Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2021-12-20 08:03:43 följande:

    Den här passar väl bra i den här tråden:

    twitter.com/RebeccaWUvell/status/1472662491910049797

    Hur det Socialdemokratiska Partiet jobbar med internettroll för att driva sin politik.

    Högst aktuellt på alla sociala media idag, särskilt nu när ett val närmare sig (igen).

    Hur lågt kan Socialdemokraterna sjunka?


    Jag tyckte: "Hej tjejer, jag heter Hanif och är den ende vuxne i rummet" var riktigt rolig.

    Tack för tipset!

    Annars är ju satir på nätet främst något som de blåbruna ägnar sig åt - men där är ju nivån  anpassad till att följarna ska ha möjlighet att förstå.

    Nåväl, tråden handlar ju om hur lågt S kan sjunka. I senaste Sifo hade de sjunkit till 31 procent från de 25 S låg på när partiarbetaren startade trådenSolig
  • FDFMGA

    Såg just en annan tråd där det av somliga anses självklart att om man inte citerar någon så svarar man ts.

    Käre Gert. Det verkar som fallet för S har accelererat under de år som gått sedan du startade tråden med tre alternativ för S framtida utveckling. Då - når tråden skapades - låg S på cirka 25 procent, nu har de fallit hela vägen ner till 31 procent.

    Man ska inte överdriva, självklart är det främst helt av egen kraft som S fallit från 25 till 31, men nog tror jag att den knivskarpa kritik nätets arbetsmyror bistått med under årens lopp också kan ha en viss betydelse.

    Eftersom jag främst befinner mig på Familjeliv vill jag rikta ett hjärtligt tack till dig och till de andra partiarbetarna för ett mycket gott utfört arbete.

    Med lite tur och mycket arbete så kan nog S fortsätta att falla fram till valet, kanske ända ner till 35 procent, samtidigt som M fortsätter att stiga hela vägen upp till 15 procentSolig

  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2022-03-07 06:56:22 följande:
    Den vapenvägrande försvarsministern måste ha en lapp att läsa från, det fanns ingen på Sveavägen 68 som hann med att rafsa ihop en sådan fusklapp.
    Tja, jag tycker att Peter Hultqvist verkar vara en vettig och jordnära person

    Det vore till exempel otänkbart att han skulle gå ut och förklara att han alltid köper blandfärs eftersom han då kan vara säker på att minst två djur slaktats

    Den sortens statements hör väl hemma i pojkrummets lek och stoj - ett sätt att impa på meningsfränderna
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2022-03-07 09:41:36 följande:

    Samma Socialdemokrater som menar att opposition inte får bråka nu under dessa allvarliga tider röstar FÖR att utesluta SD ur en påstått GEMENSAM manifestation för HELA kommunfullmäktige i Uppsala

    www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/sd-uppsala-fick-inte-vara-medarrangor-till-demonstration-for-ukraina

    Det är samma nivå som RFSL och plastelefanten.

    .

    Så mycket för att "inte göra partipolitik av situationen".


    Mm, ett parti vars ledare inte kan välja mellan Putin och Biden ska man inte samarbeta med.

    Rysslandsvänner ska hållas kort.

    SD i Uppsala kan väl ordna en egen demonstration med Egor Putilov som huvudtalare. Då kan nog de närvarande få höra Putinlov från Putilov.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2022-03-12 15:48:20 följande:
    MP ligger på folkölsnivåer i mätningarna nu. Knappa tre procent.

    Tummen upp på den!

    .
    Låt vänsterväljarna samlas hos S då. Hjälper ju inte S ett dugg om de samtidigt tappar sitt MP.

    I slutänden handlar det om det blå-gula blocket mot det röd-gröna.
    Fast den blåbruna alliansen har väl vissa bekymmer för närvarande.

    Det är ju bara några veckor sedan en eb ledarna var oförmögen att välja mella Biden och PutinSkrattande

    Och jag såg en partiarbetare här på FL gick Putins ärenden i förväg och deklarerade trosvisst att Donetsk och Luhansk är egna stater.

