• Utropstecknet

    Osmidig bvc-sköterska

    Jag hade bytt sköterska redan med första barnet. Skulle aldrig falla mig in att gå till en vårdkontakt som gör mig illa till mods. Trist att dina barn fick denna mindre trevliga första erfarenhet av sjukvården.

  • Utropstecknet

    Hade det inte varit värt att åka x-antal mil för att få en annan? Hade aldrig accepterat denna sköterskas beteende utan hade då hellre vänt mig till en "vanlig" läkare utan att gå via henne.

  • Utropstecknet
    Jw83 skrev 2015-04-01 07:50:10 följande:

    Jag hade åkt till grannkommunen. Hellre det än att mitt barn mår dåligt och känner sig värdelös :(


    Håller helt med! TS har haft en klump i halsen inför varje besök under 11 års tid och barnen är rädda och en av dem känner sig värdelös! Redan vid barn ett där sköterskan vägrade remiss hade jag rest mig upp för att aldrig mer komma tillbaka!
  • Utropstecknet
    Atena skrev 2015-04-01 08:01:36 följande:

    Och så skrev hon att hon inte hade körkort, då är det kanske inte så jävla lätt att åka någon annanstans.

    Bor man på en liten ort eller i ett litet samhälle så finns det oftast bara en BVC sköterska och har man då svårt att ta sig så blir man fast där.


    Givetvis blir det svårare utan körkort men skulle du gå till en sköterska varken du eller barnen känner sig bekväm med? Jag skulle det då inte utan skulle i så fall vända mig till en "vanlig" läkare på orten och förklara situationen. Aldrig att jag skulle tillåta en sköterska få mitt barn att känna sig värdelös, aldrig.
  • Utropstecknet
    Myling skrev 2015-04-01 08:51:58 följande:

    Hahaha, vilket stolpskott. Hon har antagligen inte varit på en enda vidareutbildning sen 1983, och utan kollegor är det ju svårt att lära sig något nytt om man redan är idiot.

    Till "alla" andra i tråden. Beter ni er lika i verkliga livet som på familjeliv? Kompisen har trillat och slagit sig? "Men hallå, det måste du ju fatta själv att du inte kan gå där mitt på isfläcken?" Kollegan har fått fel medicin av sin läkare. "Du måste ju dubbelkolla alla recept och ställa din diagnos själv förstår du väl?"


    Om TS hade varit min vän hade jag, likt i tråden, frågat henne varför hon fortsatt gå dit trots att såväl hon som barnen upplever besöken som direkt obekväma. Är inte det just vad vänner är till för? Att såväl stötta som hjälpa som att vidga ens perspektiv och få en att ifrågasätta sig själv och därmed utvecklas? Jag vill då rakt inte ha några "ja-sägare" eller "nickedockor" till vänner utan vänner som är ärliga.
Svar på tråden Osmidig bvc-sköterska