Inlägg från: tankfull |Visa alla inlägg
  • tankfull

    Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu

    Anonym (Betala) skrev 2015-04-29 00:21:06 följande:

    Du net då svärfar betala tillbaka dom pengar som saknas på värdet på vagnen. Såå 8000:- ska han betala till er. Inte mer än rätt.


    Om man skulle begära det av svärfar som tack för hjälpen med loppisen är man ju på riktigt dum i huvudet! TS flyttade på barnvagnen och svärfar såg inte skillnad på barnvagnarna - ska han straffas för det? Helt sjukt. Att TS är arg fattar jag, men hon borde vara arg på sig själv.
    Och att man lägger så mycket pengar på en barnvagn när det finns barn som svälter ihjäl tycker jag är helt fel prioriterat. Då hoppas jag att man åtminstone lägger samma summa till välgörenhet.
  • tankfull
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-29 10:10:22 följande:
    ÅH, det där är det sämsta argumentet som finns. Då hoppas jag du äter från soptunnorna för att det gör barnen i Afrika. Eller hoppas att du aldrig skaffar barn, för tänk på dom som aldrig kan få barn.
    Nej, det handlar om att se på materiella ting och jämföra det med verkligt viktiga saker! Om du varit en månad i Afrika så hade du sett annorlunda på den här situationen, det är jag säker på. Jag köpte en begagnad vagn till min dotter och den fyllde sitt syfte alldeles utmärkt - jag hade inget behov av att visa upp en märkesvagn för andra. Mitt barn kunde sitta och ligga i vagnen och det fanns bra hjul, en lift och åkpåse. 

    Min syster och hennes man har massor med pengar men hon värmer rester till sina barn ibland och köper en del begagnat till dem eftersom hon inte vill att ungarna ska bli bratz!
    Om man har gott om pengar får man visst unna sig att leva gott - men jag tycker man ska rannsaka sig själv vad man lägger pengarna på. Är det viktigt att ha en skitdyr vagn och varför är det i så fall det? Bebisen märker ju ingen skillnad.
    Även om jag hade haft råd så skulle jag inte till exempel köpa tusen par skor - vem behöver det? I så fall gör de pengarna mer nytta där de behövs. Jag kan köpa 10 par skor och en billig men bra vagn och må finfint. Du verkar däremot må skit för att du förlorat en märkespryl!
    Din svärfar gjorde ju knappast det han gjorde av elakhet - så varför vill du slå honom i ansiktet? Det låter som att du borde växa upp.
  • tankfull
    Zerc skrev 2015-04-29 10:47:48 följande:

    Alltså, om folk har bra jobb med bra löner så är det väl helt upp till dem vad de vill köpa. De kanske väljer att köpa en barnvagn för 11k. Många köper ju nya bilar för 200k, eller sparar ihop pengar till att köpa hus, ska de bo i lägenhet istället för att hus bara är något de kan visa upp? Man ansvarar inte för hela världen. Man lever bara i 80 år, gör vad fan du vill med ditt egna liv. 


    Varken jag eller min sambo tjänar fantasisummor, vill vi ha någonting så sparar vi, men jag hade också velat haft en dyrare barnvagn, just eftersom att de är helt jävla otroliga och extremt sköna att köra. Handlar inte alls om hur de ser ut. Och om du har sett en bugaboo så är det absolut INTE snyggare än en billigare vagn, många skulle till och med säga att den ser konstig ut.


    Och nu har ju inte TS varit i Afrika kanske, så varför kommer du med så jävla kassa argument?


    Vill du köpa en begagnad barnvagn så gör det, vad andra gör ska du ta och skita i.


    Har du läst mitt inlägg överhuvudtaget? Vad jag säger är att om man har massor med pengar så kan man unna sig saker men jag tycker ändå att man kan fundera över vad man lägger pengar på när det finns barn som svälter och har det svårt. Man behöver inte åka till Afrika men man kan ju ta en liten titt på världen ibland. Det tycker jag är ett bra argument och jag står för det. Jag bryr mig om andra och önskar att det var fler som gjorde det. Och jag tror att svärfadern gjorde ett misstag och det kan alla göra. Men slå varandra, skrik åt varandra och bry er om era leksaker - det är ju så barn gör...Tur att det finns några vuxna människor också.
  • tankfull
    Anonym (Är folk helt pantade?) skrev 2015-04-29 11:19:49 följande:

    På vilket sätt är det vuxet att konstant gå och tänka på barn i Afrika? Missunnar du dina egna barn god mat och bra levnadsstandard också bara för att det finns andra som har det sämre? Ditt tankesätt är inte vuxet på något sätt, man kan inte rädda alla, och att tro att man gör någon stackare någon annanstans i världen en tjänst genom att själv leva "fattigare" är ett sätt att få sig själv att må bättre. Ett sätt att intala sig själv "Jag är en bättre människa!". Om du verkligen vill hjälpa till, anmäl dig som volontär och dra till Afrika och hjälp de utsatta, du hjälper ingen fattig genom att köpa en begagnad vagn istället för en sprillans ny, snarare tvärtom! En fattig person hade nog haft mer användning av en begagnad vagn än du. Så enligt din logik så bör alla som har råd bara köpa nya saker så vi kan sälja dem billigt och begagnad, right?


