Inlägg från: SupersurasunkSara |Visa alla inlägg
  • SupersurasunkSara

    Får för lite lön, kan jag söka bidrag?

    Du får välja. Antingen leva snålare än nu om det ens går, använda dina sparpengar eller leta annat jobb.
    Är du dålig psykiskt bör du gå till läkare, psykolog eller hypnoanalytiker för att bli bättre.

  • SupersurasunkSara
    Anonym (Ung) skrev 2015-05-28 21:15:07 följande:
    Ok.
    SupersurasunkSara skrev 2015-05-28 21:12:05 följande:
    Du får välja. Antingen leva snålare än nu om det ens går, använda dina sparpengar eller leta annat jobb.
    Är du dålig psykiskt bör du gå till läkare, psykolog eller hypnoanalytiker för att bli bättre.
    Går knappast att leva snålare. Har redan använt en hel del av sparpengarna, men får nog fortsätta med det. Trivs riktigt bra på mitt jobb och är inte i en situation då jag orkar söka nytt jobb. Träffar läkare och psykolog sedan 8 år tillbaka. Mitt psykiska mående går från dåligt till jättedåligt då och då och nu är jag i en rejäl svacka. Det är bara som det är. 
    Ok. Gå till en hypnoanalytiker. Det är mycket bättre. Om dju har ett funktionshinder eller liknande kanske du kan få ett annat bidrag via försäkringskassan. Då kan du fortsätta jobba men har inte kravet att söka bättre betalt jobb som du skulle ha om du hade försörjningsstöd.

    Kolla upp alla de möjligheterna, att få någon slags sjukskrivning eller liknande, för du jobbar knappast heltid om du bara får ut ca 3500 kr.
  • SupersurasunkSara
    Anonym (Ung) skrev 2015-05-28 22:03:35 följande:
    Tack för ditt svar. Det kändes rimligt. Jag jobbar så många timmar jag kan, men är det inte sjuka på jobbet så behövs jag liksom inte.
    Anonym (Fk) skrev 2015-05-28 21:19:53 följande:
    Fk går efter beräknad årsinkomst. Så sök igen.
    Jag kan inte beräkna en årsinkomst eftersom jag jobbar så oregelbundet. Jag har redan pratat med dem om detta.Låter flummigt med hypoanalytiker och jag känner mig skeptiskt gentemot det. Jag har en funktionsnedsättning och fick aktivitetsstöd tidigare när jag hade praktik, men har inte hört om att jag kan söka annat bidrag från dem. Jag jobbar inte heltid, jag jobbar som timvikarie och tar de timmar jag får. Hade jag haft fast anställning så hade jag aldrig kunnat arbeta heltid p.g.a. mitt mående.
    Det är inget flummigt med hypnoanalys Samma som psykoanalys förutom att det hjälper. Dock vet jag inte hur det är iom att du har ett funktionshinder.

    Du kan söka om alla möjliga bidrag från försäkringskassan om du är över 19, annars är det dina föräldrar som kan ansöka. Ring dit och be om hjälp. Iaf här (Södermanland) så har de börjat med en ny tjänst som innebär att man alltid har kontakt med samma person oavsett vad man ansöker om. Den personen kontaktar sen rätt person, men du pratar alltid med en och samma.


  • SupersurasunkSara

    Här är en länk. Fungerar det inte att klicka på den så gå in på forsakringskassan.se och skriv in funktionsnedsättning i sökrutan så kommer detta som nr 1.

    www.forsakringskassan.se/wps/portal/privatpers/funktionsnedsattning/funktionsnedsattning/!ut/p/a1/rZHLboMwEEW_JktrDJjXElGJ9BF1kSoBbyJDTOK2DA6eRm2_vmaf9CF1djMa3TlzL0ioQaI6m4MiM6J6nXuZ7MTypgyqkt8_VhXnxXrzcLvJYy6WAWxBguyQLB2h6UYkjeT0gtvJnBVZPbkF79_wZdZzqPdOEaHBQ3h5PKvZzuyhSeNWh0IkLOJhxoROBctFlDDVqzbO4kCJNvN4jcfjV6rgv6L_XqHxJ9KrGnkC6z8y3_0E5Z8Kp1W58mZYRUdmsB-hvuiWXzXPp5MsfAaz9-8E9T-EYIchiz4Yfj71wzZzxReg1_8m/dl5/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

Svar på tråden Får för lite lön, kan jag söka bidrag?