Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2021-11-24 19:07:29 följande:
    . Nu kan de friare kopiera de blå-gulas populära politik när det exempelvis gäller invandringen.
    Nja, inte kommer S att kopiera de brunblås populism, S är ju det vuxna partiet i rummet.

    Det må så vara att partiarbetarna alltid har skrivit att de andra partierna till slut kopierar SD:s politik. Men partiarbetarna har ofta beröringsskräck gentemot verkligheten och söker sig i stället till idolerna på Twitter och Flashback och får därmed en mycket snedvriden bild av exempelvis svensk politikSkrattande
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-11-24 19:28:48 följande:
    Jo, det är som du skriver sannolikt, mycket sannolikt.

    Jag gillar ju minoritesregeringingar då de får lov att förhandla och förankra breda uppgörelser som förhoppningsvis då ger långsiktiga politiska beslut som inte rivs upp.

    Kanske kan en historisk svag regering med enbart S visa sig vara starkare än en koalition (som inte kommer överens sinsemellan) då den kan vara friare att söka stöd och förhandla brett.

    Med den mandatfördelning som är och de låsningar som finns så verkar det vara vägen fram till kommande val - då hoppas jag att Sd får sitta ett tag till på bänken, kanske kan de gå samma väg som Dansk Folkeparti som i lokalvalen går som tåget - ned i Öresundstunneln - och säkerligen kommer det att fortsätta på samma sätt ett tag till. Kulturkriget är här.
    Ja, jag uppfattar det här som ett drömscenario för många sossar, inte bara mitt eget drömscenario, alltså.

    Jag lyssnade på Magdalena Andersson idag och gladdes åt att kunna lyssna till en framåtblickande mycket kompetent ledare i stället för det malande gnället från den brunblå trojkan.

    Tyvärr tror jag inte att SD kommer att börja tappa väljare än på länge, originalet brukar vara att föredra framför kopiorna, dessutom är Åkesson en mycket skickligare politiker än Ulf och Ebba.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-11-24 20:10:19 följande:
    Jag uppfattar MA som betydligt med 'vuxen i rummet' än UK - på alla sätt och vis. Jag tror att UK inte har den position inom partiet som andra tidigare partiledare inom M haft - jag tror också att det är ett personligt tillkortakommande i fråga om integritet som det handlar och har handlat om. Det är inte bara L som är ett splittrat parti, utan också M. Jag undrar vem internt som håller i taktpinnen för att synka in stegen i den bruna marschen
    Ja, det är inte bara du som gör det. 42 procent av oss svenskar har stort eller mycket stort förtroende för henne, vilket innebär att hon toppar förtroendeligan överlägset.

    www.dn.se/sverige/magdalena-andersson-direkt-etta-pa-fortroendelistan/

    Ulf var väl en typisk kompromisskandidat som får gå efter valförlusten 2022. Frågan är vad som kommer efter Ulf. Tyvärr är det väl så att om ett parti gjort sig av med den moraliska kompass de än gång hade så blir efterträdaren knappast mindre populistisk. Mitt tips är att Johan Forssell blir Ulfs efterträdare.
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2021-11-24 22:46:07 följande:
    Det viktigaste tror jag är att s fått en ny partiledare och har blivit av med mp. Det är troligen partiets räddning.


    Ja, det räcker säkert långt - men jag skulle gärna se en tydligare uppgörelse med nyliberalismens mål och medel för att få välfärdsstaten att rämna - sossarna har ju åtminstone delvis fungerat som förvaltare av den politiken, den som inleddes av regeringen Bildt.
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2021-11-24 23:30:57 följande:
    Det blir nog en svårare nöt att knäcka. Här tror jag c är den stora belastningen, oavsett om regeringen är blå eller röd.
    Reinfeldt drog "knäck-välfärdspolitiken" till sin spets och ingen annan har tagit till sig den bättre än c.
    Ja, men nu står C inför ett svårt dilemma - de har bytt ut stora delar av sin väljarbas och de som tillkommit har knappast särskilt mycket till övers för Stureplanscenterns nyliberala testuggande.


