Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
 • Rataxes

  Har du förtroende för regeringen?

  themia skrev 2015-08-25 23:24:29 följande:
  Ett välkommet besked, men naturligtvis alldeles för lite. Bensinen som är ett av våra värsta klimatförstörande ämnen, borde vara betydligt dyrare för att på sikt förbjudas helt.

  Vi har nu, redan i augusti förbrukat jordens resurser för detta år, Resten av året lever vi på lån som våra barn och barnbarn får betala - om dom kan.

  Har du barn?
  Hur var det med riksdagens principbeslut att varje trafikslag ska stå för sina kostnader? Det ingår väl inte i en bilists uppdrag att finansiera försvaret? (som den senaste höjningen skulle gå till).

  http://teknikensvarld.se/vi-bilister-straffas-alltid-av-staten-192505/
  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes
  Tom Araya skrev 2015-08-27 23:03:58 följande:
  Vad ska finansiera försvaret om inte skatter?
  Nu tycker ju jag att försvaret är en av de få saker som en stat skall ägna sig åt, men att plocka pengar från ett trafikslag för att finansiera försvaret är inte OK. Ärligare att säga ett vi måste höja inkomstskatten med totalt 350 miljoner för att försvaret skall få dessa pengar. Nu plockar staten bilisterna på 60 miljarder/år. Av dessa återgår ca 25 miljarder till vägunderhåll och investeringar. 35 miljarder går redan in i det ginnungagap som staten är.
  Läs igen:

  "Enligt ett principbeslut i riksdagen ska varje trafikslag beskattas efter sina samhällsekonomiska kostnader, med andra ord ska bilisterna beskattas precis så mycket så att det täcker exempelvis kostnader för vägslitage och utsläpp."

  Klimatmessias här ovan inbillar sig att den globala miljön blir bättre av att straffbeskatta bilister i ett land som står för 1,2 promille av de globala utsläppen, varav transportsektorn står för 1/3. Dvs. om samtliga bilar, motorcyklar, traktorer osv i Sverige permanent parkerades så skulle de globala utsläppen minska med 0,4 promille. Endast en miljöpartist kan inbilla sig att detta gör skillnad. Det enda det handlar om är att klå folk på så mycket pengar det bara är möjligt. En del är så korkade att de går på det.
  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes

  Framtidsminister Kristina Persson anser att Finland behöver ta ett större ansvar för flyktingar. Hon menar att det inte bara är en humanitär fråga utan även bra för landets ekonomi. Det skriver Hufvudstadsbladet.

  Man ska nog inte underskatta framtidsministerns kunskaper om Finland. På 1800-talet var hon ju faktiskt torparhustru i just vårt östra grannland....
  Framtidsminister Kristina Persson (S), 69, har sett bakåt och fått kontakt med sina tidigare liv. På 1300-talet blev hon ihjälslagen och på 1800-talet var hon torparhustru i Finland. Det avslöjade ministern i ett SVT-program, skriver Expressen.


  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes
  Kung Markatta skrev 2015-08-28 13:19:59 följande:
  Du använde själv samma argument när du debatterade stängning av kärnkraftverk. Det påpekades då att det skulle leda till en liten ökning av koldioxidutsläppen enligt en utredning men du menade då att det inte gjorde något eftersom det var så lite i förhållande till jordens samlade utsläpp.
  Det är en annan sorts CO2, en miljöpartistisk form som inte är skadlig.
  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes
  Flash Gordon skrev 2015-08-31 12:46:29 följande:
  Men va f*n?!

  Obestämd

  Alltså, så fort man lämnar det filosofiska och allmänna lösa resonemanget om energi i allmänhet och kärnkraft i synnerhet och istället kommer inte på detaljer och konkreta fakta - då säger miljöpartisterna "Nä, nu kommer vi nog inte längre i den här diskussionen!"
  Hade du verkligen väntat dig något annat?
  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes

  Läste att runt 5 % trodde på regeringens jobbpolitik, det är något färre än andelen UFO-troende i Sverige.


  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes
  Kung Markatta skrev 2015-09-22 08:40:53 följande:
  Med MP i regeringen går nu Vattenfall ut och meddelar att hela brunkolsverksamheten i Tyskland ska säljas, inte läggas ner:

  www.svd.se/vattenfall-saljer-brunkolen/om/hal...

  Statliga Vattenfall inleder försäljningen av hela sin brunkolsverksamhet i Tyskland, meddelar energijätten i ett pressmeddelande.

  - Det har varit en bra affär i många år, men det går inte att säga hur slutresultatet blir, säger Vattenfalls vd Magnus Hall.

  Hur ska MP försvara det inför sina väljare?
  Om Tyskland avvecklat kolkraft i stället för kärnkraft så hade inte Vattenfall haft någon kolkraft i Tyskland nu, och Miljöpartiet sluppit bekymmer. Dock hyllar MP just den tyska energipolitiken som bygger fast landet i ett kolkraftsberoende. Varför? För att MP tycker det är viktigare att lägga ner kärnkraft än att rädda klimatet. Det är som en religion för dem.
  Ödslar inte tid på anonyma nick.
 • Rataxes
  KillBill skrev 2016-03-12 06:30:43 följande:
  Dessa nyheter är gamla och händelserna har inträffat under den förra   Alliansstyrda regeringens styre. 

  Med tanke på denna tråds rubrik så undrar jag om du diskuterar alla Svenska regeringar i historien? Det blir i så fall otydligt eftersom de flesta som skriver i denna tråd idag diskuterar den sittande regeringen. 
  Det är väl ändå den sittande regeringen som utsett oduglingen Dan "knulla i bangkok" Eliasson och inte den föregående?
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
 • Rataxes
  KillBill skrev 2016-03-12 08:42:04 följande:
  Tom postade en länk om en händelse på försäkringskassan. Det var Alliansregeringen som utsåg Dan Eliasson som generaldirektör för försäkringskassan.
  Tom Araya skrev 2016-03-12 04:22:17 följande:

  Förtroendet är som en sten som kastas i sjön - bara sjunker och man undrar när botten är nådd...


  Vem fan är det som tillsätter sådana oduglingar på höga poster i den offentliga sektorn?

  Angeles Bermudez-Svankvist borde inte vara betrodd med någon högre befattning överhuvudtaget.

  Chef på Migrationsverket driver privat flyktingbolag

  Den chef som godkänt detta borde inte sitta kvar på sin post, det finns inget försvar.

   

  Bortse från länkarna (som iofs presenterar oduglingarna) så klarnar det kanske?

  Frågan kvarstår. Vem och varför utser/utses oduglingar återigen på höga positioner?

  Du ser inget som helst problem i att fullblodsidioter utses av denna regering bara för att en tidigare regering också utsett dem?
  Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?