• Tecum

    Han är arg över att han inte fick sex

    Anonym (mamma) skrev 2015-05-18 11:51:29 följande:

    Ska försöka dra det i korta drag.

    Jag är gravid och har ont i hela kroppen och är konstant trött. I helgen var barnen hos sin farmor och farfar och vi tog in på hotell för att ladda batterierna lite. Det var spa och trerätters och vi hann prata ostört för en gångs skull.

    Jag var helnöjd men när vi kom hem märkte jag snabbt att han var upprörd över nåt och då fick jag fram att han hade förväntat sig sex nu när jag fått vila upp mig och att han tyckte det var "fult" gjort av mig att inte inviga till det.

    Jag vill inte ha sex nu och tanken slog mig öht inte att han kunde ha någon baktanke med helgen och nu vet jag inte alls vad jag ska säga eller göra..


    Jag kan förstå att du inte ville ha sex om du har ont och mår allmänt dåligt. Och graviditet är övergående så din man får helt enkelt finna sig i det tillfälliga (hoppas jag!) uppehållet.

    Men jag häpnar över att du helt fräckt påstår att du inte hade en tanke på att han ville ha sex när ni fick en barnledig helg på hotell! Det är liksom därför man har barnfria weekends...Maken till okänslighet har jag sällan skådat, du tycks leva helt i din egen värld utan minsta fingertoppskänsla för andras känslor och förväntningar. Och särskilt illa när det gäller din egen man! Är det genomgående för ditt beteende kommer ert förhållande inte att hålla länge till.

    Givetvis skulle du sagt ifrån innan ni åkte att det antagligen inte skulle bli något sex. Hur svårt kan det vara? Du är medskyldig till att det blev som det blev och en ursäkt är på sin plats.
  • Tecum
    sextiotalist skrev 2015-05-18 20:00:42 följande:
     
    En sak är säkert. Den personen som jag är idag så hade jag vänt på klacken och lämnat förhållandet om min sambo hade resonerat på det sättet. Inte för att han var kåt utan hans syn på mig hade varit det avgörande
    Du brukar vara klok men nu förstår jag inte? Om din man, som du antagligen sagt dig älska, har en åsikt som du inte gillar eller visar en negativ sida i en enstaka fråga så vänder du på klacken och lämnar relationen! Det är ju inte klokt, vill du ha en man eller en disktrasa till partner? Måste han lyda i allt och alltid tycka som du?

    Typisk kvinnlig maktutövning som man ser så ofta på FL. Om han tycker fel eller gör fel så går jag. Vilket är lätt för kvinnan då hon vet att hon alltid kan få en ny man. Medan mannen riskerar att bli ensam för resten av livet.
  • Tecum
    sextiotalist skrev 2015-05-18 21:05:12 följande:
    Min sambo har aldrig, då menar jag aldrig haft sex med mig mot min vilja. Han har inte tjatat. Tagit ett nej utan att sura. Ja, vi hade den klassiska nedgången under småbarnstiden, då pratade om hur han upplevde det yta förebråelser eller gnäll.

    Bör jag tillägga att vi efter 20 år fortfarande har ett frekvent sexliv.

    Jag har varit tillsammans med en man som ansåg att jag skulle ställa upp även om jag inte ville, vilket gjorde att jag avskydde sex. Jag gjorde slut, just för hans noll respekt för mig
    Men om din sambo surat hade du alltså gjort slut?
  • Tecum
    Påven Johanna skrev 2015-05-18 21:32:23 följande:
    De har skilda sovrum så sextiotalists man har nog kunnat skjuta ut underläppen och gråtrunka helt utan att sextiotalist haft någon vidare kännedom om saken. 
    Man ska aldrig underskatta betydelsen av att vara ovetande, det har räddat många relationer...
  • Tecum
    molly50 skrev 2015-05-24 21:44:07 följande:
    Jo,men han visste ju att TS inte kan eller vill ha sex just nu och varför.
    Och TS får inte mindre ont bara för att de är på ett hotell.

    Jag tycker att det är en viss skillnad på att se sina egna behov som större en ens partners när man har ont eller mår dåligt på annat sätt och på att sätta sina sexuella behov föra sin partners välmående.
    Det sistnämnda är bara egoistiskt.
    Man ska inte behöva tvinga sig till att utföra sexuella aktiviteter mot sin vilja.
    Jag förstår inte ens hur man kan vilja ha sex med någon som inte vill.

