• mycket­saft
    Äldre 8 Apr 16:56
    2984 visningar
    16 svar
    16
    2984

    Det där vita på tårtor och grodbakelser?

    Ja, alltså vad är det för vitt klet som brukar vara på marsipantårtor från konditorier? Det kan vara en liten klutt och sen har de fäst tex en chokladbit eller marsipanblomma på. Det är samma som är ögonvitor på grodbakelser. Jag ska göra marsipanbakelser och tänkte använda det som dekoration men hittar ju inte vad det ens heter! Någon som vet vad jag menar?

  • Svar på tråden Det där vita på tårtor och grodbakelser?
  • Äldre 8 Apr 17:01
    #1

    det brukar vara antingen kristyr eller smörkräm.

  • mycket­saft
    Äldre 8 Apr 17:21
    #2
    Fjäril kär skrev 2015-04-08 17:01:30 följande:

    det brukar vara antingen kristyr eller smörkräm.


    Ok, då är det nog smörkräm.. Får testa :)
  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 12:58
    #3

    Det var inte smörkräm.. Kristyr är det inte heller, det är något mellanting i konsistens.

  • Pescet­arian
    Äldre 17 Apr 12:59
    #4

    Ring ett konditori och fråga?

  • Pescet­arian
    Äldre 17 Apr 13:00
    #5

    På Linkan (mitt lokala konditori) fäster de med smält socker.

  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 13:05
    #6
    Pescetarian skrev 2015-04-17 12:59:30 följande:

    Ring ett konditori och fråga?


    Jag tänkte att dom kanske inte vill avslöja "hemligheten" ;) Jag får nog testa ringa ändå.
  • Pescet­arian
    Äldre 17 Apr 13:14
    #7
    +1
    mycketsaft skrev 2015-04-17 13:05:49 följande:

    Jag tänkte att dom kanske inte vill avslöja "hemligheten" ;) Jag får nog testa ringa ändå.


    Ring och fråga. Vill de inte svara så säger du att ditt barn har svåra allergier så du måste veta exakt vad saker och ting innehåller.
  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 13:46
    #8

    Smart!

  • nozpa
    Äldre 17 Apr 13:56
    #9

    Till grodbakelser används oftast smörkräm.

  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 14:01
    #10
    nozpa skrev 2015-04-17 13:56:45 följande:

    Till grodbakelser används oftast smörkräm.


    Min smörkräm blev inte alls som den man köper. Men det kanske bara är ett annat recept.
  • nozpa
    Äldre 17 Apr 14:03
    #11
    mycketsaft skrev 2015-04-17 14:01:12 följande:
    Min smörkräm blev inte alls som den man köper. Men det kanske bara är ett annat recept.
    Kan vara marängkräm också.
  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 14:07
    #12
    nozpa skrev 2015-04-17 14:03:02 följande:
    Kan vara marängkräm också.
    okej, ska kolla upp det..
  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 14:13
    #13

    Verkar inte vara det heller. Det är ganska fast, det stannar kvar trots att det sitter på en nästan lodrät yta. Jag ska ringa och fråga.

  • Pescet­arian
    Äldre 17 Apr 15:46
    #14
    mycketsaft skrev 2015-04-17 14:13:35 följande:

    Verkar inte vara det heller. Det är ganska fast, det stannar kvar trots att det sitter på en nästan lodrät yta. Jag ska ringa och fråga.


    Vad sa de?

    Bakar aldrig, men blev grymt nyfiken!
  • mycket­saft
    Äldre 17 Apr 17:26
    #15
    Pescetarian skrev 2015-04-17 15:46:18 följande:
    Vad sa de?

    Bakar aldrig, men blev grymt nyfiken!
    Jag kom på att jag har en på facebook som jobbar på bageri så jag skrev till henne, hon säger att det är smörkräm, det måste bara vara ett annat recept än det jag testat. Ska se om jag får receptet..
  • Äldre 17 Apr 17:37
    #16

    Smörkrämen på bagerier är speciell. Kolla om du kan köpa lite på konditoriet. Oftast är de schyssta. Se till att vara ute i god tid bara, vissa saker gör de inte varje dag.

Svar på tråden Det där vita på tårtor och grodbakelser?