Inlägg från: familjenstyg |Visa alla inlägg
  • familjenstyg

    Bygga eget dator

    Tessa17 skrev 2015-05-30 13:32:49 följande:

     Är det svårt att bygga en dator själv? Har någon gjort det?,Min 15 årig son vill bygga eget dator själv, jag avråder detta, och föreslår att köpa istället. Vad tycker ni? Kommer en15 årig att klara detta?


    Det enda som behövs för att "bygga en dator" är en skruvmejsel. Sedan gäller det att komma ihåg att montera distanserna för moderkortet (vilket tydligen är det vanligaste felet  när någon misslyckas). Använd bomullskläder och ta i chassit innan påsarna med komponenter öppnas så skall det inte vara något större problem med statisk elektricitet. Det mesta finns att läsa i den dokumentation som bör följa med moderkort och processor.

    Det besvärliga är egentligen att välja lämpliga komponenter, låda, nätaggregat, moderkort, processor, minnen, hårddiskar, grafik, ljud, nät o.s.v. Själva hopsättningen är tämligen rättframt.
  • familjenstyg
    Mr Obvious skrev 2015-05-31 13:52:16 följande:
    Det verkar osannolikt att någon skulle vara så korkad att man skruvar fast moderkortet utan distanserna,
    Underskatta aldrig mänsklig dumhet.

    Tillbaka till ämnet. Kjell&Company har en sida för den som vill plocka ihop sin egen dator med en pedagogisk video där varje steg gås igenom: ( www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/dator/moderkortet/montering-av-moderkort ).
Svar på tråden Bygga eget dator