Inlägg från: LadyJane |Visa alla inlägg
  • LadyJane

    Har du förtroende för regeringen?

    KN75 skrev 2021-12-02 15:30:32 följande:
    Jag kan inte släppa min häpnad. Jag trodde inte att det skulle behöva förklaras för någon enda vuxen människa som kan läsa och skriva.

    Vad gäller ekonomi, som är den del som jag här har kommenterat, så sysslar ministrarna med skattebetalarnas pengar.

    Menar du på fullt allvar att du lyckas inbilla dig själv att jag har fel i detta? Vems pengar menar du att de sysslar med?
    Du känner alltså inte till den mest basala i svensk förvalting. Ja, för annars hade du svarat och inte bara snöat in dig på att ministrar försnillar skattepengar. Du har en väldigt naiv tro om hur landet styrs. Inte konstigt att du har de åsikter du har eftersom det baseras på ... dina åsikter... snarare än fakta.
  • LadyJane
    Magica de Hex skrev 2021-12-02 18:24:38 följande:
    Den som har betalningsanmärkningar har bevisat att denne inte klarar av mer komplexa arbetsuppgifter...

    Nu var det Nattuw som skrev det och inte Flash. Flash har fortfarande inte vad jag läst menat att kompetensen försvinner mex en betalningsanmärkning.

    Och gällande sakfrågan kommer jag inte närmre när jag menar att hennes förtroende skadas av hennes slarv.
    Men du svarar på saker ingen skrivit och lägger ord i folk mun och då är det helt jävla meningslöst att diskutera.

    Kämpa på.
    Du får hänga med i svängarna även om det är svårt. Du har en enorm svada om... ingenting... och har inga andra argument än att männsiskor är dumma som inte håller med dig. Tja, det är den reaktionen man får om man inte vet riktigt vad man tycker och varför.

    Men säg mig, varför denna hatkampanj mot Strandfäll när Buslipepr undan, hon som tom är dömd?¨
    Kan du svara på denna ankla fråga?
  • LadyJane
    KN75 skrev 2021-12-02 20:32:32 följande:
    Du som utger dig vara så oändligt mycket klokare än jag, svara då på min enkla fråga:
    Vems pengar menar du att de sysslar med?
    Då behöver du först svara på frågan vad ministrar gör. Du vet, jag har ställt den frågan några gånger och du svarar med att dilla om skattepengar.

    Det är ju nästan så att man kan tro att du har noll koll, rätt?

    Tror du att de sitter i en bunker som Joakim von Ankas penngabinge och simmar i mynten?
  • LadyJane
    RebeckaZ70 skrev 2021-12-02 20:28:47 följande:
    Hon accepterade ett betalningsföreläggande. 
    Hon talade om att mannnen i fråga var dömd för ett grovt brott, nämnde inte hans namn eller att det var ett sexbrott riktat mot barn. 

    Det fanns inget fabulerande överhuvudtaget. Det är sjukt att det i Sverige år 2021 är brottsligt att tala om att en person är dömd för ett grovt sexbrott mot barn. 
    Hon säger också att hon är oskyldig i själv och hjärta och det är som är viktigt, dvs att alla inte är lika för lagen och den gäller definitivt inte henne.
    Hon sa bra mycket mer än så, vilket ledde fram till domen.

    Oavsett din åsikt så har vi inskränkningar i yttrandefriheten. Accepterar du inte det får du börja jobba politiskt och förändra det.

    Men oavsett så handlar det om varför man driver en intensiv hatkampanj mot någon som inte gjort något olagligt när det finns betydligt värre exempel bland våra folkvalda. Varför?
  • LadyJane
    Magica de Hex skrev 2021-12-02 20:41:39 följande:
    Din härskarteknik funkar så jävla dåligt så det är nog fler än jag som drar på smilbanden när man läser dina inlägg.
    Jag ställer raka och enkla frågor.

    Du svarar med att tjafsa i det oändliga. Men det är så sant, ett icke-svar är också ett svar. Därför förstår nu alla att du faktiskt inte vet vad ministrar gör.
  • LadyJane
    Magica de Hex skrev 2021-12-02 21:00:40 följande:
    Diskussionen om vad ministrar gör har du med KN75.

    Försök häng med även om det är svårt. Låter det bekant?
    Du måste acceptera att vi är olka, jag diskuterar med flera samtidigt även om du inte klarar det.

    Vad har du att tillföra i sakfrågan? Inget?
    Politik ska inte handla om personangrepp, dvs det enda fokus du verkar ha.
  • LadyJane
    nattuw skrev 2021-12-03 09:06:14 följande:
    Om du läst på lite om hur man påverkar människor så är det oftast pengar inblandad. Särskilt utsatt är de som har en trasslig privatekonomi. Därför är en minister eller personer på nyckelpositioner med misskött privatekonomi en angelägenhet för fler än de själva.
    Du gör en massa osakliga antaganden. Förklara i klartext hur hon ens skulle kunna försnilla andras pengar.
    Därtill undrar jag om du har en aning om vad regeringen gör? Det är viktigt i sammanhanget. Vet du varför?

