• Anonym (småla­nd)
    Äldre 23 Mar 10:46
    9405 visningar
    125 svar
    125
    9405

    Nu gör vi en* SLADDIS*

    Jag har en dotter som fyller nio år i år. Vi fick ett missfall i jan och nu ska vi snart ge oss på det igen. Så dottern kommer ju med största sannolikhet få syskon det året hon fyller tio.

    Roligt med en sladdis-tråd!

  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 23 Mar 11:03
    #12
    Zesssan skrev 2015-03-23 10:53:40 följande:

    Aa född 05 eller?

    Tråkigt med missfall.. men det kanske var menat så!  yes! samma här på det igen Härligt!! vi får följas åt*


    Nej dottern är född 06.

    Ja ska bli kul med denna tråden!
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 24 Mar 14:28
    #29

    Känningar idag i nedre rygg och mage. Det betyder att mensen är en vecka bort ungefär. Längtar efter att dagarna ska gå fortare så att vi får sätta igång med görandet av vår sladdis.

  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 27 Mar 23:13
    #46
    Riolina skrev 2015-03-26 22:22:51 följande:

    Räknar ner till bim. Nu kan vi inte göra så mycket mer än att vänta..

    Ju mer jag läser i andra trådar med äldre inlägg desto mer inser jag att det kan ta många försök innan vi lyckas. Jag har varit lite naiv och tänkt att jag som har haft lätt tidigare, borde bli gravid lika lätt nu. Men men, det är skönt att läsa om alla andras tankar, erfarenheter och rädslor.


    Så trodde jag också, att det skulle bli lätt då det gick på första försöket med dottern. Tog ut spiralen och blev mycket riktigt gravid direkt. Men allt kändes fel, och efter fyra vul som alla visade normal graviditet fick jag missfall i v.9. Alla sa innan missfallet att allt var bra, men jag kände bara att det var fel, och det visade sig att jag hade rätt. Vi försökte bli gravida direkt efteråt, men det tog sig inte och nu pausar vi ett tag.
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 8 Apr 15:47
    #68

    Nu kom mensen. Äntligen! Var en vecka försenad, säkert bara för att man väntar på att köra igång. Så när mensen tar slut kör vi för fullt. Iiiiiih! Äntligen ska vi sätta igång på allvar med skapandet av vår sladdis efter missfallet i januari. Vi känner oss psykiskt mycket bättre nu.

  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 10 Apr 11:52
    #72
    Riolina skrev 2015-04-10 09:30:34 följande:

    Så jobbigt när mensen blir oregelbunden! Jag fick min mens inatt, 4 dagar efter bim. Hoppades så på att jag var gravid men nu får vi satsa på att maj blir vår månad som vi plussar.

    Beklagar missfallet :(

    Hur gamla är era äldre barn? Vi har 2 tjejer som är 8 och 10 år.


    Jag har en dotter som är nio år i år. Ja nu hoppas vi på glada besked i maj!
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 10 Apr 12:11
    #73
    Anonym ((fundersam)) skrev 2015-04-10 10:27:33 följande:

    Hej är en tjej på 30 år i sommar, har 4 fina barn sen innan. nu börjar de bli stora och minstingen börjar skolan till hösten. har hela tiden sagt att jag är färdig och absolut inte vill ha någon mer, men nu har det smugit sig dit en längtan efter en liten till. fick alla mina barn väldigt tätt och skulle tycka det var mysigt med "bara" en liten denna gången.

    så just nu sitter jag och jämför fördelar nackdelar. ifall jag ska eller inte. En klar nackdel är att de andra i syskonkullen står varandra så otroligt nära och att *lillen* skulle bli utanför och inte känna samma gemenskap som de andra har

    samtidigt är min minsting (fyller 6år i höst) min bebis och vi står varandra väldigt nära vill ju inte att han ska känna sig bortskuffad och att det blir massa svartsjuka :-/ och vill jag ens börja om med alla vaknätter... osv

    dessutom är pappan till barnen helt med på tåget och vill gärna ha en liten till, men

    hur gick det till när ni bestämde er för en sladdis och hur gick era tankegångar?

    kram och förlåt att jag "kapar" tråden lite


    Jag är 34 år i år och min dotter är nio år i år. Jag var helt införstådd med att det bara blev ett barn då jag valde att inte fortsätta förhållandet med hennes pappa. Jag var själv i fem år och trivdes bra med det. Inga fler karlar! Men idag är jag gift med den stora kärleken och han vill gärna ha barn. Jag tvekade till att börja om igen. Eftersom det bara varit jag och dottern innan, och jag har precis börjat känna av något som andra tydligen kallar för egentid (nu är kompisar viktigare än mamma), var jag inte så värst sugen på att bli bunden igen. Men så kom dottern och sa att hon hoppades att hon skulle få syskon nu när mamma inte var själv längre, och då tänkte jag bara "ja varför inte". Jag är ju inte själv den här gången. Så vi började försöka men tyvärr slutade det i missfall i januari. Vi hoppade över mars och nu tar vi nya tag!
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 17 Apr 09:36
    #76
    Fsake skrev 2015-04-17 08:39:26 följande:

    Hej!

    Kan jag hoppa in här? Denna tråd passar mig perfekt. Är snart 34, har två barn som är 6 och 9 i år. Jag och maken har väntat flera år på att skaffa trean pga av mina studier och flytt. Han har även känt sig nöjd med två barn, men inte jag.. Nu har vi senaste tiden pratat om trean och även barnen pratar mkt om ett syskon. Så min man har också börjat längta! Han frågade igår varför jag inte slutat med p-piller om vi ska försöka nu med trean! Helt underbart när man längtat så länge!

