Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    knytning 1 åring

    Med ett så gammalt barn måste du byta till vävd långsjal....och börja träna på ryggknytningar . Jättestor skillnad på trikå och vävd. Vad har du för trikåsjal?

  • Flickan och kråkan

    Det går jättefint att ha en 1-åring på mage om man inte tycker att det är otympligt själv. Men det kan ju vara bra att börja träna på att knyta på ryggen för det är inget som går på en gång....krävs en hel del träning....innan man kommer på att det inte fungerar så bra på mage längre. Finns många olika knytningar för rygg också på ett annat sätt. De flesta går över till rygg för att det avlastar bättre när barnet blir större och för att man blir smidigare själv i det man gör. 

    Däremot tycker jag verkligen att du ska byta till en diagonalvävd långsjal. Ger en helt annan avlastning. Jag har inte burit i trikå längre än ett halvår....och har haft stadiga trikåsjalar.

    Sedan är det givetvis en smaksak, men prova en bra vävd långsjal tycker jag att du ska göra .

    Knyta på ryggen kräver övning. Börja över en säng eller liknande. Det finns mycket knytinstruktioner på youtube. På sjalbarn finns det också länkar till instruktionsfilmer. Jag tyckte att ryggsäck/tibetanska ryggsäck var enklast att börja med....men det är också en smaksak.

  • Flickan och kråkan

    Ja, det är i praktiken samma knytning. Det är enbart avslutningen som är olika. Tibetansk ryggsäck är ryggsäck med tibetansk avslutning kan man ju säga. Man kan välja att bara knyta runt midjan också om man vill. Fast tibetanskt avslut tycker jag är absolut bekvämast.

    Jag ska se om jag hittar några bra beskrivningar. Och sedan är det mycket träning. Testa gärna tillsammans med någon som kan hålla i barnet lite första gångerna så att du får kläm på hur man knyter utan att behöva bekymra dig över vimsigt barn. Ryggsäck upplever jag går ganska snabbt att knyta. När jag hivat upp mitt barn på ryggen och har sjaltyget ordentligt, högt över ryggen så tar jag tag i sjalen med tänderna - övre delen som så att säga ligger högst upp över barnet - då sitter barnet ordentligt fast över axlarna och så har jag armarna fria att jobba med så att säga - dra ner tyget över rumpan och in under knäna. Svårt att beskriva med ord .

  • Flickan och kråkan

    Fast jag svingar upp med tyget redan över axlarna på barnet. Tycker att det är svårare att lirka upp det i efterhand. Men det är en smaksak.

Svar på tråden knytning 1 åring