• GoC

    Avsaknad av spermier

    999 skrev 2015-06-07 21:54:41 följande:

    Ja det här lilla hoppet är det enda som just nu gör att jag orkar andas och ta mig igenom varje dag. Trots att det är en enorm sorg ändå, att vi inte kan bli gravida på egen hand. Men det struntar jag i nu, bara vi kan få barn.


    Åh det känns som att det är jag som skriver när jag läser dina i lägg. Jag för ett år sedan. Jag vill bara lugna dig med att chocken kommer att lägga sig men det måste få ta tid. Vi fick exakt samma besked. Något små testiklar. Tog ett till test. Även det tomt. Gjorde biopsi. Och genom blodprov fick vi veta att han har förhöjt fsh-värde. Jag vill bara rekommendera er till att rå om varandra och lägga detta på hyllan tills utredningen är färdig. Försök inte ens ta in donation förrän ni fått bearbeta utredningen och förrän den är helt klar. Jag känner så väl igen mig i din sits! Jag vet att man ligger vaken hela nätterna. Gråter i ren panik. Och inte vet vart man ska ta vägen ibland. Men det går. Det bli lättare. Jag lovar. Och jag kan rekommendera dig till att slå på ett avsnitt av en lättsam serie innan sovdags. Typ ack Värmland. Så man får släppa huvudet en stund och lyckas somna. Jag vet att jag inte sov många timmar per natt när vi var där ni är nu. Jag tänker på er och hoppas på det bästa för er! Men jag vill också dela med mig att från att ha känt som du gör nu. Att donation INTE var ett alternativ

    Så känner jag nu att det är det. Och vi vill inte längre leta spermier i hans testiklar hur länge som helst. Vi har bearbetat och accepterat även om det många gånger är tokjobbigt. Och nu känner vi att vi kommit en bit påväg. Nu vill vi bara att sommaren tar slut så vi kan få fortsätta våra försök. Låt dina känslor komma. Prata med varandra om alla känslor. Var öppna. Min kurator sa att flykttanken, om att lämna sin käre sambo är en ren instinkt men det är långt ifrån tanke till handling. Ta er tid att bearbeta detta. Och jag vill rekommendera er att se eventuella spermier i testiklarna som en ren bonus! Finns de där är det ju lycka! Men finns de inte där så har ni redan bearbetat det och tar det beskedet bättre än vad ni tog det här beskedet. Skickar över en stor kram!
  • GoC
    Vissla88 skrev 2015-06-08 09:28:37 följande:

    Jag och min sambo fick beskedet vid vårt första besök hos läkaren att han inte hade några spermier. Blev helt förkrossad. Har hela tiden trott att det är mig det är "fel" på och så får vi detta beskedet. Han fick lämna blodprov och ska lämna ett till spermieprov denna månaden och efter det får vi väl se hur det går... Jag grät hela dagen och jag kan inte ens tänka mig hur det känns för honom. Har gått som i en dimma sen dess. Han vill inte prata om det heller, så just nu vet vi varken ut eller in...


    Åh... en till. Beklagar... har så mycket jag skulle vilja dela med mig till dig. Vi var också där i september. Man vet varken ut eller in, man vill inte tänka på alternativ och världen rasar under ens fötter. man känner sig inte som sig själv och man vet inte vart man ska ta vägen. Du får grna skriva mejl till ig om saker du funderar på eller om du bara vill kräkas lite på situationen. För jag vet hur jäkla dåigt man mår när man befinner sig där du är nu. Skickar över en stor kram!
  • GoC
    Vissla88 skrev 2015-06-08 17:23:09 följande:

    Det känns så overkligt hela situationen och en sån otrolig ensamhets-känsla. Som om vi är dom enda. Man hör ju om kvinnors problem men sällan om mannens. Försökt hitta info att läsa men det känns ju som om man letar efter en nål i en höstack... Vi vet inget mer än att om nästa prov visar samma (dvs noll) så skulle vi få remiss till sahlgrenska. Läkaren hoppades att allt skulle vara klart innan semestern så remissen var färdig att skickas. Jag tror inte riktigt att jag fattade vad som verkligen hände och vad hon sa. Är som ett konstant vakum man går i. Känns skönt att jag hittade denna tråden men ändå så overkligt att jag suttit och letat efter just sådana här trådar... Tack hörrni!