    Det är en annan sak om man sexvägrar för att ens sexuella behov är mindre än ens partners.
    Men om man tillfälligt inte kan ha sex av olika anledningar så borde ens partner respektera det om h*n bryr sig det minsta.
    Vi brukar ha olika syn på sexfrekvens osv men här håller jag med. Har hon ont och mår dåligt ska hon givetvis inte behöva "ställa upp". Men det är för den skull inte fel att leta lösningar - som passar bägge givetvis! Men smärtan i sig får ju inte göra att kommunikationen mellan makarna försvinner, då är det något annat fel. Och det var väl där det brast, inte att TS` man ville tvinga till sig sex.
  • Tecum
    molly50 skrev 2015-05-25 18:34:28 följande:
    Är sexet är så viktigt att det går före din partners välmående också?
    Men välmående handlar inte bara om sex, och sex handlar inte bara om välmående. Det är ju så uppenbart att problemen mellan TS och hennes man är mycket större och grundar sig i brist på kommunikation - och antagligen brist på kärlek. TS bryr sig inte om att säga att hon inte orkar ha sex fast de åker på kärlekssemester, och hennes man bryr sig inte om att fråga om det möjligen går. Antagligen beroende på att han vet att TS blir blixtförbannad om han frågar. Ingen vill vårda relationen eller offra något för den andre.

    Jag skulle bli mycket förvånad om de fortfarande är ihop om fem år...   
  • Tecum
    AnooYoo skrev 2015-05-28 23:54:56 följande:
    Ja. Jag tycker att grundfrågan är om ts borde ha haft sex med sin sambo för att han ville, även om hon inte ville ha sex. Har hon en skyldighet att ha ha sex med sin partner för att han vill det (utan att kunna uttrycka det)?
    Fel! Grundfrågan är, hur fungerar kommunikationen mellan TS och hennes man? TS har ingen skyldighet att ha sex med sin man när hon mår dåligt. Men hon borde varit tydlig med det när hon mådde tillräckligt bra för att åka på kärlekssemester. Likaså borde mannen frågat eller antytt så han kunde få ett tydligt svar. Det är allmänt känt att tankeläsning fungerar dåligt i de flesta sammanhang... Så bägge brister i kommunikation och ingen tycks vara lösningsfokuserad, allra minst mannen om han bara räknar vaginalt sex som sex. Och TS borde ha förståelse för att maken i sin tur mår dåligt av sexbristen och beklaga den, istf för att bli arg och beklaga sig här.  
  • Tecum
    AngoStura skrev 2015-06-01 21:02:29 följande:
    Och jag antar att det inte bara ligger på den blivande modern att vara lösningsfokuserad. Även den sexuellt frustrerade blivande fadern kunde ju o god  Ernst-Huga-anda  sökt "en dialog om sex och närhet med sin partner på bådas villkor". Det hade väl varit bra?
    Visst, han både kunde och borde. Det är därför som jag menar att kommunikationen brister från bägge håll. Nu vet vi visserligen inte om TS´ man försökt och blivit avvisad då TS inte ens tycks tåla att höra ordet sex...
  • Tecum
    molly50 skrev 2015-06-02 16:54:19 följande:
    Men om vi nu ska spekulera så kanske anledningen till att TS knappt tål att höra ordet sex är att hennes man hela tiden tjatar på henne om att få sex.
    Trots att han vet hur ont hon har.
    Och det finns inget som är så avtändande som någon som tjatar om att få sex.
    I synnerhet inte om man är gravid och har ont.
    Det är möjligt, vi vet inte då vi bara har ena partens version. Men jag tycker mig läsa mellan raderna att TS är trött på sin man även bortsett från graviditeten.

    Men apropå tjat om sex, om vi lämnar graviditet och ev sjukdomar och ser det allmänt, var går gränsen mellan en berättigad fråga och tjat? För i väldigt många förhållanden är det så att om mannen inte tar initiativ blir det inget eller bara lite sex. Och med "fråga" menar jag inte bara ord utan också puss, kram och kel som inledning till sex. Mannen måste ju visa att han vill för att kvinnan ska veta och reagera.

    Min erfarenhet är att "tjat om sex" mest uppstår när den ovilliga parten inte vill eller kan förklara varför hen inte vill. Alltså dålig kommunikation. Och att brist på lust oftast handlar om brist på kärlek och därmed brist på attraktion till partnern, något man inte vill erkänna varken för sig själv eller andra. Åtminstone hos kvinnor, ovilliga män kan helt enkelt vara lata...
Svar på tråden Han är arg över att han inte fick sex