    Väx upp, värna om din egen familj och dina egna barn först och se till att dem får en dräglig uppväxt fri från skuldbeläggan över att de bor i Sverige och inte i Afrika. 
    Jag säger inte att man inte ska bry sig om andra, men du, som så många andra, fastnar så djupt i tänket "de andra" att ni glömmer bort "de egna" och försummar de ni har i er omgivningen. Det är inte moget!


    Javisst, låt oss klumpa ihop alla i "de andra" och "de egna" och sen prata om att agera moget. "Konstant gå och tänka på barn i Afrika"? Missunna barnen god mat? Ärligt talat vet jag inte varför jag ens försöker svara på ditt inlägg, för det är så fruktansvärt löjligt och fullt av påhittade saker att man inte vet om man ska skratta eller gråta, men jag tar det en gång till, sen ger jag upp: det handlar om att se saker för vad de är!  Att förlora en dyr barnvagn är inte världens undergång! Det finns människor i världen som har det svårt på riktigt - och då menar jag inte att de lider av att inte kunna köpa en barnvagn för 11.000 kronor! Och jag behöver inte välja mellan att köpa en barnvagn för 11.000 eller att köpa god och näringsrik mat till mitt barn, det finns ett mellanting (vilket du verkar ha jättesvårt att greppa).

    Jag ser till att mitt barn får allt vad hon behöver och att köpa saker för funktionens skull är en sak medan att köpa ett visst märke för att man vill impa på andra är ett annat sätt att tänka. Om jag blivit rik och hade velat köpa en Maserati för att jag drömt om det hela mitt liv så hade jag gjort det - men jag behöver inte tio Maserati och om jag rik nog att köpa en lyxbil så är jag rik nog att skänka något till välgörenhet också! Jag tror inte att du förstår det jag skriver hur jag än försöker eftersom du hellre vill fabulera fritt än att ens försöka läsa innantill och hålla dig till det. Väx upp, värna om din familj och lär dina barn att det finns värre öden än att inte kunna lägga 11.000 kronor på en barnvagn!
  • tankfull
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-29 16:03:24 följande:
    Men du är fortfarande helt ute och cyklar. Enligt dig har jag köpt en vagn som jag kan flascha runt med på Stureplan. För det första är det helt fel. Jag köpte vagnen för att jag gillade den. Den var skön att köra och skonsam mot min rygg och handleder. Med sedan att de råkade vara en bugaboo så köpte jag den ju naturligtvis pga priset!! NOT!

    Har du svårt att förstå att människor hellre köper en BMW istället för Kia pga bmw'n är bättre???
    Men vad ska du göra med din barnvagn? Köra Formel 1? Drifting? Kämpa dig igenom Gobi-öknen? Det är en barnvagn vi pratar om!

    Även billigare varianter är inställbara och svängbara på alla möjliga sätt och vis vilket är fullt tillräckligt för en vanlig stadspromenad och skonsamt mot rygg och nacke. Det handlar om en vagn som ska köras genom snömodd och få bebiskräk och annat på sig som gör att efter ett par veckors användning ser den ändå begagnad ut. Du har uppenbarligen tyckt att det var värt att lägga 11.000 eller nåt sånt på en barnvagn, det är ditt val och även om jag själv skulle prioritera att lägga pengarna på något annat så är det egentligen inte detta som är huvudfrågan: det är ju hur förbannad du är på din svärfar för att du förlorat en dyr pryl. Oavsett vad vagnen kostade så är hans misstag ett misstag. Och om han är lite lättsamt slarvig och inte tar saker på allvar så är det ännu dummare av dig att låta honom sköta försäljningen. Dessutom var det ju inte så att vagnarna stod bredvid varandra? Då tänker man kanske inte ens på att det finns två vagnar och att man kan ta fel.
  • tankfull
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-30 10:40:29 följande:
    Jag ska ha den till att styra runt mitt barn i. Men det handlar väl inte om någon billigare eller dyrare variant, det har du fått om bakfoten. Det handlar om en vagn man trivs med vilket i mitt fall vart en bugaboo. Om du väljer att köpa en begagnad vagn eller att du river ner barnens trädkoja och snickrar ihop en vagn utav de plankorna så får du göra det, men jag tänker inte det. Acceptera det.

    Vagnarna stod bredvid varandra. Ena är helsvart, den andra är röd/svart.
    Det handlar alltså inte alls om att du förlorade de 9000 kronor som du trodde du kunde få för vagnen i begagnat skick? Ja, då har jag ju missuppfattat ditt gapande om märket bugaboo och pengarna... Trodde det var därför du var så arg så du ville slå svärfar. Inte för att bugaboo är så helt exeptionellt mycket skönare för handlederna. Det finns rätt många mellanting mellan att snickra ihop en vagn själv och att köpa en för 11.000 kronor så det borde gå att hitta nånting att "styra runt ditt barn i " som du kan trivas med.

    Du skrev innan att du ställde in vagnen i hallen, och det var alltså där den andra vagnen stod? Men du tänkte själv aldrig tanken att de kunde förväxlas då? Jag tror att väldigt, väldigt många är ointresserade av barnvagnar och tycker inte det är konstigt att två svarta vagnar kan uppfattas som snarlika. Nu lämnar jag den här tråden och hoppas att du kan finna ett sätt att komma över det tragiska som hänt. Det var trots allt bra gjort av dig att få ur dig ilskan innan du pratar med svärfar{#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu