Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2018-07-18 14:18:27 följande:

    Varför man nu ska räkna bort socioekonomiska faktorer...som också har sin grund i något...?

    Ja, det är utanförskap som skapar utrymmet för kriminalitet, det utanförskapet finns redan naturligt från början i och med att man migrerar till ett annat land långt bort. Av stora brister i integration, kulturkrockar och till viss del egen motivation och ansträngning så lyckas man inte jobba bort det här utanförskapet i tillräckligt hög grad för tillräckligt många och då leder det till att fler blir kriminella.

    Jag skulle påstå att det är främst inom det rödgröna blocket man saknat en korrekt problembeskrivning och därmed förmågan att kunna lösa problemen.

    Regeringen Reinfeldt saknade definitivt detta.

    S och M har till viss del bättrat sig i detta...sent ska syndaren vakna...

    Mp och c bromsar fortfarande utvecklingen...


    De socioekonomiska faktorerna är det som skiljer brottsligheten mellan olika grupper i samhället.

    Att räkna bort de socioekonomiska faktorerna visar att SD ljuger, att SDs 'lösning' är en bluff på ett problem som de beskriver med falska ord. Essens.. Vilket skitsnack.

    En politiker sa för många år sedan att det viktigaste för politiken och politikerna var att skapa förutsättningar för alla att ha ett hem, ett jobb, en familj och en meningsfull fritid. Där ligger de socioekonomiska faktorerna, där ligger integrationen.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-18 22:52:14 följande:
    Nja... socioekonomiska faktorer spelar roll på samma sätt för kriminalitet hos såväl svenskar som invandrade.

    Sedan finns det även en del av kriminalitet bland invandrade som inte främst syftar till att vara ett alternativ till vanliga jobb att tjäna pengar på, utan för att av kulturella skäl vända det svenska samhället ryggen. Här kan även religiös tro spä på oviljan att integreras.

    Detta håller jag med om, men...

    Då är det vad man borde satsa på. Förutsättningarna att ha ett hem har man ju misslyckats rejält med.

    Förutsättningar till integration är en sak, men det måste också till vilja och ansträngning från individen, exempelvis att lära sig språket, vid behov utbilda sig e.t.c.



    Han var inte så dum han som sa detta

    www.dalademokraten.se/artikel/kultur/las-olof-palmes-tal-vi-socialdemokrater-har-alltid-sett-framtiden-som-en-lockande-mojlighet

    "Vi föds, växer upp och söker vänner. Vi utbildar oss och förbereder oss till vuxenlivet, vi väljer ett yrke och söker en plats i arbetslivet. Vi skaffar bostad, bildar familj och fostrar barn. Vi söker värna vår hälsa, bota sjukdomar och undgå olyckor. Vi vill leva som fria medborgare och vara med i ansvaret för allas väl. Vi vill säkra försörjning och värdighet inför ålderdomens oundvikliga skröpligheter.

    Allt detta är sådant som ständigt återkommer i människors liv. De stora livsprojekten är gemensamma för oss alla. Vi löser dem praktiskt på nya sätt, men i sin kärna är de oförändrade. Och den enskilde fortsätter att ha ansvaret för sitt eget liv inom ramen för de nya handlingsmöjligheter som utvecklingen skapats."

  • Padirac
    skrikhögeraktiviten skrev 2018-07-19 01:33:21 följande:
    Björn Söder, jo kanske det. HAde glömt att han fanns och såvitt jag vet är han maktlös. Men var det han som erkände Palestina och gullade med hamas?
    Att BS får hållas inom partiet som påstår sig ha nolltolerans mot rasism har säkert en förklaring - förklaringen är inte att BS inte gör rasistiska eller homofoba uttalanden utan har med andra saker att göra.  Nu hittar jag inte källan jag hade tidigare :-/

    JÅ och MK har visserligen petat honom från VU, men han är kvar i partistyrelsen än.
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-19 20:46:34 följande:
    Många tror att invandrare om förutsättningarna anpassas efter dem vill leva ett vanligt svenssonliv. Så är det INTE. Jag kan inte föreställa mig att en somalisk 8-barnsmamma plötsligt kommer att börja arbeta 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan.

    Om hon inte gör det kommer familjen aldrig att kunna slippa fattigdom. Hela samhällssystemet bygger på att båda föräldrarna arbetar. Pengarna räcker inte annars. 8 barn fungerar inte att ha rent praktiskt om barnen ska ha eget rum fritidssysselsättning bli sedda och kunna få tillsyn kärlek och hjälp med läxor mm.

    Det är ju tom svårt att klara ekonomin med ett eller två barn även om båda föräldrarna arbetar.
    Antal barn som föds i en familj är mer eller mindre omvänt proportionellt mot fattigdom. I alla världsdelar utom Afrika minskar antalet barnafödslar pga en höjning av levnadsstandard och välfärd. Den förändringen kommer till Afrika i snabb takt och påverkar barnafödandet där också.

    Boktips: www.amazon.com/Factfulness-Reasons-World-Things-Better/dp/1250107814

    "INSTANT NEW YORK TIMES BESTSELLER

    “One of the most important books I’ve ever read―an indispensable guide to thinking clearly about the world.” – Bill Gates"

    www.theguardian.com/books/2018/jun/08/bill-gates-gives-a-book-to-every-us-student-graduating-in-2018

    "Bill Gates gives a book to every US student graduating in 2018

    The Microsoft mogul is presenting all 4 million students passing out of college this year with a free download of Hans Rosling’s Factfulness"


  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-19 15:58:44 följande:
    Har du bott under en sten det närmaste halvseklet? smile3.gif

    .....

