Inlägg från: Anonym (lyxliv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lyxliv)

    Anpassa utgifter efter inkomst

    Förstår precis vad du menar. Har exempel på folk i min närhet som alltid klagar på att de inte har pengar men som på samma gång lever lyxliv, enligt mina mått.
    Tex. min mans bror med familj. Han är målare och har en rätt normal inkomst för det yrket, frun jobbar inte och har ingen fast inkomst. Bara yngsta barnet, som är 15 år, bor hemma. De har alltid ny bil, reser och shoppar mycket. Har ett stort fint parhus (med höga lån) och relativt dyr heminredning. Förstår inte hur de får ihop det då de samtidigt har stora skulder. De reser utomlands en till två gånger om året och det är inga billiga restreser precis. Tex. var de för två år sedan på en dyr 3 veckors resa till USA, var bland annat på Disney world. Äldsta dottern som är 25 år och har egna barn kritiserade dem öppet för att hela resan var köpt på kreditkort. Så därför vet vi hur den resan var finansierad och jag misstänker att det är det samma med de flesta andra resor. Det jag inte förstår är hur de alltid lyckas få nya lån och kreditkort. Hur kan banken gå med på detta?
    Jag vet att svärmor har lånat dem en del pengar, dock inga stora summor. Men hon har nu har sagt nej i ett par år eftersom hon aldrig fått tillbaka en krona.

Svar på tråden Anpassa utgifter efter inkomst