Inlägg från: Abegayle70 |Visa alla inlägg
  • Abegayle70

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2017-05-03 21:42:58 följande:
    Var står det i resolutionstexten jag länkade?

    Att Östra Jerusalem är ockuperat av Israel är standard FN-uppfattning, vad jag vet.

    Den enda passus som handlar om hela Jerusalem är den som fördömer Israels beslut från 1981(?) att ensidigt proklamera hela Jerusalem som sin suveräna huvudstad.

    Om ingen någonstans, kanske du(?),  kan länka en förklaring till varför detta innebär att Sverige förnekar Israels rätt till Västra Jerusalem så måste vi nog utgå från att detta påstående som snurrar runt i syber-spejs just nu är en Anka Deluxe.
    "Ockupation" är en konstruktion, rätt uttryck är omdiskutyerat område, "disputed territories". (Men det är ett ämne för en helt annan tråd.)
    Nä, det var förhastat av mig att skriva det, men andemeningen i de återkommande s.k. resolutionerna från UNESCO (som vad jag vet inte är något övertatligt organ = Israel kommer högaktningsfullt och med all rätt att skita fullständigt i) är att Israel ska fråntas allt inflytande över Jeruslalem och de historiska platserna.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    Flash Gordon skrev 2017-05-04 16:11:13 följande:

    Nä, ockupationen var, och är, en militär operation. Det är inte en "konstruktion".

    FN och andra internationella organ har flera gånger markerat att Östra Jerusalem är ockuperad mark likväl som Golanhöjderna och Västbanken och som Israel måste lämna. Att israel skiter i det, det vet vi.

    Om nu de historiska platserna ligger i Östra Jerusalem så har Israel ingen internationell laglig rätt till att styra över dem.


    Klart att israel skiter i det. Det är landområden som motståndaren förlorat i ett anfallskrig.

    www.gp.se/nyheter/debatt/israel-har-r%C3%A4tt-till-gaza-och-v%C3%A4stbanken-1.1009110
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    oOOo oOOo skrev 2017-05-05 10:04:46 följande:
    Då kanske man kan se fram emot att Sverige lämnar tillbaka Skåne och Halland till Danmark snart kanske Drömmer 
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 09:03:31 följande:

    Ja Israel skiter i allt som inte faller dem på läppen. Vi vet det.

    Efter ett krig brukar de vinnande parterna normalt sett lämna tillbaka det land man ockuperat.

    USA lämande Japan. De västallierade lämnade Italien och den del av Tyskland som de ockuperade.

    De till och med hjälpte till att bygga upp de besegrade nationerna igen. För att skapa långsiktig fred. Och de lyckades.

    Israel kommer inte att få uppleva fred så länge de fortsätter att ockupera de områden de erövrade. Men det är deras val att göra.


    Väntar på att Ryssland lämnar tillbaka Ostpreussen m.fl områden till Tyskland...

    Israel har lämnat Sinai till Egypten (som de erövrade i sexdagarskriget.
    Jordanien hade ingen rätt till Västbanken (som de ockuperade sedan 1948) De har inte längre några anspråk på området.
    Läs hela länken som postats tidigare.

    Regeringen stödjer gång på gång judehatande diktaturer istället för att ge stöd till den enda demokartin i regionen, där dessutom judar, araber, kristna och sekulära (som jag själv) lever tillsammans i fred.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    Världsmedborgare skrev 2017-05-05 13:04:10 följande:
    Det är inte längre värst många i Världen idag som tror på det där om "den enda demokratin i regionen".
    För mig försvann min sympati för Israelerna och tron på följer demokrati och dom mänskliga rättigheterna helt, när dom vräkte fosfor över Gaza, och regimen har bara blivit värre dom senaste åren och beter sig nu som sämsta sortens ockupationsmakt.

    Så att Judarna än en gång år möta ett ökat hat fråm omvärlden, har dom regimen i Israel att tacka för.
    Och det kommer att bli värre, mycket värre, för nu ser dom "vanliga" judehatarna sin chans igen, och dom kommer inte att dra sig för att göra allt för att driva på det hatet, för att få andra med sig, vilket som synes, dom verkar lyckas bra med.

    Jag tror få/omvärlden kommer att bry sig, jag kommer inte heller att göra det, inte så länge folket i Israel stödjer nuvarande regering.., som man bäddar får man ligga.
    Jotack, de vanliga judehatarna (nazisterna) tågar skyddade av svensk polis på 1 Maj och sprider sin dynga. De judehatande isölamisterna hålls bakom ryggen av regeringen i Sverige.

    Du bryr dig inte, fine. Det är något jag förstått sedan länge. Du är i fint sällskap. Diktaturerna i regionen tackar dig och andra naiva svenskar.

    Det är något jag snart slipper då jag flyttar till Israel senare i år.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 13:06:02 följande:
    Länken går till en text från en sk Rechts-Haber ("rättshaverist" på svenska) som driver den där tesen om att de ockuperade områdena egentligen inte är ockuperade tvärtmot i stort sett alla andra: FN, internationella domstolar, enkilda nationer osv.

