• Brumma

    Visa sig naken inför bonusbarn?

    Anonym (8år) skrev 2015-05-25 18:40:34 följande:

    En 8-årig pojke går väl med pappan på herrarnas och byter om?

    Har inga bonusbarn, men springer inte och visar mig naken för barnen heller :)


    Det alternativet finns ju inte om inte pappan är med ;) TS skriver att HON tänkt ta pojken till simhallen, inte att de ska gå allihop :D

    TS - tycker det är individuellt beroende på hur det "känns". Jag var inte naken första tiden i bonus närhet. Ändå var hon bara ett år. Sover normalt naken men sov i trosor o linne i början (hon sov i samma säng). Duschade även ensam. Sedan gick tiden och vi blev mer "familj" och vardagliga och sedan många många år tillbaka så har hon sett mig naken då o då. Vi bastar tex ibland o då duschar vi även tillsammans. Jag går naken till toa på morgonen osv.

    Självklart får han byta om med dig om ni går o simmar - om han inte är van att byta om själv.
  • Brumma
    Anonym (Kk) skrev 2015-05-25 22:11:33 följande:

    Min kropp är min och jag visar mig bara naken inför min man. Ingen annan förutom han (och mina föräldrar) har sett mig naken. Jag skulle inte vilja se mina föräldrar nakna, tycker det är respektlöst att gå naken hemma, så varför skulle jag göra det inför mina barn? Det ska jag lära mina barn också, att kroppen är helig och inte något man visar för andra hur som helst.


    Och jag vill lära mina barn att kroppen är naturlig. Att man inte måste skyla sig och skämmas (för ofta leder det till det...).

    Duschade du aldrig efter gymnastiken i skolan? Var du aldrig i simhallen (trodde det var obigatoriskt i skolan). Ska dina barn inte duscha efter gymnastiken de heller? Inte få gå på simskola? Fotboll? Osv...
  • Brumma
    Anonym (Kk) skrev 2015-05-25 22:13:18 följande:

    Så med andra ord, nej jag tycker inte det är ok att visa dig naken inför din bonusson. Du kan väl gå in på en toalett och byta om ifall ni ska till samma omklädningsrum? Det gör jag alltid.


    Du är medveten om att man bör duscha naken i simhallen va? Pga hygienen...
  • Brumma
    Anonym (Kk) skrev 2015-05-26 06:16:12 följande:

    Jo och jo, men jag såg till att skyla mig så mycket som möjligt. Tycker inte om att visa mig naken inför andra, men framförallt skulle jag aldrig visa mig naken inför mina barn. Jag har aldrig sett mina föräldrar nakna, inte som jag kan minnas i alla fall. Och det tackar jag gudarna för. Tycker kroppen är personlig och ingenting man skyltar med. Däremot har jag ingenting emot att visa mig i bikini eller 'halvnaken'.


    Jag växte också upp med föräldrar som skylde sig. Och jag avskydde att behöva byta om efter gympan. Kände mig obekväm att visa mig naken - det var ingen som sagt det men jag fick ngn slags bild av att nakenhet var ngt att skämmas för.. Var mkt osäker.

    När jag växt upp har jag bestämt mig för att inte utsätta mina barn för den känslan. De skall känna sig säkra o trygga i förhållande till sin kropp. Jag vill lära dem att kroppar inte är ngt att skämmas för utan ngt naturligt "vardagligt". Att bada nakna med barnen, sova naken, gå naken till duschen, basta osv normaliserar våra kroppar och tar bort det "pinsamma". Det finns heller inget sexuellt i nakenheten "till vardags". Barnen väljer själva om de vill sova nakna eller i pjamas tex. Och de väljer oftast efter hur kallt/varmt det råkar vara, inte efter ett tvång att inte visa sig naken...

    Känslan att skyla sig kommer enligt min erfarenhet av sig själv när de blir äldre, och det är inte så att vi springer omkring nakna vareviga minut, eller inför gäster tex :)

    Jag blev sexuellt utnyttjad när jag var barn och jag är ganska säker på att min känsla av att det var ngt pinsamt och skämmigt med kroppar förstärkte känslan av att jag gjort ngt fel (fast jag inte gjort ngt alls) och hjälpte till att jag inte vågade berätta för ngn.

    Jag vill att mina barn skall växa upp och vara säkra på att deras kroppar är deras (samt naturligtvis respektera andra), att de ska veta att det inte är ngt skämmigt och att de skall våga prata om kroppen om ngt skulle hända.

    Jag förstår dina känslor men jag tror inte det är ett bra sätt att lära barnen respekt för sina och andras kroppar att skyla, gömma och göra kroppen till ngt hemligt.
  • Brumma
    Anonym (Kk) skrev 2015-05-26 06:18:32 följande:

    Jag byter inte om på toaletten, men jag skyler mig så mycket som möjligt när jag byter om. Jag springer inte runt naken, varken hemma eller någon annan stans. Förutom i mitt och makens sovrum.


    Du skrev att du alltid byter om på toaletten...
    Anonym (Kk) skrev 2015-05-25 22:13:18 följande:

    Så med andra ord, nej jag tycker inte det är ok att visa dig naken inför din bonusson. Du kan väl gå in på en toalett och byta om ifall ni ska till samma omklädningsrum? Det gör jag alltid.


  • Brumma
    Anonym (Ena eller andra diket) skrev 2015-05-26 07:07:14 följande:

    Då skulle jag inte ha tagit honom till just simhallen. Även om det är ok för honom så är det inte säkert att det känns ok för flickor som ex. går i hans klass. Det kan kännas väldigt obekvämt för dem. Det borde kanske inte vara så men det är precis så det är.

