Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2016-08-23 13:00:23 följande:
    Vad är problemet med några hundratusen mördade, fördrivna, fängslad och torterade?
    Inget alls, bara man är systerparti till såssarna så är allt förlåtet.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-23 17:51:02 följande:

    Jag vurmar inte för Angola. Jag förklarar bara att internationella valobservatörer har erkänt valen år 2008 och 2012 som demokratiska.

    För att få en balanserad bild av läget i Angola  (jag tycker att du är lite väl enögd) rekommenderar alla att läsa UD:s rapport om mänskliga rättigheter i Angola. Nedan har jag klippt ur några rader från en denna rapport från 2010 när Carl Bildt var utrikesminister och ansvarig för UD. Jag har i fetmarkerat både positiva och negativa från texten:


    Angola är en konstitutionell demokrati med en vald president med omfattande befogenheter. Statschef är sedan år 1979 José Eduardo dos Santos.  


    Legitimiteten i det nuvarande statsskicket förbättrades med det parlamentsval som hölls hösten 2008. Valet, då partiet Folkrörelsen för Angolas befrielse (MPLA) vann en jordskredsseger,  övervakades av internationella observatörer och erkändes som fritt och rättvist. 

    En ny angolansk konstitution, som mycket klart fastlägger rättsstatens grundläggande principer, antogs av parlamentet i januari 2010. Förhandlingarna och den förhållandevis öppna debatten om den nya konstitutionen kan ses som demokratiska framsteg. 

    Strax efter antagandet tillträdde en ny regering, i vilken statschefen ? enligt konstitutionen ? också är regeringschef. En statssekreterare med ansvar uteslutande för frågor rörande de mänskliga rättigheterna ingår för första gången i den angolanska regeringen.


    Sedan inbördeskriget upphörde år 2002 har livssituationen för de flesta angolaner förbättrats. De övergrepp som ägde rum i samband med konflikten har upphört. Möjligheterna att röra sig fritt inom landet har förbättrats i takt med att vägnätet byggts ut och landminorna försvunnit utmed vägarna. Några reserestriktioner inom landet förekommer inte och angolaner har rätt att få pass för resa utomlands.


    Yttrandefriheten har förstärkts i viss mån sedan 2008. Internet fungerar förhållandevis väl och såvitt känt utan begränsningar. Debatten på nätet är intensiv också i frågor som maktmissbruk, korruption, ekonomiska missförhållanden, etc. Trots att pressfrihet garanteras i konstitutionen kan inte journalister verka fritt. Självcensur är inte ovanligt. Några av de mest regeringskritiska angolanska journalisterna lever och verkar i utlandet. Utländska journalister har något bättre arbetsförhållanden än angolanska.


    Religionsfrihet råder.


    Utrymmet för  politiskt deltagande har ökat och det civila samhället blir allt mer aktivt. Fackföreningarna är aktiva och kan verka utan större inskränkningar.


    Den allmänna respekten för och kunskapen om de grundläggande mänskliga rättigheterna har förbättrats under senare år. Statssekreteraren för mänskliga rättigheter reser i landet och för samtal med bland annat lokala myndigheter, polis, militär och fängelsepersonal, om vilket rapporteras utförligt i nyhetsmedia. Från den högsta politiska ledningen understryks  ofta att den fortsatta demokratiska utvecklingen av landet måste baseras på de mänskliga fri- och rättigheterna.


    Den under inbördeskriget ofta överdrivna våldsanvändningen från polis och militär har minskat betydligt. Förhållandena i landets fängelser är fortfarande undermåliga men nya anstalter byggs och förhållandena för de intagna förbättras.


    Under åren 2003-2008 hade Angola en mycket snabb ekonomisk tillväxt på närmare 20 procent årligen. Därefter har tillväxten sjunkit men är fortfarande positiv och landets ekonomi är fortsatt bland de snabbast växande i världen. Levnadsstandarden för många angolaner har därför förbättrats avsevärt, om än inte för alla. De flesta angolaner tvingas fortfarande överleva på motsvarande några få USD per dag.


    Regeringens utvecklingspolitik fäster stor vikt vid fattigdomsbekämpningen, bland annat överförs resurser från oljeindustrin till jordbrukssektorn i syfte att skapa arbetstillfällen och livnära befolkningen. Regeringen satsar även på utbildningssektorn. Marknadens behov av utbildad personal är stort men utbudet av personer med högre utbildning är mycket begränsat.


    Den utbredda korruptionen är en av landets största utmaningar och utgör en allvarligt hämmande faktor på landets fortsatta utveckling. Angola ligger på plats 168 bland de sammanlagt 178 länder som ingår i organisationen Transparency Internationals index över korruption för år 2010. Den angolanska regeringen har infört en noll-toleranspolitik för att få bukt med korruptionen.


    www.manskligarattigheter.se/sv/manskliga-rattigheter-i-varlden/ud-s-rapporter-om-manskliga-rattigheter/afrika-och-soder-om-sahara


    Samma president i 36 år...

    DDR hade på pappret också ett flerpartisystem.

    Angola rankas sämre än Vityssland och Kuba, tycker du också att det är en regim värd att försvara? Till och med Venezuela ligger högre än Angola på Demokratiindexet och Venezuela är ju knappast en demokrati (annat än med dumvänsterglasögon på).
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-24 07:27:47 följande:
    Många Svenska partier har någon gång haft lokalpolitiker som varit misstänkta för eller blivit dömda för röstfusk. S har varit Sveriges största parti ca 100 år och med flest lokalpolitiker så är det inte förvånande att S har drabbats av dessa problem.
    Jamen då är det ju inget problem eller?

