Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2021-11-28 08:52:09 följande:
    Allt går enligt planerna.

    Mvh

    Sveavägen 68
    Nja, var du upptagen med epatraktorn förra veckan.

    C släppte fram en brunblå budget då - men kanske Bill och Bulletin-högern menar att att det är sossarnas fel att den brunblå budgeten antogs, att de brunblå inte hade en aning om vad det var de föreslog och därmed inte kan göras ansvariga för den brunblå budgeten.

    Ansvarstagande är ju för övrigt som ett skynke för Ulf och Ebba samt deras storpappa Åkesson.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-11-30 20:53:38 följande:

    Då har Sveriges sämsta regering ersatts med

    Tadaaa

    Sveriges sämsta regering...


    Mm, och bästa om man så vill.

    Sverige har nämligen bara en regering åt gången - eller är det möjligen så att krumelurhögern i en blixtsnabb analys kommit fram till att regeringen Andersson är sämre än föregångaren regeringen LöfvenSkrattande
  • FDFMGA

    Lever man ett liv där det centrala är att hata människor med en annan åsikt, en annan religion eller en annan hudfärg så kan förmågan till medmänsklighet helt förtvina.

    Strandhälls man tog  livet av sig för några år sen, såväl tiden före självmordet som efter har förstås påverkat henne, liksom säkert också att hon är dynghögerns särskilda hatobjekt

    Att få betalningsanmärkningar är dessutom inte olagligt.

    www.expressen.se/nyheter/annika-strandhalls-kamp-efter-sambons-sjalvmord/

  • FDFMGA

    Självklart inte, men tyvärr blir det allt vanligare att fokus ligger på personangreppet, inte på åsikten eller gärningen.

    Om Strandhäll blir en bra minister eller inte har mycket lite att göra med att hon fått ett antal betalningsanmärkningar hon därefter betalat.

    Jag läste några trådar på Flashback som helt eller delvis handlade om henne. Jag trodde jag var immun numer, men där var hatet så så starkt och vidrigheterna så många att jag blev beklämd, inte så mycket för hennes skull som för uppvisningen av hur ett kollektivt hat kan vara helt gränslöst.


    LadyJane skrev 2021-12-01 17:14:03 följande:
    Det är rent ut sagt förjävligt det rena förtal och smutskastning som hon råkar ut för. Det är inte det som ska prägla svensk politik oavsett partitillhörighet.
  • FDFMGA

    Ja, jämför gärna den kritik delar av miljörörelsen riktar mot henne som miljöminister - att hon saknar tillräckliga kunskaper inom området - med slask- och sliskhögerns personangrepp.

    Miljörörelsens kritik kan kanske visa sig vara relevant medan personangreppen bara avspeglar stillastående intellekts försök att agera lynchmobb.


    LadyJane skrev 2021-12-02 07:26:01 följande:

    Ja, personangrepp är det enda de har förstånd till, allt annat flyger ju över huvudena på dem. Självklart är  Strandhälls ekonomi irrelevant men läser man argumentationen i den tråd du nämner så framgår det extremt tydligt att människor med betalningsanmärkningar inte är betrodde med något arbete öht.


    Det säger ju hur det står till med förmågan att tänka en tanke klart hos skribenterna. Man kan nästan ana att de gör en Trump och anklagar andra för sina egna fel och brister.

    Det där hatet är ett av hoten mot demokratin. Jag menar, bara att starta kampanjer för att JO-anmäla vaccinpassen ser jag som ett utslag av det kollektiva hatet. Men iofs när det gäller det är det något bra eftersom JO-anmälningar är offentliga handlingar och att vi sålunda kan peka ut personerna som står bakom. För det vill de ju, visa upp vilka de är?


  • FDFMGA

    Lusigt hur det där med kompisar går igen i inlägg efter inlägg, tråd efter tråd.

    Ja, jag har förstått att man kan se på sin nätomvärld i tankar om kompisar och fiender och att detta tänkesätt innebär att man också tar för givet att alla andra gör det.

    Jag tror att just kompisfixeringen är en mycket viktig faktor för den som vill förstå bakgrunden till skrikhögerns besinningslösa hat - på Flashback och andra slasksidor är man omgiven av "kompisar" och då vill man förstås bräcka sina kompisar i exempelvis hur man uttrycker hatet mot Strandhäll, vilket kan sluta med påstående som att hon mördade sin man eller att hon borde straffknullas av sju araber.

    En annan faktor bör vara att populism i allmänhet och kanske högerpopulism i synnerhet sällan lockar någon som förmår tänka längre än näsan räcker.


    KN75 skrev 2021-12-02 09:05:31 följande:
    ett kollektivt hat kan vara helt gränslöst.

    Tänkvärda ord.
    Och särskilt anmärkningsvärt när dessa ord kommer från just dig.
    Har du själv ens försökt att vända på steken och fundera över dess innebörd när det gäller dig själv och dina kompisar i ert gemensamma kollektiv..? 
  • FDFMGA

    Varför måste pojkrumshögerns sagoböcker alltid vara skrivna ur perspektivet "den allvetande berättaren".

    Visst, det finns väl böcker för vuxna som också är skrivna ur detta perspektiv, men då är det ju ett medvetet stildrag - och inte ett exempel på oförmåga att förstå vad man kan veta eller inte.

    Eller har du skaffat antenner som pejlar Magdalena Anderssons tankar på så sätt fått reda på att hon tillsatt Strandhäll för att Strndhäll ska twittra och skapa opinion.

    Tja, att det finns folk till allt är förvisso ett oomkullrunkeligt faktum Tomte


    Flash Gordon skrev 2021-12-03 10:36:18 följande:
    Strandhäll är tillsatt för att Twittra och skapa opinion. En ministerpost  ger henne större tyngd i detta. Hon har visat genom åren att hon är skamlös på det området.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-12-03 22:31:44 följande:
    Läste att S, V och C är större än M, SD och KD så tom om MP ramlade ur riksdagen skulle Kristersson få fortsätta i opposition.
    Ja, risken/möjligheten att MP ramlar ur är nog stor - tydligen har MP-väljarna större förtroende för Magdalena Andersson än för de egna ledarna, enligt Sifo.

    MP borde kanske ta återanvändning på allvar och fråga Maria Wetterstrand om hon kan tänka sig att komma tillbaka och ta överSkrattande
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?