    Oavsett, med ditt resonemang ska ingen med betalningsanmärkning jobba med något som inkluderar någon annan människa. Vad föreslår du att vi ska göra med dessa 500 000?
  • LadyJane
    nattuw skrev 2021-12-03 09:13:36 följande:
    Sluta förfalska citat. Det jag skrev var: "Om en person inte klarar av att skapa rutiner för att hantera sin privatekonomi så är det inte sannolikt att personen klara av att hantera uppgifter med en högre grad av komplexitet."

    Notera särskilt "sannolikt". Att du medvetet förfalskar citat ökar inte din trovärdighet.
    Nu får du ta ansvar för vad och hur du läser. Jag kopierade.

    Du har ingen som helst ambition att vara saklig. Nej, den som bedriver hatkampanjer är aldrig någonsin intresserad av annat än att angripa person, gärna med lögner, som du gör...
  • LadyJane
    nattuw skrev 2021-12-03 10:15:54 följande:
    Vem har påstått att hon skulle försnilla? Den första och enda som fått den iden är du. Tror du vi fått en ny Mona Sahlin som försöker betala sina privata utgifter med sin arbetsgivares kreditkort?

    Ett falskt påstående.

    Men kära nån! Hur står det till med din läsförmåga? Egentligen?
    Jag påstår inte att du skriver det, jag resonerar kring resonemanget att människor med betalningsanmärkningar inte ska ha mer komplexa arbetsuppgifter.

    Eftersom du missförstår allt som inte håller med så är det totalt omöjligt att ha en saklig diskussion med dig. Men det ligger ju å andra sidan i ditt intresse.
  • LadyJane
    LindaLove skrev 2021-12-03 10:02:11 följande:

    Jag tycker att liknelsen mellan Annika Strandhäll och Ebba Busch är obehaglig och felaktig.


    Ebba Busch drev ju en smutskastningskampanj mot målsägande juridiska ombud med ett solklart syfte. Nämligen att i eget intresse, för att öka chanserna att vinna ett rättsmål, skada någon annans förtroende. Dessutom var hennes anklagelser helt omotiverade, precis som jag anser de vara i Annika Strandhälls fall. Ebbas beteende tycker jag är helt oförenligt med att sitta kvar på sin post. Att KD lät det passera är för mig inget mindre än en skandal. Grovt förtal för att sko sig själv är väl ändå Belarus-nivå?


    Oavsett om en person är dömd för ett brott eller har slarvat med sin privatekonomi så kan ju personen vara ytterst kompetent och trovärdig i sin yrkesroll, vare sig man är juridiskt ombud eller politiker.


    Om vi per automatik skulle exkludera personer ur politiken som begått dylika misstag så hade vissa partier inte haft många kandidater kvar. Företaget Verifiera publicerade till exempel uppgifter om att 7% av Sverigedemokraternas kandidater varit åtalade för brott. Och då var det många våldsbrott.


    En politiker kan vara si och en politiker kan vara så. Visst kan det kännas tarvligt att Strandhäll inte har koll på sin ekonomi, men det säger inget om henne som politiker.
    Min mentor i livet, och tillika professor i juridik, har ett skrivbord som är i det närmaste kriminellt stökigt. Han slarvar bort papper, och det kan ta honom en hel dag att hitta "kanalen för var han fick en intressant rapport skickad till sig". Men han är ofattbart kompetent och ansedd.


    Jag tog upp det för att påpeka skillnaderna och bristerna i den hatkampanj som drivs mot Strandhäll.

    Jag tror att vi tänker mycket lika, att politik ska präglas av sakfrågor och inte av personangrepp. Därför tog jag Bush som exempel och frågade de som visat mest hat mot Strandhäll i tråden varför man accepterar Bush som blivit dömd men inte Strandhäll som inte begått något brottsligt. Att det handlar om förtroende är rent nonsens.

    Hittills har jag inte fått ett enda svar. Antar att ingen har stake nog att stå för det hat man har.

    Men i sak håller jag med dig. Jag ville bara förklara varför jag gjorde jämförelsen.
  • LadyJane
    nattuw skrev 2021-12-03 10:37:30 följande:
    Nej du kopierad inte. Du förfalskade ett citat.
    Då har du fel på läsförmågan.
    Bara klicka endast och gå tillbaka.
    Lycka till både med det och din hatkampanj.
  • LadyJane

    Svikna vallöften och skandaler hör till politiken, det är alltså inte bundet till parti. Det är något de på ytterkanterna vill hävda dock. Lite pinsamt att deras minne bara sträcker sig en mandatperiod bort kan jag tycka. Likaså de substanslösa beskyllningar de älskar att komma med som tex valfusk.  Jag känner att de gör en Trump och beskyller andra för de egna felen och bristerna.

    Jag har oftast förtroende för den regering som sitter oavsett vilken färg de har. Det ska inte förväxlas med politisk åskådning. Det handlar om två skilda saker som har rätt lite med varandra att göra.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?