Svar på tråden Lära sig engelska snabbt, hur?
 • Anonym (Anna)
  Ons 3 jun 2015 17:29
  9952 visningar
  28 svar
  Inlägg från Anonym (Anna) Visa alla inlägg

  Lära sig engelska snabbt, hur?

  Hej!
  Jag studerar till gymnasielärare i bland annat engelska och här kommer mina tips:
  - Försök att läsa böcker på engelska. Det finns hur mycket bra, lättlästa böcker som helst på biblioteken. Gå dit och låna en bok som ligger snäppet över din nuvarande nivå.
  - Okej att du inte gillar film, men gillar du tv-serier? Det är vetenskapligt bevisat att man lär sig väldigt mycket av att se på film/tv på engelska så det är ett bra sätt att lära sig. Gratis filmer finns på biblioteken.
  - Prova att ha en engelsk timme/förmiddag/dag med kompisar eller familj. Det är viktigt att tvinga sig till att prata engelska utan att använda svenska alls. Då övar man upp förmågan att prata runt svåra ord, förmågan att förklara och förmågan att kommunicera. Det är superviktigt!
  - Prova att hitta något forum för något intresse på nätet. Om du t.ex. tycker om musik så leta reda på något forum där folk diskuterar musik. Då får du öva dig i att läsa och skriva engelska.
  - Be din lärare om hjälp med att hitta lämpliga grammatikövningar. Annars kan du googla så finns det massor med sidor där man kan öva grammatik. 
  - Lyssna på engelska musik utan att läsa texten och se om du hänger med. Om det är svårt kan du först läsa utan texten, sedan med texten och se om det går lättare.

  Lycka till!

Svar på tråden Lära sig engelska snabbt, hur?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...