Inlägg från: senalena |Visa alla inlägg
  • senalena

    Måste ALLA få vara med och leka?

    Man kanske bör fråga barnen varför XX inte får vara med. Om svaret är "XX är tråkig" eller "har fula kläder" så får man  ta ett snack med barnen om sociala koder.

    Om svaret är att "XX slåss, skriker, är elak eller gör sönder mina saker", då är det dags att prata med XX föräldrar istället.

  • senalena
    Tinjun skrev 2015-05-06 23:03:47 följande:

    Ja, jag vill likna det vid mobbing att exkludera en eller ett fåtaI!

    I min dotters klass finns endast 8 flickor till. Hon brukar leka med 6 st av dem men när hon fyllde 10 år för någon vecka sedan var det självklart att bjuda alla 8 (ingen av de två andra mobbar någon).

    Det finns många barn som inte har bästa vänner eller är poppulära och då är det vi vuxna som måste visa våra barn att vi har hjärta och sunt förnuft.

    Kan man inte se detta som vuxen har man brist på empati!

    Skulle tycka att det var värre att ha ett eget barn som låter andra känna sig utanför än att hon själv inte blev bjuden på ett kalas.


    Detta med födelsedagskalas är ju lite av en snårstig.
    När jag var barn så tvingade min mamma mig att bjuda all i klassen på kalas, vare sig de var mina vänner eller ej, bara för att ingen skulle hamna utanför.
    En tid senare fyllde en pojke år, och han bjöd in alla i klassen förutom mig. För han gillade inte mig. Hans mamma gjorde inget åt det utan tyckte det var en kul grej.

    Så varken föräldrar eller lärare gjorde något väsen av att jag var den enda som blev utanför.

    Det minnet lever kvar med mig. Jag kommer inte tvinga mina barn att bjuda på kalas för barn som inte är deras vänner.
Svar på tråden Måste ALLA få vara med och leka?