    Sista mens blir i slutet av april så första försöket i mitten av maj, lagom till vår bröllopsdag!


    Härligt! Och välkommen!

    Här försöker vi för fullt nu och äl borde vara nästa vecka. Tyvärr jobbar mannen natt nästa vecka så det får nog planeras in tillfällen för sex, och det avskyr han. Får nog planera in i smyg och försöka förföra honom!
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 26 Apr 14:38
    #84

    Jag har tänkt testa på min dotters födelsedag i veckan. Men egentligen är det några dagar innan bim. Men är så nervös! Vill verkligen att det tar sig nu!

  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 1 May 17:20
    #92

    Idag plussade jag! Om allt går som det ska (fick mf i jan), blir vi föräldrar i mitten av januari och det blir det året dottern fyller tio år. Längtar och hoppas!

  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 1 May 18:28
    #94
    Fsake skrev 2015-05-01 18:16:14 följande:

    Åh grattis!!! Härligt med plus i tråden

    Vad har du känt för symptom?


    Tack! Vi har längtat länge och är så glada idag! Jag har varit jävligt förbannad sista veckan, som pms ungefär. Ömma bröst men annars ingenting. Jo igår var jag så trött att jag knappt kunde stå på benen.
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 1 May 18:37
    #96
    Riolina skrev 2015-05-01 18:36:17 följande:

    Grattis! Håller tummarna för att allt går vägen den här gången för er.


    Tack!
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 7 May 17:45
    Riolina skrev 2015-05-07 16:50:12 följande:

    Å vad jag är glad idag!!! Imorse plussade jag svagt. Om jag räknar på att jag hade äl den 26 april blir BF den 26 januari

    Jag kommer köpa fler test och testa på söndag igen för att bli helt övertygad. Nu håller jag tummarna för att ni också plussar!!


    Ja jag såg att du skrivit i januari-tråden! Grattis!! Där är jag inte anonym eftersom jag mest skriver i fb-gruppen vi har. Kul med en till som väntar sladdis! Jag skriver till dig i den andra tråden så vet du vem jag är.
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 8 May 08:42
    Riolina skrev 2015-05-08 06:19:50 följande:
    Tack! Jag har lite stickningar i brösten men inget annat. Är ju väldigt tidigt ännu. Igår diskuterade vi hur länge vi ska vänta med att berätta för barnen. Min man vill berätta direkt men jag vill vänta några veckor.
    eftersom jag fick missfall i v.9 i januari, är jag väldigt glad över att vi inte berättade för dottern. Det hade varit jobbigt för henne och hon hade pratat med alla om det, vilket jag inte vill. Och denna gången är vi ännu mer helt säkra på att inte berätta det för henne förrän efter kub som brukar vara i v.12-13 väl? jag har aldrig gjort kub med dottern men har för mig att de sa något sådant vid förra graviditeten.
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 9 May 09:47
    Riolina skrev 2015-05-09 08:27:38 följande:

    Ja det skulle vara jobbigt om något gick fel och barnen har berättat vidare till kompisar och andra utomstående. Men att barnen vet om och också måste uppleva sorgen ifall något går fel behöver inte vara negativt tänker vi. Det finns ju inga garantier även fast man passerat v 12. Men i v 4 är lite väl tidigt att berätta.

    Jag har inte heller gjort kub tidigare. Är osäker på om jag vill. Min man tycker det är självklart att göra så mycket tester som möjligt. Själv funderar jag över hur jag skulle reagera ifall vi fick osäkra siffror. Jag tänker att det är skönast att slippa oro under graviditeten utan testen (ul vill jag göra) och ev få besked efter förlossningen eller under barnets första månader.

    Jag fick inte tag på något nytt gravtest innan helgen. Jag som ville testa igen på söndag. Först ska jag testa igen, sen ska jag ringa barnmorskan och kanske gå på första inskrivningssamtalet. Sen får vi se vilka som får veta.

    Har du kontaktat barnmorskan?


    Nej inte än. Går in i v.6 imorgon så jag tänkte ringa nu till veckan.

    gravtest kan du köpa på Ica eller vilken mataffär som helst. Till och med affären i vår lilla byhåla har och säljer. Inte för att jag någonsin skulle köpa något där. Ute på bygden direkt.
  • Anonym (småla­nd)
    Äldre 18 May 22:54
    Anonym (bebis2016) skrev 2015-05-18 22:42:41 följande:

    Hoppar gärna in här om jag får :) har en dotter på 9 år hon blir 10 nu i år och nu har jag och sambon kommit överens om att hon ska få ett syskon :) det blir hans första barn :)

    Jag ska ha mensen nästa tisdag om vi inte lyckades pricka in äl denna månaden.

    Dock har jag haft molvärk mensvärks liknande ända sen ja hade äl och magen är svullen och ont i huvve varje dag på em. Så vem vet de kanske tog sig å :D


    Min dotter blir tio nästa år och vi är gravida nu och beräknade i januari. Det är också min mans första barn. Kul att se någon med nästan exakt samma!

    Jag sörjer lite över att min dotter inte kommer få någon sammanhållning med sitt syskon på samma sätt som om de vore mer jämngamla. Men så blir ju livet ibland.
Svar på tråden Nu gör vi en* SLADDIS*