    För övrigt skulle jag faktiskt hålla min nakenhet lite privat inför en åttaårig kille som inte vuxit upp med mig. Av respekt för honom.Jag är inte uppvuxen med föräldrar som skylt sig och jag har inte varit utsatt för övergrepp. Min erfarenhet är att en del av de som gjort det och liksom ska "ta igen det" drar det för långt åt andra hållet... En del drar det så långt att man glömmer att respektera andras rätt att slippa se en naken i tid och otid. Det är ju en sak att duscha naken, vara naken innan man klätt på sig o.s.v och att servera frukost naken, sova naken tillsammans med "för stora" barn eller liknande.


    Har faktiskt aldrig träffat ngn som "tar igen det" o går för långt åt andra hållet. Och jag har träffat en gel del som varit utsatta för övergrepp.. Tvärtom är min erfarenhet att de sluter sig och nästan maniskt döljer både sina och barnens kroppar. Överför sin rädsla och ångest till barnet.

    När - enligt dig - är barn för stora för att sova nakna i samma säng som föräldern?
  • Brumma
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-26 11:48:29 följande:

    Varför skapas det inga nya stycken i mina inlägg?? 


    Skriver du från appen? Där är det tydligen ett problem med just styckeindelning har jag förstått.
  • Brumma
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-26 11:45:56 följande:
    Kul med så många svar och jag uppskattar att få läsa olikas åsikter om det! Eftersom jag inte har några egna barn så vet jag inte vad normen brukar vara och vad som är bäst för min bonussons uppväxt. Jag kan faktiskt delvis hålla med om fleras åsikter här. Fast ärligt talat så vill jag inte att vi ska vara en familj där man måste skyla sig så fort man råkar visa sig utan övedel eller när man kommer ut från duschen.
    Självklart vill jag inte att han ska träffa en skolkamrat i omklädningsrummet och det blir pinsamt, som några nämnde... Vi kommer ju hålla oss för oss själva i något hörn så gott det går och jag är säker på att han inte kommer att stirra på andra där heller eller springa runt för han uppför sig alltid väl i andra sammanhang också. Så det tror jag inte kommer vara ett problem. Faktiskt är det förvånande att det ens tas upp som ett argument att han skulle råka träffa en skolkamrat, för det är väl bättre det än att riskera att något skulle hända om han gick själv i det andra omklädningsrummet??
    Brumma - Tråkigt att höra att du blivit sexuellt uttnyttjad som barn. Det du skrev "Att bada nakna med barnen, sova naken, gå naken till duschen, basta osv normaliserar våra kroppar och tar bort det "pinsamma". Det finns heller inget sexuellt i nakenheten "till vardags"." tyckte jag var bra skrivet faktiskt! Det låter rätt, men det finns flera som tycker annorlunda i tråden, som jag också kan förstå.
    Jag tror det bästa är att känna av läget. Har ni inte levt så länge ihop kanske det är svårare och mer "onaturligt". Kanske det kommer av sig själv senare ju mer bekväma ni blir. Eller så är han såpass stor att det aldrig kommer bli naturligt...

    Tack - det påverkar mig inte speciellt längre. Jag har turen att ha haft en mestadels fantastisk barndom med mycket kärlek. Många nära vuxna människor i min närhet som visade att det som inträffade inte är norm. Personen ifråga var en mkt nära släkting till mig så det skadade mig till viss del även i tilltron till människor men eftersom resten av min familj/släkt är den totala motsatsen så knäckte det mig inte. Böjde mig möjligtvis under en period. Har man inte haft förmånen att växa upp så "idylliskt" som jag gjort hade det nog kunnat ta en annan vändning.

    Jag förstår absolut andras känslor då jag länge kände ngt liknande. Men för oss i vår familj fungerar "öppna dörrar" bra :)
  • Brumma
    Anonym (open minded) skrev 2015-05-26 15:10:21 följande:

    Det kan verkligen inte jag heller Jag håller helt med dejPå herrarnas kan en ensam 8 åring råka illa ut  bland alla homosexuella män som gärna tar sin tillflykt dit  Klart han kan följa med dej på damernas. Så bry dej inte om pryderitanternas talibanåsikter


    Varför i hela friden skulle en massa homosexuella män "ta sin tillflykt" dit? Brukar du ta alla chanser att se nakna män? Om ja - då borde du nog gå o prata med ngn om dina ngt udda lustar. Om nej, varför skulle det vara skillnad på en homosexuell mans "lustar"?

    Och - oavsett hur många homosexuella män det skulle råka vara i omklädningsrummet - varför i hela friden skulle de utgöra en fara för en åttaåring?

    Homosexualitet har inget att göra med pedofili vet du...

    Trodde verkligen inte att det, 2015, fanns kvar människor med sådana åsikter...
  • Brumma
    Anonym (open minded) skrev 2015-05-26 15:25:12 följande:

    men så skulle det inte tolkas utan vad jag menade var att det tyvärr har visat sig att herrarnas omklädningsrum på badhus  blivit ett ställe dit homosexuella män gärna dras.Men självklart är de som är pedofiler  en liten minoritet.

    Min avsikt var bara att peka på det faktum att det inte alltid är problemfritt för en ensam 8 åring vare på herrarnas


    Fast en homosexuell man lär inte bry sig mer om en åttaårings nakna kropp än vad du gör...
Svar på tråden Visa sig naken inför bonusbarn?