats väldigt mycket till det sämre. Men det kastas inte handgranater sker inga skottlossningar som i förorterna. Varför agerar inte de som bor i bruksorterna på samma sätt?

    Förklaringen om utanförskap fattigdom är floskler. Det finns fattiga människor även i bruksorterna
    Så det finns naturligtvis olika grupper som är mer benägna att begå brott - en av grupperna är SDs ledamöter i riksdag och kommunfullmäktige. Avfällingarna och så klart NMR är inget undantag
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-17 10:33:17 följande:

    Herregud se dig omkring i Sverige. Se vad som händer.

    Tiggare utanför butiker, vuxna som ljuger att de är barn. Dessa låtsasbarn fotograferas tillsammans med politiker. Mord, rån, attentat med islamistiska motiv. Personer som ska avvisas går fritt i samhället. Kaos på akutmottagningar hedersförtryck bigami, barnäktenskap gruppvåldtäkter, bedrägeri för miljon belopp mot FK...

    Det är det nya Sverige. Vem begår dessa brott?

    Jag förstår inte hur du inte kan se ett samband med massinvsndringen. .


    Glöm inte rasisterna och nazisterna som låtsas som att de är Sverigevänner och politiker.
  • Padirac
    nihka skrev 2018-07-18 12:44:04 följande:
    Ska man se det här beteendet som typiskt för gruppen?
    Med tanke på det SD skriver i sitt principprogram så ska det mycket till för att förneka att det är typiskt för SD-gruppen för den som delar SDs syn på människor.

    Inom gruppen som utgör SD är det brottslighet, rasism och nazism som är den mänskliga essensen i så fall, det är grunden som SD vilar på och den kan de inte undertrycka - för att parafrasera SDs egna text.

    "Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få. Till hjälp med att skapa en grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta att den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen."

    Jag och andra som inte tror på tramset om essenser och att miljö inte påverkar ser nog det hela på ett annat sätt. 
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-18 16:37:20 följande:

    Nej, jag talar främst om regering och riksdag, men visst kan det finnas behov på andra håll också, men sd är inget jag bryr mig om särskilt mycket.


    Mycket talar för att SD kommer att bli lika stora som M och S i valet.

    Det går alltså bra att klaga på MPs företrädare pga en äjga hälft. MP - ett parti som lever ganska nära 4%spärren. Men att syna SD som säger sig ha en statsmininsterkandidat och gör anspråk på att vara vågmästare, det bryr du dig inte särskilt mycket om?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?