Inlägg från: Anonym (Tina T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tina T)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    ? Man kan konstatera att Ulf Kristersson inte var helt ärlig under valrörelsen. Han lovade få ordning på Sverige, men kan inte ens få ordning på sitt regeringsunderlag, säger Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar.

    Vad tycker ni om den här sortens uttalande?
    För den första tog det 134 dagar förra gången och för det andra var det så skakigt att jag bytte sida. Ett uttalande som det här saknar all trovärdighet. 

    Jag tycker att rödgröna har råd att vänta med att uttala sig tills regeringsbildningen är klar. Det kommer att vara svårt att regera nästa mandatperiod eftersom människor inte kopplar ihop omvärldsfaktorer med den egna privata situationen. Det kommer de rödgröna vinna röster på. 

    Själv kom jag ännu ett steg längre bort från de rödgröna av detta uttalande. Hoppas att de istället fokuserar på sin egen politik och de frågor som är viktiga för människor.

    Jag vill veta vad de själva vill göra för att motverka ekonomisk utsatthet och gängkriminalitet, utbredda språkproblem i skolan och växande bidragsberoende med ännu mer ekonomisk utsatthet till följd då civilsamhället inte mäktar med, samt hur de själva ser på energifrågan och NATO-medlemskapet.

    Det har varit mycket floskler från bägge håll i år. 
  • Anonym (Tina T)
    klyban skrev 2022-10-12 15:06:29 följande:

    Vi undrar alla när de ska prata politik, för det har vi inte sett på åratal.
    Jag misstänker de kommer ha stora svårigheter med detta och genom en del av dom aldrig pratat sakpolitik i detalj NÅGONSIN.


     


    Och Nooshi är korrekt och hon hade inget med Regeringens att göra som varit, så varför det kopplas är en liten gåta.


    Gåtans lösning i min värld är att Nooshi talar för en rödgrön lösning där V ingår, och V har bidragit till regeringskaoset, dock av legitima skäl eftersom C gjorde dem till paria. Men du kan ha rätt i att tråden handlar om S, och att det därför var irrelevant att ta upp. Jag tog en genväg genom att skriva i befintlig politiktråd, då jag tänkte att de som är intresserade redan har samlats här.

    Sakfrågor, ja, gärna, mycket mer. 
  • Anonym (Tina T)
    Mentat skrev 2022-10-12 17:06:33 följande:
    Det är ju helt riktigt att (v) inte var en del av regeringen. Jag tar för givet att du de närmsta 4 åren kommer att argumentera för att (sd) inte har något med regeringen att göra (under förutsättning att de, som det verkar, inte kommer att sitta i den)
    Nej, de kommer väl ha jättemycket med regeringen att göra. Kommer den här tråden att leva i fyra år? Hur gammal är den?
  • Anonym (Tina T)

    Nu har jag inte följt den här tråden, men om varken Klyban, Mentat eller Tina T stöder SD borde det gå att ha ett utbyte om vänsterpolitik utan att blanda in SD? 

  • Anonym (Tina T)
    klyban skrev 2022-10-13 13:10:56 följande:

    Nu vart det SD-fans kritik och att Nooshi inte fick säga det hon gjorde för hon var tydligen Regeringen.
    Vilket är på ren svenska nonsens.


    Var är SD-sympatisörerna? Jag ser inte dem. Bara folk som har berättat att de inte sympatiserar med dem. 

    Jag tycker att Nooshis uttalande var onödigt och faller tillbaka på V och den rödgröna sidan pga av att V bidragit till mycket kaos under förra mandatperioden. Även om det var pga att C utmålade V som paria som de inte kunde vara med och samarbeta. 

    Jag vill se en seriös vänstersida som talar om sina lösningar på samhällsproblem jag ser, istället för att reflexmässigt kalla rädda människor för rasister. Även om detta minskat i offentligheten vill jag se det på ett stabilt sätt för att åter rösta på den sidan. 

    Troligen kommer jag inte att vara nöjd med L och Romina P, men jag ville ge något annat en chans innan jag överger mina demokratiska rättigheter helt. 
  • Anonym (Tina T)
    Mentat skrev 2022-10-13 14:00:50 följande:
    Tyvärr verkar det vara så att vissa debattörer helt enkelt inte klarar av att diskutera utan att dra in (sd) i sammanhanget. Att man kan kritisera (s), (mp) och (v) utan att vara (sd)-sympatisör förefaller vara ett okänt begrepp.

    Det är synd, eftersom det så ofta dödar varje försök till dialog.
    Jag upplever samma sak!
  • Anonym (Tina T)
    Mentat skrev 2022-10-13 15:30:35 följande:
    Det jag undrar över är nog mest om avsikten är att ta död på all dialog genom att ständigt köra med en egen monolog eller om det är så att förmågan till dialog faktiskt saknas?
    Även när man absolut inte håller med en motpart i en politisk, eller annan för all del, diskussion borde det ju gå att föra en dialog där man har respekt för att det finns olika åsikter. Jag skriver "borde", eftersom jag upplever att det alldeles för sällan är så.
    Tror du inte att det är en viss överrepresentation av både och på nätet?

    Alltså både fler personer som saknar förmåga till dialog och därför saknar personer att prata med i verkligheten, OCH en debatt-teknik där man försöker prata bort den andre, för att det är enklare eller roligare för stunden? 
  • Anonym (Tina T)

    Annika Strandhäll saknar självinsikt, och av någon anledning så har det tagit ända till nu innan hon får hamna lite i bakvattnet politiskt. Men folk gillar ju genomsnittskärringar som spelar Allan per tweet. Hon har massor av följare? 

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?