    -Anpassningar efter Sharia i svenska domstolar.

    ....

    Vill bara påpeka att det är avgörande för rättsväsendet att det ståt utanför det politiska systemet så att det inte blir politiskt styrda rättsväsenden.

    Du vet att det är det som håller på att ske i Polen och det som redan skett i Ungern. 

    KillBillls text visar att detta inte är fallet i Sverige - ännu. Det finns krafter som vill motarbeta domstolarnas självständighet och underordna dem det politiska styret. Dessa krafter har Polen och Ungerns styre som förebilder.
    KillBill skrev 2018-07-19 22:16:37 följande:

    .....


    Det sker för tusan inga anpassningar utifrån sharia i Svenska domstolar! Om du menar domen i Solna tingsrätt så var det två centerpartistiska nämndemän som låg bakom en mycket tveksams dom men om du har följt debatten efteråt så vet du att denna dom inte accepterades. Det är inte heller första gången som en tingsrättsdom kritiserad pga. politiskt utsedda nämndemän. Det har t.ex. hänt att det i kritiserade tingsrättsärenden funnits en majoritet av Sverigedemokratiska nämndemän men det innebär inte att vi har en Sverigedemokratisk rättskipning i det här landet.


    Du vet mycket väl att det inte förekommer böneutrop på arbetsplatser och i skolor i Sverige.


     


     



  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-25 15:12:17 följande:
    Det inlägg jag länkat till har inte Hagenbo skrivit, så hänvisa inte till din uppfattning om Hagenbos åsikter.
    Du har länkat till det som hagenbos blogg sprider - konspirationsteorier, rasism.
    Padirac skrev 2018-07-25 09:40:40 följande:
    bloggen Hagenbo verkar inte ha mycket till relevans i frågorna. På hans blogg drivs frågan att EUs verkliga plan är att ersätta den 'vita befolkningen' med en asiatiskt/afrikanskt ras och annat tvivelaktigt trams för foliehattarna.

    Rasismen och antisemitismen som hagenbo delar och sprider delas också av NMR m.flKräks

    Det var andra gången ett inlägg här gick nazisternas ärenden  KräksKräksKräks

  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-25 17:34:56 följande:
    Mig veterligen har de ändå inte valt att göra stora nedskärningar i något av relevans för det vi pratar om.
    I Grekland har de väl skurit ned på i princip alla utgifter, löner, pensioner, offentligt anställda, sjukvård, försvar, lägstalöner - höjda skatter .. 
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-25 17:01:48 följande:
    Ta ställning till och bemöt den enskilda texten, som är ett gästinlägg, istället för din uppfattning om bloggens värderingar.

    ...eller orkade du inte läsa...? Drömmer
    Jo, men jag uppfattade et hela som en 'rant' om alltings fel.  Inga referenser till några påståenden.

    Lustigt att påstå att det finns för många som kan utbilda sig till de yrken de vill och därför har vi politiker med lägre begåvning Tomte

    "I dag kan så gott som alla som har förutsättningar och vill bedriva högre studier göra detta. De kan då i högre grad än förr satsa på yrken som de har intresse för i motsats till gårdagens begåvade ungdom som endast hade politiken att välja på. 
    Detta har inneburit att i dag går de intellektuellt begåvade inte till politiken utan denna "bemannas" av mindre begåvade, utan erfarenhet från samhälle eller yrkesliv. 
    Detta har blivit förödande för ledningen av vårt land och det är det vi medborgare får skörda konsekvenserna av i dag. "

    Ja, vilken unken soppa skribenten på en ännu unknare sida lyckas få ur sigKräks
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-25 18:19:38 följande:
    Jo, det kan jag hålla med om till viss del.

    Dock finns en poäng i ovan understrukna rader.
    Så den ultimata ranten i brist på annat är inte att politikerna saknar arbetslivserfarenhet (är politiska broilers) eller att de är outbildade svetsare som inte har något i politikens värld att göra - utan att de är svagbegåvade?

    Vad vill du påstå? Vad ska politikerna ha för erfarenhet och utbildning menar du?

    Håller du med om att alla kan utbilda sig och skaffa 'vilket yrker de vill'?

    eller om att skribentens soppa är unken och full av rasism?

    att sidan du länkar till är full av konspirationsteorier, rasism och nazism?
  • Padirac
    amerikan skrev 2018-07-26 01:00:19 följande:

    Sveriges regering har åstakommit nada under 4 år. Har inga möjligheter att sitta kvar. Vet inte ens vad man ska göra med överskotten. Pratar illa om de som jobbar mest.


    Så du har migrerat? Åt vilket håll?

    Du vet att sverige har fått kritik för att det spenderas för mycket av överskotten. Det gäller att spara i goda tider så det finns den dag det blir underskott. Att leva ur hand i mun passar kanske en tiggare, men den enda tiggare jag känt gjorde inte det utan hade en ekonomisk plan och tänkte på framtidens inkomster och utgifter. Visst ska sverige inte vara sämre?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?