Inlägg från: Anonym (Anna S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna S)

    Visa sig naken inför bonusbarn?

    Min man har från ett tidigare äktenskap en son som är 8 år. Själv har jag aldrig haft några barn så har lite erfarenhet... men jag kommer jättebra överrens med min bonusson. För inte så länge sedan flyttade vi ihop till en gemensam bostad. Nu undrar jag hur ni som bonusförläldrar förhåller er till att tillfälligt eller naturligt visa er delvis eller helt nakna inför era bonusbarn? Som t ex när ni byter om, kommer ut från duschen etc... Brukar ni inte bry er så mycket om det, eller visar ni er aldrig helt nakna? Han är ju fortfarande ett barn så han bryr sig nog själv inte om det, men eftersom jag inte är hans biologiska mamma så undrar jag vad som är bäst?
     
    T ex så hade jag tänkt ta med honom till simhallen i helgen för han älskar att bada och det är särskilt där ja undrar hur jag ska hantera det när vi ska byta om och duscha o så... 
  • Svar på tråden Visa sig naken inför bonusbarn?
  • Anonym (Anna S)
    Nu är det så att hans pappa inte är hemma i helgen så vi bestämde att åka till badhuset bara han och jag. Tidigare har hans pappa varit med honom in i herrarnas. 
    Ja man kan tycka att han bör klara av det själv, men han har aldrig varit där ensam så jag vet inte om han skulle klara det eller vilja det... Sen så vågar jag faktiskt inte släppa iväg honom själv eftersom jag har ansvaret över honom och om något skulle hända vill jag inte tänka på... Rynkar på näsan
  • Anonym (Anna S)
    Kul med så många svar och jag uppskattar att få läsa olikas åsikter om det! Eftersom jag inte har några egna barn så vet jag inte vad normen brukar vara och vad som är bäst för min bonussons uppväxt. Jag kan faktiskt delvis hålla med om fleras åsikter här. Fast ärligt talat så vill jag inte att vi ska vara en familj där man måste skyla sig så fort man råkar visa sig utan övedel eller när man kommer ut från duschen.
    Självklart vill jag inte att han ska träffa en skolkamrat i omklädningsrummet och det blir pinsamt, som några nämnde... Vi kommer ju hålla oss för oss själva i något hörn så gott det går och jag är säker på att han inte kommer att stirra på andra där heller eller springa runt för han uppför sig alltid väl i andra sammanhang också. Så det tror jag inte kommer vara ett problem. Faktiskt är det förvånande att det ens tas upp som ett argument att han skulle råka träffa en skolkamrat, för det är väl bättre det än att riskera att något skulle hända om han gick själv i det andra omklädningsrummet??
    Brumma - Tråkigt att höra att du blivit sexuellt uttnyttjad som barn. Det du skrev "Att bada nakna med barnen, sova naken, gå naken till duschen, basta osv normaliserar våra kroppar och tar bort det "pinsamma". Det finns heller inget sexuellt i nakenheten "till vardags"." tyckte jag var bra skrivet faktiskt! Det låter rätt, men det finns flera som tycker annorlunda i tråden, som jag också kan förstå.
  • Anonym (Anna S)

    Varför skapas det inga nya stycken i mina inlägg?? Obestämd

  • Anonym (Anna S)
    Brumma skrev 2015-05-26 11:54:28 följande:
    Skriver du från appen? Där är det tydligen ett problem med just styckeindelning har jag förstått.
    Ok. Nej jag skriver i Chrome på vanlig dator... Jaja det går väl att läsa i alla fall Glad
  • Anonym (Anna S)
    Varit där skrev 2015-05-26 07:34:34 följande:

    Hemma så har jag alltid kläder när dom är vakna och på morgonen kan jag ha en stor morgonrock på mig. Men om man är på badhus så är det ju inte helt samma sak. Fast då brukar jag oftast "bara" ta av överdelen när vi duschar efter och sen tar jag även av underdelen men sveper in mig i en handduk då jag personligen inte känner mig helt trygg med att visa mig helt naken. Annars så är det bara min sambo som ser mig naken


    Är det inte meningen man ska duscha helt naken på ett badhus då?  
  • Anonym (Anna S)
    Brumma skrev 2015-05-26 12:05:47 följande:
    Jag tror det bästa är att känna av läget. Har ni inte levt så länge ihop kanske det är svårare och mer "onaturligt". Kanske det kommer av sig själv senare ju mer bekväma ni blir. Eller så är han såpass stor att det aldrig kommer bli naturligt...

