Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Har du åkt fast för fortkörning och fått böta?

    Aldrig! Jag är en sådan där "väglus-kärring" som har den dåliga smaken att köra 90 på 90-väg och således ALLTID är i vägen. Jag går åt sidan när det är möjligt och släpper förbi alla brushanar som har råd med fortkörningsböter. 

  • Anonym (mor)
    Anonym (Laglydig) skrev 2015-05-20 08:25:56 följande:

    Jag brukar följa hastighetsgränsen helt enkelt för att det finns en anledning att dessa finns.
    Här strax utanför stan så finns det en skola där det är 30 km-gräns alla dagar 7-17 (annars är där 50 km övrig tid) och så fort jag saktar ner till 30 km när man ska göra det så får jag varje gång en bil som lägger sig preciiiis och nosar på min baklucka jätteirriterad över att jag kör "för sakta".
    Ironiskt nog är det oftast föräldrar som skjutsar sina barn till skolan som är de värsta på att gasa iväg därifrån Obestämd

    Jag är också förälder och vet att det kan hända mycket en morgon, barn vaknar snoriga, sura, spiller mjölken, mår illa i bilen o s v så man själv blir sen till jobbet. Men jag kallar det för dålig planering att som förälder inte planera in utrymme för oväntade händelser som kan ta extra tid. Och sen försöker jag tänka att det är inte andras fel att jag är sen, därför ska heller inte andra utsättas för en trafikfara genom att jag drar på i för hög hastighet.


    Så sant. Varje gång jag passerar en förskola/skola där det är 30 km så kör jag HÖGST 30 och så blir jag så fundersam över att det ibland  BEHÖVS sättas ut blomlådor och göras vägbulor. Jag har vuxna barn och inga barnbarn än men för mig är det självklart att även vara rädd om andras barn.
Svar på tråden Har du åkt fast för fortkörning och fått böta?