Inlägg från: Drottningen70 |Visa alla inlägg
  • Drottningen70

    Visa sig naken inför bonusbarn?

    Har inte läst vad andra skrivit, men en 8 årig kille ska INTE in i damernas på badhuset. Kul om det skulle komma in en klasskompis liksom. Om han inte är mogen nog att byta om själv på herrarnas så får badhusbad vänta tills pappa kan följa med.

  • Drottningen70
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-26 18:23:53 följande:

    Jag förstår att många ser att det främsta problemet är att han ska stöta på en jämnårig klasskompis där. Det har jag inte tänkt på förut, men ärligt talat vet jag inte om jag ser det som ett så stort problem, jämfört med risken att det händer något när han är själv i herrarnas. Jag kan fråga hur han själv känner inför det och jag kan ju alltid ta och snabbt checka duschen o omklädningsrummet först om där är några jämnåriga, annars väntar vi bara. Sedan kan vi ju gå dit på morgonen då där nog inte är några jämnåriga där. Risken att han stöter på en klasskamrat behöver ju inte vara så stor. 


    Fast alternativet MÅSTE ju inte vara att han ska gå ensam till herrarnas. Alternative kan vara att gå med pappa, eller att inte gå till badhuset alls innan han är stor nog att själv byta om. Badhusbesök är trots allt inget

    Måste eller nån mänsklig rättighet liksom.
  • Drottningen70
    Anonym (Heaven) skrev 2015-05-26 21:57:35 följande:

    Så 8 åringar utan pappa ska inte få gå till badhuset om dom inte byter om själva!? Vid vilken ålder är dom för stora för damernas undrar jag??


    Visst får de gå till badhuset om de har nån man som följer med dem, ja annars kanske de får avstå tillls de är stora nog att byta om själva. Ja faktiskt. Alla kan inte alltid göra allt. Det är liksom inte svårare än så och de får även barn lära sig. Gränsen för när är ju en aning flytande, men skolåldern är en rätt bra gräns. De flickor som går in på damernas ska inte oförhappandes i sin nakenhet behöva springa på en kille från klassen. Förstår inte vad denna föreställning kommer ifrån att alla alltid ska ha rätt till exakt allt.
  • Drottningen70
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-26 22:20:06 följande:

    Ja det är ju ett alternativ, men allt är inte okomplicerat... Hans pappa är inte hemma denna helgen då han jobbar och det är heller inte alltid han har tid att gå med honom dit. Sonen tycker det är skoj att gå till badhuset så för honom är ett badhusbesök värt mycket. Då tänkte jag att jag skulle ställa upp så klart och ta med honom dit.


    Så han kan inte gå till badhuset just den helgen? Inte för att låta känslokall, men so what liksom. Ni får väl hitta på nåt annat. Han är stor nog att kunna resonera med. Jag skulle i den åldern ha tyckt det vore asjobbigt att träffa på en kille från klassen när jag stod naken i duschen, för min jämnåriga kompis som var känsligare hade det varit katastrof och hon hade nog aldrig gått till badhuset igen. Synsättet att HAN har rätt till badhuset exakt när han vill riskerar att inskränka andra barns möjligheter till badhus. Tänk på det.
  • Drottningen70
    Anonym (Alldeles för gammal!) skrev 2015-05-26 22:24:49 följande:

    Men vad är det för fjanterier att pojken inte skulle kunna gå på herrarnas själv?

    Min grabb är 8 och har gått själv in på herrarnas sedan han var sex. Det fick han börja med på simskolan.

    Säg åt bonusen att det inte blir något bad om han inte kan gå in på herrarnas själv. Vilket himla daltande!

    Läste alldeles just i en tråd om flickor som får mens, könshår och bröst vid 9-års åldern - de vill nog knappast stöta på din grabb i damernas.


    Så kan man inte heller säga. Barn är olika, mognar olika. Då får man anpassa sig.
  • Drottningen70
    Anonym (Alldeles för gammal!) skrev 2015-05-26 22:35:29 följande:

    Fast de flesta brukar ha simning med skolan vid åtta års ålder. Då bör de kunna klä av sig, låsa skåp, duscha, ta på badbyxor och sedan gå ut till bassängerna.


    Då brukar de också ha personal med sig eller i alla fall halva sin klass vilket ändå är stor skillnad på att vara helt själva.
  • Drottningen70
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-26 23:04:14 följande:

    Han är en blyg och änglig liten pojke som dessutom blivit mobbad i skolan och har inga nära vänner. Det finns ju mycket som kan göra att man känner sig otrygg i olika situationer, särskitl om man bara är 8 år.


    Då kan man ju dessutom tänka sig hur exponerad pojken kan känna sig om han spritt språngande stöter ihop med nån tuff mobbartjej därinne. Nä du får nog lägga ned badhuset ett tag tills det löser sig praktiskt. Detta kan bli fel på så många sätt. Och det minsta problemet här är ju om

    Ni två ser varandra näck det är ju en petitess i sammanhanget.
  • Drottningen70

    Kanske finns det NÅN snäll kompis som han skulle kunna ta med sig, som hjälp att bli närmare vän med och då kanske de nör de är två skulle fixa herrarnas på egen hand?