    Tack - det påverkar mig inte speciellt längre. Jag har turen att ha haft en mestadels fantastisk barndom med mycket kärlek. Många nära vuxna människor i min närhet som visade att det som inträffade inte är norm. Personen ifråga var en mkt nära släkting till mig så det skadade mig till viss del även i tilltron till människor men eftersom resten av min familj/släkt är den totala motsatsen så knäckte det mig inte. Böjde mig möjligtvis under en period. Har man inte haft förmånen att växa upp så "idylliskt" som jag gjort hade det nog kunnat ta en annan vändning.

    Jag förstår absolut andras känslor då jag länge kände ngt liknande. Men för oss i vår familj fungerar "öppna dörrar" bra :)
    Bra att höra att du haft en trygg och kärleksfull barndom som ändå vägt upp det hemska som hände. Jag och min bonusson har kännt varann i 2 år, sedan jag och min man träffades. Men vi har ju inte bott under samma tak så länge... Samtidigt tycker jag att vi har en så nära och trygg relation så att vara naken inför varann inte skulle kännas så obekvämt (och han är ännu inte så stor att det skulle vara jobbigt från hans sida). Men det är min känsla bara. Vi har ju inte duschat eller badat ihop förut. Sedan så vet jag inte hur han blivit uppfostrad av sin biologiska mamma (och det är ju knappast något jag kommer fråga...)
     
  • Anonym (Anna S)
    Anonym (B.bro) skrev 2015-05-26 14:08:28 följande:
    Du (Anna S) verkar ha sunda tankar Till skillnad mot en del andra som ser nakenhet som nåt väldigt skamfyllt o överdriver situationen

    Någon skrev att du skulle undvika att gå till badhuset just den dagen då inte din man var hemma *suck*  Du går när DU VILL Det kan inte andra bestämma 1
    Jag tycker även som du skrev att det är förvånande att vissa tar upp argumentet OM  han skulle " råka träffa en skolkamrat i duschen "

    Så rådet till dej TS ....Låt  pojken växa upp med en naturlig syn på nakenhet och inget "hysch hysch " som kan skada 

     
    Tack! Ja det är så jag skulle vilja att han växer upp med, en naturlig syn på nakenhet som inte behöver vara kopplat till något sexuellt. 
  • Anonym (Anna S)
    Anonym (open minded) skrev 2015-05-26 14:25:37 följande:

    Jag blir både beklämd och ledsen när jag läser hur pryda en del är Skrämmande Och till vilken nytta?? Varför kan vi inte ha en naturlig och sund syn på nakenhet Det tror jag alla mår bra av inte minst barnen.
    Jag är också bonusmamma och  startade denna tråden
    http://www.familjeliv.se/forum/thread/75054524-tillata

    Och fortfarande funkar det alldeles utmärkt
    Så varför göra en grej av något som ingenting är


    Ja är det inte när barnen är små som de lär sig att antingen skämmas för att visa sig naken eller inte göra det? Som du säger varför inte ge dem en naturlig syn på nakenhet? De ser väl hur föräldrarna skyler sig för minsta lilla och tror det är så det  ska vara. 
  • Anonym (Anna S)
    Fia 28 skrev 2015-05-26 13:27:21 följande:

    En 8-åring byter väl om och duschar själv efter gymnastiken i skolan, så då borde han ju också klara av att byta om själv vid badhuset. 

    Du får springa runt naken hemma bäst du vill, men jag tycker man visar respekt för andra vid badhuset som kanske inte vill ha en kille in på damsidan.


    Han klarar att byta om själv, men vågar och vill inte göra det ensam i ett rum fullt av okända män... Och jag vågar inte släppa honom ensam dit. Sen kan jag kan inte riktigt förstå de kvinnor som blir upprörda över att en 8-årig pojke går med sin mamma till damernas. Han är ju bara ett barn, och så länge han uppför sig ordentligt ser jag inget problem med det. Men jag vet ju att det finns kvinnor som inte gillar det.
Svar på tråden Visa sig naken inför bonusbarn?