• Äldre 23 maj 23:29
  2256 visningar
  4 svar
  4
  2256

  Vad är sant och falskt om kejsarsnitt? Experterna svarar

  Vad är sant och falskt om kejsarsnitt? Experterna svarar
  Barn som föds med planerade snitt ökar, men vad innebär kejsarsnitt egentligen för barnet och mamman? Familjeliv bad två experter svara på de vanligaste frågorna.

  Denna tråd innehåller kommentarer för ovantående artikel.

  Läs hela artikeln här
 • Svar på tråden Vad är sant och falskt om kejsarsnitt? Experterna svarar
 • Äldre 23 maj 23:34
  #1

  Hemsk artikel. Varför vill man skrämma kvinnor från att göra kejsarsnitt?

  jag som gjort akut snitt mår bara dåligt av såna här artiklar som får en att känna sig dålig över att det inte funkade den "naturliga" vägen.

 • Äldre 24 maj 12:11
  #2
  +1

  Problemet med den där artikeln är densamma som jag upplevde när jag försökte ta ställning till risken med de olika förlossningssätten inför mitt första barn.

  Kejsarsnitt ökar risken för astma mm med trettio procent. Ok. Hur stor är risken från början? En ökning från tex tre av tio till fyra av tio är ju väldigt alarmerande. En ökning från tre av en miljon till fyra av en miljon är kanske inte lika avskräckande.

  Kejsarsnitt innebär större risk för mamman. Ok. Men barnet då? Och risk för vad? Jag är ärligt talat mer angelägen om att mitt barn slipper syrebrist än att jag själv drabbas av tex känselbortfall vid operationsärret.

  Det vi behöver veta är

  1. Hur stor är risken för olika komplikationer

  Och

  2. Hur allvarliga komplikationer är det vi snackar om?

  Ett barn som behöver hjälp att andas under två dagar efter födseln jämfört med livslång skada av syrebrist till exempel. Jag vet ju vad jag hade valt.

  Sfinkterruptur och dåligt sexliv i resten av livet jämfört med infektion i operationssåret och krångel med det i ett halvår? Jag vet ju vad jag hade valt.

  Men "risk för komplikationer " beskrivs alltid så svepande att man inte kan skilja det ena från det andra. Och alltså kan man inte göra ett välinformerat val som patient.


  42.
 • Äldre 23 jun 08:35
  #3

  Blir väldigt orolig av denna artikel då jag födde med kejsarsnitt för 5,5 år sedan och är nu gravid i v6. Jag läser att jag har större risk för att få sent missfall eller att moderkakan sätter sig fel :O 
  Ska nog inte läsa mer artiklar. :(

 • Tor 14 jan 2021 23:51
  #4
  Hej människor, mitt namn är Katerine. Det finns ett vittnesbörd som jag vill dela med er, min far hade hiv / aids, min mamma och jag tog honom till sjukhuset för medicinsk kontroll, men de löste inte lösningen, de berättade för oss han kanske tappar sitt liv, min mamma hade gått och vädjat till många läkare men de sa att de inte kan hjälpa, jag var frustrerad. Men plötsligt presenterade min vän mig för en läkare som heter Dr Osazee, han är jättebra och han har bra läkemedel eller örter för att ge patienten, han gav min far de här medicinerna, min far är nu frisk och väldigt okej. Än en gång tack vare Dr. Osazee och det som är bra med honom är att han inte tar mycket mycket överkomligt, du kan nå honom på watsapp; +1 (301) 747-3442 eller e-post: doctorosazeetemple235@gmail.com. snälla detta är inte falskt, lita på mig!
  volume_up
  content_copy
  share
  star_border
   
Svar på tråden Vad är sant och falskt om kejsarsnitt? Experterna svarar
Logga in
Bli medlem