• Litet My

    Vår fina dotter på 8 månader autistisk?

    Tycker hon låter fullt normal. Så små barn är svåra att se tecken på även hos ett proffs. Då handlar det om grova symptom. Vanligt är att Autism börjar märkas på riktigt runt 3 år när de börjar samspela och leka med varandra (inte brevid som innan), där fallerar det ofta för "Autisterna". Ta det lugnt.

  • Litet My
    monty09 skrev 2015-03-23 21:50:59 följande:
    Okej, så är verkligen inte vår dotter.

    Hon ger ögonkontakt och svarar med leenden (även om det inte är några långa sekvenser) och följer även efter med blicken. Hon ljudar/jollrar lite (kanske 5-10 gånger på en dag), även om hon för 10-14 dagar sedan hade några dagar där hon kvittrade på (mycket för att vara henne, dvs 30-40 min på morgonen).

    Det finns ett visst socialt samspel med andra barn, men hon tappar intresset för dem ganska snabbt. Och så verkar hon inte vilja dela med sig så mycket till mamma och pappa heller; hon kan gott sitta tyst och fokusera på sina leksaker (samt pilla med etiketter - en riktig favorit) ganska långa perioder förutsatt att vi inte gör allt vi kan (dansar, sjunger, hoppar upp och ner) för att fånga hennes intresse.

    Så det känns verkligen inte som att vi inbillar oss att det är något som inte stämmer fullt ut. Sedan kanske det inte är Aspergers...
    Men du, det är precis så 8 månaders ska vara. De fokuserar korta stunder på andra barn, de är mammiga/pappa. (Har 3 barn varav en med Autism). Enda skillnaden i den åldern som jag kunde se i efterhand var att han sällan reagerade om jag gick iväg, ju fler främmande människor destå roligare tyckte han.
Svar på tråden Vår fina dotter på 8 månader autistisk?