  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-11-25 09:05:01 följande:
    Ja men det kunde ha varit värre. Hade Ulf Kristersson varit föremål  för statsministeromröstning i riksdagen hade han röstats ner. 
    Men Ulf kämpar sig vidare - ända in i kaklet.

    Inte visste jag att Åkesson är kakelmakare.
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2021-11-25 13:01:50 följande:

    Inte om regeringen, utan om högerns budget, som regeringen kan tvingas följa.

    Massiv kritik mot högerns funkisskatt: "Ett svek" - Morgontidningen


    Ja, jag har en bekant med ett vuxet barn med funktionshinder. För honom blir skillnaden stor, cirka 1000 kr. i månaden mindre än om regeringens budgetförslag hade antagits.

    Arbetslinjen kräver sin offer - men för mig personligen blir det ekonomiskt lönsamt att regeringens förslag förkastades.

    Ebba har väl läst sin bibel - eller möjligen sin Lenin: Den som inte arbetar...
  • FDFMGA
    KN75 skrev 2021-11-25 17:22:15 följande:
    Om du och jag har lika inkomst varje månad, låt oss bara som ett exempel säga att vi har 25 000 var varje månad.
    Vi är nog båda rätt så nöjda med det, vi skulle givetvis båda två vilja ha lite mera men vi klarar oss ändå rätt så hyggligt.

    Men så får du en höjning till 26 000
    medan jag behåller mina 25 000.

    Har jag rent ekonomiskt förlorat något då?
    Tidigare var jag rätt nöjd och klarade mig hyggligt. Har jag anledning inte vara lika nöjd och kommer jag ha svårare att klara mig än innan?
    Ja, den som sett fram mot en extra tusenlapp i månaden kan nog känna att hen förlorat något.

    Själv känner jag inte att jag vunnit något bara för att Åkesson och hans nickedockor Ulf och Ebba omfördelat så att de som verkligen skulle behöva inte får  det de annars skulle ha fått medan vi som har så det räcker och blir över får ännu mer.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-11-27 00:15:34 följande:
    Ändå har de inte slagit sig ihop med det enda parti i riksdagen som faktiskt är grundat av nazister och rasister och fascister...

    Fakta talar mot det du påstår och för att det du påstår är lögn och propaganda - blå-gul propaganda kan det kallas Baby
    Jag tror att pojkrumsradikalerna utgör ett isolat eller en subkultur som präglas av en slags sektmentalitet där det otänkbara blir till en påstådd sanning de tutar ut.

    Huruvida pojkrumsradikalerna verkligen tror på vad de påstår har jag egentligen ingen uppfattning om, mer än att galenskaper inte är ovanliga bland sekter och sektliknande kotterier.

    Ur det perspektivet så skulle sossarna självklart införa raslagar om det skulle säkra partiets makt och ur samma perspektiv så håller sossarnas partihögkvarter noga ,koll på de oppositionella som skriver på FamiljelivTomte
    Flash Gordon skrev 2021-11-26 09:13:47 följande:
    Ja, S är så makt-kåta och principlösa att de gladeligen skulle gå med på att införa ras-lagar om det var det som behövdes för att få behålla makten.


  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-11-28 07:58:02 följande:

    Nu har den röd-gröna röran haft sju år vid makten och Valmyndigheten måste varna för att regeringens vanskötsel gör att nästa val riskerar att inte kunna genomföras!

    twitter.com/gudmundson_per/status/1464498861255315459

    "... är risken stor att valen inte kan genomföras"

    Världsklass på Socialdemokraterna, verkligen ...


    Så valmyndigheten ville ha utökade anslag.

    Hur blev det med den brunblå budgeten - fick de högre anslagSkrattande
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?