    Så inte är det märkligt att svenska folket i allt högre utsträckning förlitar sig på den försvarspolitik som presenteras av det vuxna partiet i riksdagen - S Solig

    Den blå delen av den blåbruna alliansen tycks för närvarande vara upptagna med att slåss inbördes om vem som kan ge mest till försvaret och på kortast tid. Planering för största möjliga effektivitet är ju ett okänt fenomen bland dessa partierTomte
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2022-03-18 07:00:45 följande:
    Det där går nog ovanför huvudet på stövelslickarna med SD-tourettes  eftersom det inte handlar om SD.
    Men på något sätt lär den där Bill & Bullshitvänstern få det till att handla just om SD.
    Men att du alltid ska älta SD - den här tråden handlar om S.

    SD är en förkortning för Sverigedemokraterna, inte för Socialdemokraterna - men visst det kunde ju ha varit så: SocialDemokraterna

    Nåväl. Det går bra för S nu och får man tro Sifo är det bara 1,6 procent som tänker rösta på "Övriga".

    Och övriga inkluderar ju en hel rad tokpartierSkrattande
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2022-03-22 13:21:33 följande:

    Det var så här socialdemokraterna bekämpade kommunismen...


    Löfven syftade nog på striden mellan S och kommunisterna ute på arbetsplatserna eller om man ser enbart till Palme kanske mer till hans uttalande om "Diktaturens kreatur" eller kanske hans skenäktenskap som räddade en kvinna från dåvarande Tjeckoslovakien.

    Men jag är osäker om sådan kunskap finns tillgänglig i bilderboksformat eller ens i pojkböckerna.

    Fast nu ska jag käka upp den sista köttfärsbiffen. Själv köper jag aldrig blandfärsSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-03-27 10:55:57 följande:
    Som jag skriver ovan så sympatiserar Paul Melen idag med de brunblåa. Troligen KD eller SD.,
    Bonde söker fru, eller vad det nu var för tv-program han medverkade i.

    Hursomhelst är det tveksamt om han är KD:are i och med att han länkar till brunhögerns husorgan Samhällsnytt och deras teori om att Ryssland invaderade Ukraina för att stoppa framställningen av biologiska vapen riktade mot Ryssland.
  • FDFMGA
    nattuw skrev 2022-08-27 07:58:01 följande:

    Socialdemokraternas valfilm: "Vårt sverige kan bättre." Ja Sverige kan bättre. Men att socialdemokraterna skall ta tag i de samhällsfrågor som de ägnat åtta år åt att nonchalera och därmed börja göra rätt för den lön som vi skattebetalare står för låter inte särskilt troligt.


    Ja, man får verkligen hoppas att S kan få regera med en tydlig majoritet bakom sig efter valet, i längden är det inte hållbart att Ulfs, Åkessons, Ebbas och Dadgostars humörsvängningar och uppmärksamhetsbehov ska påverka Sverige i den utsträckning det har gjort.

    Sverige kan bättre - och det ser ju ganska bra ut för S, tror de låg på 25 procent när den här tråden startades och nu när de 31-32 procent och detta trots att många sossar likt mig kommer att stödrösta på MP.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2022-10-02 11:14:29 följande:
    Ett regeringsparti ställer om till oppositionsparti.

    The horror!
    Fast frågan är om det verkligen kommer att ta fyra år innan S är tillbaka som regeringsparti.

    Krakarna som försöker bilda regering nu lär väl inte kunna komma överens om så mycket mer än att det behövs just mer bensin till folket och att Putins angrepp på Ukraina är sossarnas fel.

    Skulle Åkesson till äventyrs få styra Ulf i hela fyra år så finge väl sossarna egen majoritet vid nästa val 
  • FDFMGA
    nihka skrev 2022-11-19 22:22:16 följande:
    Dina utsläppsbilar från Läppland kommer säkert att bli djupt saknade
    Men, varför inte.

    Nog uppskattar jag att få mina "fördomar" bekräftade, så vad mig anbelangar är hjärtlandets byfånar hjärtligt välkomna om de vill hålla en epatraktorparad på Sveavägen.

    Jag kan till och med tänka mig att betala inträde för att få beskåda spektaklet.

    Jag tror att man måste få skratta även i svåra tider - till och med - eller kanske framförallt åt Jimmie Åkessons fossiliserade rekvisita.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2022-11-26 15:07:44 följande:
    Här får jag faktiskt vara lite allvarlig. Jag såg en gång en lungröntgen på en avliden äldre kvinna (icke-rökare) som hade bott hela sitt liv på just Sveavägen och det var inget vitt alls, mest svart och bara pyttelite grått. Bara av att dra i sig bilgaser. Riktigt skrämmande!
    Hmm, jag kan inte minnas att jag varit på Sveavägen vare sig som bilist eller fotgängare en endaste gång i år - dock var jag ganska nära Sveavägen senast igår, men till och från Odenplan åkte jag tunnelbana.

