Inlägg från: alla har olika åsikter |Visa alla inlägg
  • alla har olika åsikter

    Spara genom att ha hyresrätt. Lyckats spara en miljon kr.

    Anonym (Hur tänka.) skrev 2015-04-06 18:36:59 följande:

    Snart har jag äntligen lyckats spara en miljon kr. Jag bor nu i en liten hyresrätt och funderade på att köpa en bostadsrätt. Men med lite tänkande så är väl bostadsrätt dåligt?

    Bostadsrätt:

    1. Man betalar för att hyra en lägenhet i en förening. Vilken stolle som helst kan sitta i den ekonomiska föreningen och göra så att föreningen går i konkurs, då kan ens lägenhet tas av banken.

    2. I min stad kostar det ungefär 1500kr mer att bo i en hyresrätt för mig. I en hyresrätt får man dessutom service om något går sönder och det gratis.

    3. Vilken glädje har man av pengar som är fast i en bostadsrätt? Har man tur går lägenheten upp i värde, har man otur går lägenheten ner i värde. Om jag i stället har en hyresrätt och sätter mina miljoner på högsparräntor kommer jag hela tiden få mer pengar och jag kommer dessutom kunna använda de när jag vill det.

    4. Vid en ekonomisk kris så riskerar man att tvinga sälja bostadsrätten för att få socialbidrag medan man inte riskerar samma sak i en hyresrätt.

    Hur tänker ni på saken, har jag rätt?


    Hade jag inte haft barn hade jag bott kvar i en hyresrätt. Nu bor vi i en bostadsrätt som vi. Köpte för 670 000:-, med 4,5 rum (hyresrätten var en trea). I ett av stadens sämre områden. Skottlossning, stöld m.m.

    Bostadsrätten är betydligt fräschare och kostar 1000 :- mer i hyra.dessutom är bostadsrätten som ett hus, så det är fristående med trädgård runtom och en carport ingår som står bredvid. Dessutom ingår vatten och värme (som det även gjorde i hyresrätten) , ca 10 tv-kanaler och internet. I ett barnvänligt område där det bara finns barnfamiljer.
Svar på tråden Spara genom att ha hyresrätt. Lyckats spara en miljon kr.