  • Drottningen70
    Brumma skrev 2015-05-27 07:33:07 följande:

    Ingen mänsklig rättighet nej. Men skall man verkligen behöva välja bort för att pappa inte kan följa med? De som inte har en pappa då?


    Då det inte finns nån annan man som kan följa med, ja då får man välja bort badhuset tills barnet är stort nog att byta om själv ja. Inget konstigt. Den situationen befinner sig jag och min pojke i. Finns annat man kan göra de åren. Världen cirkulerar kring just min unges vilja. Allas liv har vissa begränsningar i perioder.
  • Drottningen70
    Brumma skrev 2015-05-27 12:10:02 följande:

    Är barnet inte stort nog att byta om själv är det litet nog att byta med mamma, bonusmamma, storasyster osv.... Och tvärtom naturligtvis om barnet är en tjej som badar med pappa, bonuspappa osv...


    Nej. Det kan mycket väl som i TS fall finnas en mellantid, då man ännu inte är mogen nog att klara sig själv på herrarnas men är för stor för damernas. Då får man avstå nåt år.
  • Drottningen70
    Anonym (B.bro) skrev 2015-05-27 20:42:17 följande:

    Du resonerar / tänker så klokt

    Låt INTE dom som har svarat i tråden bestämma VAD / HUR du ska göra

    För ämnet har spårat ut totalt  Tipsen blir värre o värre

    Någon hade t.o.m. tips om att ni skulle bowla i stället  Man tar sej för pannan !

    Gör helt enkelt det som du har tänkt Punkt slut !!!  


    Hindren som har tagits upp i tråden har mycket lite att göra med nakenheten mellan TS och bonusen att göra, utan handlar mest om att flickor i samma ålder kanske skulle finna det

    Mycket obehagligt att nakna springa ihop med en lika naken kille i sitt omklädningsrum som de ska kunna känna sig trygga i och då i sin tur blir hindrade att gå på badhuset framöver. Låter riktigt egoistiskt att bara ställa sig över hur andra kan tänkas må, bara för att ETT barn tydligen bara måste till badhuset just den dagen då pappa inte kan följa med. Sjukt ego.
    s
  • Drottningen70
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-27 23:19:40 följande:

    Om vi skulle gå till badhuset så skulle vi gå på en tid då där inte var så mycket folk, kanske tidigt på morgonen. Då är risken att stöta ihop med en jämnårig mycket liten. Jag skulle också se till att han inte tittar på andra när han är där och jag vet att han kommer lyda det. Duscharna har dessutom väggar emellan sig och han har badlakanet om sig tills vi ska duscha som vi gör snabbt. Så när jag tänker efter så tycker jag det låter som en petitess att argumentera om eller?


    Nej det är inte en petitess. Kan faktiskt vara en katastrof för nån flicka ni kan stöta på. Och det har jag egna erfarenheter av. Tycker snarare att det är en petitess att han får vänta nån vecka med badhuset till pappa kan följa med.
    Sd
  • Drottningen70
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-28 17:31:07 följande:

    Jaha, på vilket sätt var det en katastrof det du har erfarenhet av?


    Det var en katastrof för flickan som sedan vägrade gå till badhuset i flera år. Och var helt förtvivlad efter mötet med den jämnåriga pojken.
  • Drottningen70
    Anonym (Anna S) skrev 2015-05-28 17:53:50 följande:

    Tråkigt att höra för hennes skull. Nu vet jag inte hur det mötet gick till, men det måste ju ändå bero på hur allt sköts. Om mamman har respekt för andra eventuellt småflickor där och om pojken är uppfostrad och sköter sig, inte springer runt, så tycker jag att det ska vara ok. 


    Jag vågar nog påstå att en majoritet av oss vuxna kvinnor härinne skulle bli rätt obekväma (trots att vi är vuxna och rationella) om en manlig kollega travade in när vi stod och tvålade in oss, även om han inte stirrade. Men flickors känslor och upplevelser ska tydligen inte tas på samma allvar, det känns rätt beklämmande att man har den synen på barn. De ska liksom bara finna sig. Det är inte ovanligt alls att flickor i 8-9 års åldern så smått börjar utveckla bröst etc. Och sånt är jävligt känsligt... Men hey.. Inte ska pojken behöva vänta nån vecka på ett badhusbesök. Det är bara att köra...
  • Drottningen70

    Med tanke på att TS nu ändå fått klart för sig att många ställer sig rejält negativa till en 8 åring på damernas, så kan jag tycka att det även för pojkens skull känns ansvarslöst att driva igenom detta bara för att TS inte tyckerdet BORDE vara ett problem. Hur skulle det kännas för pojken i all sin nakenhet om någon mindre pedagogisk människa skulle få för sig att uttrycka sitt missnöje med hans vistelse till TS eller än värre till pojken själv.


    D
  • Drottningen70
    Brumma skrev 2015-05-30 16:08:52 följande:

    Eller.. så inser man att FL inte på ngt sätt är representativt för världen i verkligheten och går efter sitt sunda förnuft :)


    Fast jo... Varför skulle vi som är representerade här INTE vara ett genomsnitt av potentiella badhusbesökare tänker du. Såklart vi är.
Svar på tråden Visa sig naken inför bonusbarn?