Inlägg från: Jasmin Karlsson |Visa alla inlägg
  • Jasmin Karlsson

    Vill konvertera till Islam

    Hej! Intressant att du funderar över detta! Själv är jag konvertit sedan 8 år tillbaka. Det du ska tänka på är att läsa och försöka förstå koranen i första hand. Sedan kommer sunnah, som är det som profeten Mohammed lärde ut om saker runtomkring, tex hur man ber osv.

    Jag tycker att islamguiden.com och konvertitguiden.com är bra sidor. Där kan du börja läsa och lära dig det grundläggande. Läs om vem är Allah (gud) och islams grunder i första hand.

  • Jasmin Karlsson
    Anonym (TS) skrev 2015-04-19 20:43:38 följande:
    tack för länkarna. Ska kolla där. Men vilken inriktning följer du? Det verkar vara helt olika syn på en hel del frågor. Och så finns det shia med. Kan man inte bara följa koranen och inget annat? Eller det kanske inte går
    Jag följer koranen och sunnah. Det kallas för sunnimuslim. I början är det inte viktigt vilken inriktning man går åt. Det viktiga är att veta vad islam är, vem Allah är och vilka var profeterna som kom med budskapet.

    När du skriver att det är olika syn på saker så har det att göra med detaljer, det kan vara svårt att förstå för en nybörjare och svårt att veta vad man ska lyssna på. Därför ska du börja med källan, Allah har gett dig koranen och om du förstår den så vet du sedan hur du ska gå vidare. Om man sedan kommer vidare räcker det inte med koranen. I koranen står det att du ska be och det står varför men inte hur. Profeten Mohammed har lärt människor hur man ber, så man behöver sunnahn som komplement. Jag ser på det som att om allt skulle vara i koranen skulle det bli en väldigt tjock bok och svårt för människor.
  • Jasmin Karlsson

    "Välkommen" har rätt, jag är inte så bra på att förklara märker jag. Jag ser mig som sunni, men sen är jag inte så intresserad av att beskriva mig mer än som muslim. Inom sunni finns det 4 olika inriktningar/skolor, men jag följer ingen särskild och det måste man inte. Man kan följa det som majoriteten följer eller det som har starkast bevis. Jag vill bara poängtera att i det stadie som du är i är det inte viktigt att välja en inriktning. Be till Gud att han ska vägleda dig, läs koranen och gå till källan innan du lyssnar på vad enskilda personer säger.

Svar på tråden Vill konvertera till Islam