Inlägg från: mycketsaft |Visa alla inlägg
  • mycketsaft

    Det där vita på tårtor och grodbakelser?

    Ja, alltså vad är det för vitt klet som brukar vara på marsipantårtor från konditorier? Det kan vara en liten klutt och sen har de fäst tex en chokladbit eller marsipanblomma på. Det är samma som är ögonvitor på grodbakelser. Jag ska göra marsipanbakelser och tänkte använda det som dekoration men hittar ju inte vad det ens heter! Någon som vet vad jag menar?

  • Svar på tråden Det där vita på tårtor och grodbakelser?
  • mycketsaft
    Fjäril kär skrev 2015-04-08 17:01:30 följande:

    det brukar vara antingen kristyr eller smörkräm.


    Ok, då är det nog smörkräm.. Får testa :)
  • mycketsaft

    Det var inte smörkräm.. Kristyr är det inte heller, det är något mellanting i konsistens.

  • mycketsaft
    Pescetarian skrev 2015-04-17 12:59:30 följande:

    Ring ett konditori och fråga?


    Jag tänkte att dom kanske inte vill avslöja "hemligheten" ;) Jag får nog testa ringa ändå.
  • mycketsaft
    nozpa skrev 2015-04-17 13:56:45 följande:

    Till grodbakelser används oftast smörkräm.


    Min smörkräm blev inte alls som den man köper. Men det kanske bara är ett annat recept.
  • mycketsaft
    nozpa skrev 2015-04-17 14:03:02 följande:
    Kan vara marängkräm också.
    okej, ska kolla upp det..
  • mycketsaft

    Verkar inte vara det heller. Det är ganska fast, det stannar kvar trots att det sitter på en nästan lodrät yta. Jag ska ringa och fråga.

  • mycketsaft
    Pescetarian skrev 2015-04-17 15:46:18 följande:
    Vad sa de?

    Bakar aldrig, men blev grymt nyfiken!
    Jag kom på att jag har en på facebook som jobbar på bageri så jag skrev till henne, hon säger att det är smörkräm, det måste bara vara ett annat recept än det jag testat. Ska se om jag får receptet..
Svar på tråden Det där vita på tårtor och grodbakelser?