    Regeringen må vara usel i sin MÖ-politik men det som UNESCO beslutade hade väldigt lite att göra med vad regeringen anklagas för att ha gjort.
    Du får gärna komma med något som stödjer ditt påstående att Bernt Ekström skulle vara rättshaverist, annars gränsr det till förtal.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    oOOo oOOo skrev 2017-05-05 13:19:27 följande:
    Israel är för snälla. Det är därför konfilkten drar ut. Om de agerat som Svenskarna gjorde i Skåne och tex jämnade Vä med marken så hade det inte funnits så mycket konflikt längre.

    Som Gustav II Adolf rapporterade om Vä under Kalmarkriget "Vi har grasserat, skövlat, bränt och ihjälslagit alldeles efter vår egen vilja"
    Nja,

    Den kloka kvinnan och tidigare premiärministern i Israel, Golda Meir sade

    ?We can forgive the Arabs for killing our children. We cannot forgive them for forcing us to kill their children. We will only have peace with the Arabs when they love their children more than they hate us.?

    Det är lika sant idag.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 13:32:29 följande:

    Det går bra att googla hans namn och läsa de som debatterar emot honom.

    Han kämpar på för det han tycker är rätt mot i stort sett allt och alla inom det internationella etablisemanget. Domstolar, FN, osv.

    Det här är väl til och med ett direkt svar på den insändare du länkat?

    norah4you.wordpress.com/2010/05/23/staten-israel-och-palestinamandatet/

    Att judar fick rätten att bosätta sig inom brittiska protektoratet Palestina år 1922 och att det fanns en avsiktsförklaring i Palestinamandatet att inom Palestinas område skapa en judisk stat innebär INTE att den senare tillkomna staten Israel getts rättigheter utöver de områden som godkänts i internationella överenskommelser inom FN-s ram 1948!

    ...

    Det finns alltså INGA GILTIGA ARGUMENT för att hävda Israels rätt till Gaza och Västbanken. Det finns å andra sidan internationella överenskommelser i FN som godkänt staten Israels bildande inom de av FN godkända gränserna.

    Så kan man grotta ned sig i det där hur mycket man vill. Och det kommer inte att leda framåt.

    Frågan här handlade om UNESCO och omröstningen. Inget i den omröstningen förnekar Jerusalems judiska koppling och inte heller säger den något om Jerusalems västra halva som judiskt styrd. 


    Att han kämpar mot det korrupta FN ser jag som något positivt. Annars har du rätt i att vi inte kommer längre här. Jag har redan korrigerat mig själv i frågan om Västra Jerusalem så det behöver inte heller diskuteras mer.

    Regeringens mellanösternpolitik suger iallafall.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    Tom Araya skrev 2017-05-05 16:12:51 följande:
    En grov miss Berndt Ekström gör här är en saklig analys av vilka stridshandlingar som kan legitimeras med självförsvar som argument. Han uttrycker enbart att Israels stridshandlingar kan försvaras på detta vis, men inte hur grannländers stridshandlingar inte skulle kunna försvaras med samma argument.
    Vad exakt säger att inte Israels grannländer skulle kunna gå ihop och militärt erövra hela Israel i "självförsvar"?

    En annan detalj Ekström hoppar över att behandla är resultatet av erövring i säkerhetssyfte. När det gäller motståndarsidans militära eller paramilitära förband och terroristgrupperingar så uppnår man såklart ett säkerhetssyfte genom att slå ner, döda, tillfångata eller jaga bort dessa. Men om man dessutom annekterar erövrad mark och nyttjar den som sin egen så har man ju flyttat sin egen territoriella gräns närmare de områden och folk man anser stå för hotet, alltså en kontraproduktiv metod om man inte avser fortsätta erövringen i oändlighet, vilket jag tror de flesta inser är orimligt. Det enda fungerande alternativet vore ett internationellt kontrollerat område mellan Israel och dess grannländer.

    Ytterligare en detalj Ekström väljer att inte heller ta upp är varför 1922 års deklaration ska gälla utan de ändringar man infört senare. Ska man med benhårt konsekvent hålla detta så borde inte heller 1922 års deklaration anses giltig, eftersom den ändrar vad som gällt innan.
    Man kan också historiskt ifrågasätta Storbritanniens rätt till sådana beslut.
    Nu har vi kmmit väldigt långt från trådämnet.

    Innan någon skriver att jag smiter från frågan så vill jag säga att jag gärna fortsätter diskutera detta ämne i någon mer pssande tråd.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    Tom Araya skrev 2017-05-06 20:17:28 följande:
    Ja, du har rätt. Men angående den aktuella UNESCO-deklarationen så anser jag inte att det fanns något annat alternativ än att rösta för.
    Man kunde gjort som övriga anständiga stater och röstat nej, eller åtminstone avstått. Mitt Sverige röstar inte med diktaturer mot demokratier.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Abegayle70
    FDFMGA skrev 2017-05-07 10:07:29 följande:
    Får jag fåga om du tror att det är möjligt att varaktigt lösa den här konflikten och i så fall hur ?
    Om Hamas m.fl. lägger ner sina vapen, Sverige m.fl sätter press på P A.
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?