Inlägg från: Anonym (Adoption) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Adoption)

    Adoptera eller ej?

    Pankan99 skrev 2015-04-26 11:52:20 följande:

    Hej! Jag är 21 så jag har verkligen inga planer på att skaffa barn inom en snar framtid men när jag väll är där och vill skaffa barn vill jag vara säker på vad jag vill (+ så är jag något av en dagdrömmare som alltid fantiserar om framtiden). Jag har länge funderat på om jag kanske inte skulle vilja adoptera, jag har vad jag vet inga problem med att få barn eller rädd för förlossning eller så utan det handlar mest om att jag gillar iden om att hjälpa till om ni förstår vad jag menar. Hur som helst undrar jag om ni har några tips, samma problem som jag eller något annat att tilläga?


    Jag är övertygad om att jag och vi alla skulle älska ett adoptivbarn precis lika mycket som ett "riktigt".


    Du hjälper inget barn genom adoption på det sättet jag tror att du tänker.

    Idag är barn tillgängliga för adoption en "bristvara", det finns alltså färre barn att adoptera än par/personer som vill adoptera. Handeln med barn ökar och även detta med stulna barn just för att det genererar pengar. Det finns alltså personer som stjäl barn och sedan säljer dem till adoption utomlands just för att det inte finns barn att adoptera bort lagligt.

    Däremot finns det MÅNGA svältande och föräldralösa barn i världen, gatubarn, utsatta barn osv, men dessa är inte tillgängliga för adoption.

    Om du verkligen vill hjälpa skulle jag hellre satsa på att bli familjehem eller varför inte bli månadsgivare till ställen utomlands som jobbar för att mammor skall kunna behålla sina barn istället för att skicka dem till barnhem.
Svar på tråden Adoptera eller ej?