    Hittar du några andra än såssar som blivit dömda för valfusk?
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-23 22:47:29 följande:
    Nåja, du måste hålla med om att Rebecca Weidemo Uvell inlägg, som är det som han kommenterar, stinker..
    Är det något som stinker så är det den sörja som den fekaliefixerade ledarskribenten med ett förflutet i Sveriges Kommunistiska Parti, avlönas för att publicera.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-24 14:08:10 följande:

    Ledarskribenten är idag liberal.

    Varför attackerar du ledarskribenten som i sak har rätt? Rebecca Weidemo Uvell har publicerat felaktiga uppgifter, det är odiskutabelt.


    De enda som hittat påstådda fel är du och den fekaliefixerade ledarskribenten.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-24 16:11:40 följande:
    Du är tydligen blind för det fel som Uvell publicerar. Kontrollera gärna en gång till. Felen ligger kvar på hennes blogg.

    na.se/asikt/ledarkronika/1.4197579-nar-slaskhogern-kritiserar-lena-radstrom-baastad-

    www.uvell.se/2016/08/18/baastads-r%C3%B6stskola-33024785
    Hur mycket du än gapar är det bara du och den fekaliefixerade (ex?)kommunisten på NA som hittat några fel i texten.

    DN's ledarsida tycker något helt annat.

    www.dn.se/ledare/signerat/en-valsegrares-hemlighet/

    Bara för att du får ont i magen när en såsse får befogad offentlig kritik innebär det inte att kritiken är felaktig.

    Eller tycker du att S-märkta "valskolor" är något för ditt parti att införa på riksnivå?
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    nattuv skrev 2016-08-24 16:13:04 följande:
    Ja, ett fall. Från wikipedia: "Vid EU-valet 2009 försökte två 14-åriga pojkar "fylla en valurna med valsedlar för Piratpartiet" och "muta valförrättaren med hundralappar", men greps av polis, enligt Sveriges Radio Västernorrland."
    Där ser man. Ett exempel mot alla såssefuskare. Fast blev 14-åringar verkligen dömda?

    Kanske dags att skärpa straffen för valfusk? Som mest ger det 6 månader på kåken. Urkundsförfalskning och övergrepp i rättsak kan ge 6-8 år.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-24 20:37:25 följande:

    Erik Helmerson som har skrivit ledaren hänvisar till uppgifter på Rebecca Uvells blogg och som jag tidigare har skrivit så slår den liberala tidningen NA hål på Uvells påståenden. Erik Helmerson har alltså gått på samma nit som du har gjort. Jag förstår dock att du tycker att det är skönt att slippa vara ensam gällande detta. 

    För övrigt noterar jag att ditt användande av ordet fekalie har ökat mycket kraftigt det senaste dygnet. Tidigare i den här tråden har jag uppmärksammat dig på ditt överanvändande av ordet röv. Jag tycker inte att ordet fekalie är mycket bättre.


    Ingen annan än du har dragit upp Uvell. Det jag gjorde var att påpeka att din statsminister berömt sin nya parti sekreterare för att "hon vet hur man vinner val". (Mer om det längre ner.) Fakta: ditt parti höll valskolor i Örebro. Baastad deltog. Din förre parti ledare Sahlin deltog. Valet fick göras om.

    Till och med den (ex?)kommunistiske ledarskribenten håller med om detta.

    Mer fakta: inga andra partier har personer dömda för valfusk. Jag utgår från att de 14-åriga piratpartisterna inte dömts...

    Baastads förmåga att vinna val är sådär. I valet 2014 då faktiskt såssarna lyckades öka några tiondelar så minskade partiet i Örebro med 4 %. Kan det bero på frånvaron av valskolor tro?

    Beträffande ordval så har jag uppenbarligen större krav på ledarskribenter än vad du har.

    Slutats: din statsminister har utsett en person som han av någon outgrundlig anledning tror sig ha nytta av i nästa valrörelse. Då kommer frågan naturligt- är det med hjälp av landsomfattande valskolor han tänkt sig vinna 2018 års val?
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2016-08-28 10:43:31 följande:
    I bara en av de bägge konversationerna talades det om en pressekreterare och om dennes/sossarnas erkännande av de faktiska omständigheterna.

    Men som sagt. Meta.
    Det är lönlöst. De med någon form av intelligens förstår det olämpliga i såssarnas agerande, både i Örebro samt på andra platser där de ertappats med valfusk.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-08-29 19:15:11 följande:
    Men ge dig nu. Så här har det sett ut på den aktuella Youtubekanalen (sedan den översyn som gjordes). Vem som helst hittar snabbt Juholts spellista: m.youtube.com/playlist

    Jag kommer inte ihåg om jag har postat denna länk tidigare men den förklarar på ett lättbegripligt sätt varför Expressen har fel: www.politism.se/kawa-zolfagary/juholt-det-senaste-offret-for-sommartorkan/
    Intressant att läsa om socialistsajten politism.se.

    www.allabolag.se/5569641094/Politism_AB

    www.hitta.se/politism+ab/stockholm/yhLMl__w-X

    2 anställda, löner till anställda 1 143 000.

    Mycket gnäll om låga löner bland artiklarna, inget som dock drabbar de anställda på Politism.se.

    En av politisms kunder som köper annonser är Kommunal, som dessutom är en av ägarna. De maskerar en del stöd till sajten genom annonsköp... utan detta tillskott skulle förlusterna vara ännu större.

    Socialistmatte...


    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?