Inlägg från: Anonym (emma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (emma)

    Söker föräldrar till sängvätare i skolåldern för tips

    Anonym (kissisängen) skrev 2015-05-06 11:13:28 följande:

    Jag blir snart galen! Min son är snart 7 år och han kissar i sängen 2 gånger VARJE natt. Trots medicinering med minirin!!! Vi får sängskydd från sjukhuset, men när han har kissat första gången skaver han bort detta och kissar ner underlakanet och skyddet under.  Efersom det är en pojke blir det kiss lite varstans, lite på väggen, på gosedjuren, lte på kudden... Jag tvättar täcke och lakan VARJE dag, blir snart tokig!! På jobbet och lukten. Vi står i kö till kisslarm nu men jag är tveksam till det med, troligen sliter han väl bort det eller stänger av det och kissar vidare i godan ro... Finns det någon med liknande problem som har tips eller bara vill diskutera? OBS att detta är ett medicinskt problem. Tips som att undvika dryck på kvällen undanbedes, han dricker inte en droppe efter kl. 18... Att väcka och kissa har inte heller fungerat tyvärrFörvånad


    Hej!
    Först måste jag bara fråga vad du menar med "eftersom det är en pojke blir det kiss lite varstans, lite på väggen, på gosedjuren, lite på kudden" ??
    Sover din son naken? Vaknar han när han kissar och drar ner byxorna? Eller gör han det i sömnen?

    Jag har en 6åring, 7år om en månad (en pojke) som också kissar i sängen. Det händer inte varje natt utan det går i perioder. Ibland klarar han sig i en till två veckor utan att han kissar i sängen och sen kissar han på sig (ofta flera nätter i rad) trots att man begränsar dryck på kvällen, ser till att han kissar innan han lägger sig, tar upp och kissar innan man lägger sig själv... Då kan han kissa på sig upp till två gånger per natt.
    Blöja skulle jag aldrig få för mig att sätta på honom. Jag gjorde det för ett år sen när han sov i våran säng, jag frågade då om det var okej och han sa ja. 
    På morgonen när han vaknade blev han helt förkrossad över att han hade blöja och jag gissar att han inte var helt medveten om vad han svarade ja på. 

    Vi har inte testat medicin än och jag tror inte att vi kommer att göra det.
    Däremot ska vi beställa de här:
    www.pjama.se/
    kostar en slant men om de funkar är det värt det. 

    Vi har plastad frotté i sängen också, har köpt på meter och har två uppsättningar så det bara är att byta om det blir kiss i sängen. 

    Jag förstår att det är frustrerande, det tycker jag också att det är, men jag tycker verkligen inte att ni ska sätta på en nästan 7åring blöja. 
Svar på tråden Söker föräldrar till sängvätare i skolåldern för tips