Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-06-21 07:17:32 följande:

    Och ändå beräknade den moderate finansministern Anders Borg att ISK konton skulle innebära en minskade intäkter för stadskassan på flera miljarder. En intäktsminskning som enligt SVD (M) har blivit flera gånger stötte än vad den moderate finansministern förutspådde..K kontot..


    Finansministerier förutspådda sannolikt inte den historiskt låga räntan eller att den rådande börsuppgången i så stor utsträckning skulle späs på av den historiskt höga tillgången på pengar.

    Däremot torde han insett värdet av att människor tog ett eget ansvar för sin ekonomi genom att sätta av pengar under sina produktiva år för att ha något att leva av när de inte längre orkade arbeta.
    KillBill skrev 2021-06-21 07:17:32 följande:
    Varför tror du att ISK kontot blivit så populärt bland svenskar med mer sparkapital på mer än 3 miljoner kronor?
    Enkelhet.
    KillBill skrev 2021-06-21 07:17:32 följande:
    Om ISK kontot inte innebär sänkt skatt så finns ju inte några skäl att uppröras av att finansministern anser att det borde finnas ett tak på ISK kontot..
    Ett ISK har fördelen av att det är enkelt. Genom att ändra reglerna så försvinner den enkelheten.

    Och varför vill du så gärna straffbeskatta pensionssparande?
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-07-09 22:57:48 följande:
    Ryggmärgsreflexen inom socialdemokratin är att starta ett uteslutningsärende för att en socialdemokrat suttit på en krog och pratat med en sverigedemokrat.

    #allaslikavärde
    Ett otrevligt sektbeteende. Särskilt otrevligt eftersom det handlar om personer som kan tänkas komma att ingå i en framtida regering.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-09-19 22:15:49 följande:

    Om socialdemokraternas smutskastning av sina motståndare - som strategi för att behålla makten och om en ynklig Morgan Johansson


    Lite mer på samma tema är den essä av Claes Arvidsson som heter "När makten är hotad ropar S alltid varg". Den tar upp hur S vid tidigare tillfällen använt sig av smutskastning för att behålla makten: timbro.se/smedjan/nar-makten-ar-hotad-ropar-s-alltid-varg/

    Citat:"Påståendena om att demokratin skulle vara hotad om oppositionen vinner nästa val är en klassisk socialdemokratisk maktstrategi. Claes Arvidsson påminner om när Socialdemokraterna försökte skrämma både väljare och mittenpartier med risken för att Moderaterna skulle få politiskt inflytande.
    ---
    Socialdemokratin accepterade inte Moderaterna som ett vanligt demokratiskt parti. Första maj 1971 talade Olof Palme på temat höger- och vänsterextremism (Utrikesfrågor 1971, UD 1972):   KFML(r) står under sina plakat och talar illa om Sverige. Moderaterna står under blågula fanor och talar illa om Sverige."
    [Claes Arvidsson; När makten är hotad ropar S alltid varg; Smedjan; 14 maj 2021]

  • nattuw
    Rataxes skrev 2021-10-01 07:46:40 följande:

    SSU vill att S samarbetar med SD om höjda pensioner.


    Så trevligt. Till alla familjelivs socialdemokraters glädje så kanske S kan klamra sig kvar vid makten ett tag till genom att skapa den SS(d) regering som jag tidigare spekulerat om.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-10-02 15:47:00 följande:

    Nu är det 1,5 dygn sedan SS(U) släppte sin artikel om att man vill att Partiet ska samarbeta med SD i pensionsfrågan.
    ---
    Alla relevanta S-megafoner är tvär-tysta. Inga protester. Inget öppet motstånd mot tanken.


    De väntar väl på direktiv uppifrån.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-10-03 12:34:32 följande:
    Men förstå den mentala belastningen på de av Paritets medarbetare som lagt ned hela sin själ och existens  på motståndet mot SD.
    Nåja de har ju redan sålt sin själ till S så de lär inte ligga sömnlös bara för att de tvingas vända på en 5-öring.
  • nattuw

    Smålandsposten har i en ledare som heter "Ett antikrists mirakel när SD blev rena" kommenterat den senaste socialdemokratiska kovändningen.

    "Det krävdes bara en ny SSU-ordförande för att tonen efter decennier av fördömanden skulle ändras. Plötsligt är Sverigedemokraterna ett parti bland andra som kan vidtalas utan diverse besvärjelser från socialdemokrater, i alla fall de iförda en tuff polisväst. Det är förbundsordförande och polisaspiranten Lisa Nåbo som författat debattartikeln om höjda pensioner där SD nu ses som en konstruktiv kraft:
    ---
    Socialdemokraterna har alltid haft bilden av sig själva som moraliskt högtstående och i position att döma andra. Moralen har varit ett verktyg för att styra och behålla makten. För bara några veckor sedan uttalade inrikesminister Mikael Damberg att det har funnits en ängslan för att uppfattas som rasist och att denna ängslan stängslat in en del politik som egentligen hade kunnat vara bra att genomföra."
    www.smp.se/ledare/ett-antikrists-mirakel-nar-sd-blev-rena-4907a502/
    [Smålandsposten;Ett antikrists mirakel när SD blev rena;Jacob Sidenvall]

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-10-05 11:58:56 följande:
    Jag är övertygad om att det kommer att sitta väldigt väldigt långt inne hos en del av Partiarbetarna när (inte "om") Partiet svänger i synen på samarbete med SD.

    När man har byggt upp hela sin identitet, hela sin "integritet" på att vara anti-SD alltid, oavsett ...
    Det förutsätter att de har integritet. Vilket ännu inte har bevisats.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?