    Hursomhelst - lyckan står den djärve bi - och skulle jag få veta att partiarbetarna planerar en motorburen uppvisning på Sveavägen så skulle jag definitivt vara beredd att få i mig en hel del avgaser för nöjet att beskåda paraden.

    Ett gott skratt förlänger ju livet, sägs det.
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2022-11-26 19:34:46 följande:
    Det var säkert tragiskt men om hon var äldre och alltid har bott på Sveavägen finns det åtminstone två faktorer man bör fundera över som kan ha bidragit:
    1) Man eldade husen med ved förr i tiden, vilket gav stora mängder sot och partiklar i luften. Exakt när man slutade med det är inte lätt att säga, det var väl en gradvis övergång till att elda med olja - inte fritt från utsläpp det heller - men under kriget var det nog i det närmaste enbart ved.
    2) Sveavägen var definitivt inte någon hälsosam miljö, just pga avgaser, fram till åtminstone sekelskiftet. Katalysatorn blev inte obligatorisk på nya bilar förrän 1989 och det tog ett tag innan de äldre bilarna byttes ut.

    Idag är situationen en helt annan. Inte för att luften på Sveavägen är bättre än den på landet, men hennes lungor hade inte sett likadana ut om hon bott hela sitt liv på Sveavägen med dagens luft. Den som upplever problem med bilavgaser idag kan inte rätt gärna ha några egna minnen av hur det var fram t.o.m. 80-talet.
    Det är väl Hornsgatan som är värst drabbad av avgaser och partiklar, eller åtminstone var. Numer måste bensinbilar uppfylla minst Euro 5 och diesel Euro 6 för att få köra där, vid sidan av dubbdäcksförbudet

    Jag tror inte att det finns liknande krav för Sveavägen så jag hoppas att delar av FL:s partiarbetare tillkännager när de tänker hålla en bilparad där.

    Ett gott skratt kan mycket väl väga tyngre än de suraste av avgaser.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2022-11-27 03:06:13 följande:
    Den som jämrade sig över att inte få cruisa på Sveavägen har stolt berättat om sina gamla utsläppsbilar som hen kör till vardags och hur nöjd hen är med att "lura" staten iom den lägre skatten för att de klassas som veteranbilar. Alltså exakt den typen av bilar som torde ha varit starkt bidragande till den gamla damens svarta lungor.
    Efter vad jag förstått är det inte bara på Sveavägen det ska "krusas" utan även på Strandvägen - om än av ett annat klientel, där var det nog inte epatraktorer utan snarare BMW, typ.

    Där jag bor krusas det inte, tack och lov. Men en nära anhörig bodde under några år i Byhåleby. Där for epatraktorerna runt det som påstods vara centrum nästan hela nätterna igenom, med ljudanläggningarna på högsta volym.

    HerregudTomte
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2022-11-30 21:45:05 följande:
    Jämfört med mitten av Maj 2015 tror jag att S minskat med minus 1,5 procentenhter - dvs ökat.

    M har minskat med 1,5 procentenheter - dvs minskat
    KD har ökat med 0,3 procentenheter och harvar precis över 4%-gränsen
    L har minskat med 2,5 procentenheter och harvar precis under 4%-gränsen

    C har ökat med 1 procentenhet
    MP har minskat med drygt 5.5 procentenheter har harvar i samma liga som KD
    V har ökat med 0,3 procentenheter 

    och SD har tyvärr ökat med 9,5 procentenheter 
    Frågan i ts borde kanske omformuleras från under 25, 20 eller 15 procent till hur högt kommer S att stiga.  35 procent nu i senaste SCB. Trist nog är det ju knappast partiets egen förtjänst, för i jämförelse med Jimmie Åkessons "målvakter" spelar ju alla andra partier i elitserien.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2022-12-01 21:00:38 följande:
    Jag tror att SDs vaktande på de andra partierna i brunblå ligan kommer att sänka både SD och ligan. 

    Ingen av de brunblå kommer upp i juholt-nivå är min gissning.
    Mm, det är uppenbart att allt fler inser att M inte längre är ett statsbärande parti - utan att partiet under Ulfs ledning blivit statstärande.

    Och få lär väl imponeras av hans framträdanden där han ger "eftertankens kranka vekhet" ett ansikte.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?