    Eller hur. Man gör överallt om kvinnors problem men ingenstans om männens. Och man har hela tiden tänkt "om jag inte kan få barn kan jag tänka mig adoption" men inte "om Han inte kan få barn..." så det blir ett rejält slag i ansiktet. Att de skickar en remiss betyder nog att ni ska få göra biopsi. Beroende på vad värdena från blodproverna visar så gör de antingen en koll där de går in med nål för att leta spermier alternativt tar vävnadsprover för att se om det finns någon. Kallas tesa/tese som du kan googla på om du vill veta mer. Därefter får ni det definitiva beskedet och utefter det sen får ni bestämma hur ni vill gå vidare.
  • GoC
    Vissla88 skrev 2015-07-05 19:35:29 följande:

    Nu har vi fått svar på senaste spermieprovet och det visade inget denna gången heller, så nu någon gång i juli så ska vi lämna blodprov igen och få remiss till sahlgrenska. Är det någon som vet hur lång väntetid det är när remissen väl är skickad?


    Vi behövde inte vänta så speciellt länge. Det ska ju gå inom vårdgarantin så max 3 månader... Hoppas det gäller er också. Stor kram
  • GoC
    MariaC skrev 2015-08-05 09:03:13 följande:

    Hör jättegärna av dig när du pratat med dem. Vill gärna veta. Vi pratar mycket om detta med att gå privat, men som du säger, det handlar om väldigt mycket pengar, så det hade vart skönt att göra så mycket som möjligt via landstinget... och räcker det med biopsi och de hittar spermier då så behövs ju inte Mikro-Tese så man vill ju gärna prova biopsi först kanske.....men så är det det där med väntetiden......

    Fråga om det där med att få det bekostat av landstinget, låter ju intressant!!


    Hej!

    Vi är i samma läge som er men har kommit lite längre i utredningen och fått veta efter biopsi att det inte finns några spermier. Vi kontaktade carlanderska om micro tese och man kan få det bekostnad av landstinget om läkaren bedömer att det finns chans att hitta spermier. Anser de att det ser mörkt ut så får man bekosta det själv om man ändå vill kolla. Där är vi nu. Så vi väntar på att vår läkare ska komma tillbaka från semestern så att vi kan få veta om vi skulle kunna få detta bekostat. Alla värden ser bra ut hos min sambo förutom fsh-värdet som är något förhöjt. Vi är också inne i behandlingsvevan samtidigt. Så vi har gjort en insemination med donerade spermier. Behandling nr 2 väntar i september då äl i augusti infaller helgen innan måndagen då labbet öppnar igen. Otur är ordet! :)
  • GoC

    Nej fy! Inte ok! Vad less man blir.... De ska bannemig inte göras missar när man får vänta så länge ändå! :( men försök att ta till vårdgarantin.... Enligt den ska man få behandling inom 3 månader. Den vet jag att många nyttjat i de lägena.

    Vad gäller hypofysen och det så fick vi de svaren efter att min sambo lämnat blodprov... Så det borde kollas i samma veva nu när ni lämnat blod.

    Hur gamla är ni Mariac? Kämpakram

  • GoC
    999 skrev 2015-08-06 20:58:24 följande:

    Nä, vad trist! Hoppas ni får en tid snabbt i alla fall! Men jag måste få fråga, hur kommer det sig att de ska göra en spolning på dig? Till vilken nytta ska du utsätta dig för det? Om din man saknar spermier och ni inte kan bli med barn naturligt så spelar det ingen roll om du har fri passage i äggledaren eller inte. Det har ju absolut ingen betydelse med tanke på att ni ändå måste göra IVF i så fall. 

    För oss gick det till så att efter att vi hade skickat in hälsodeklarationen som vi fick hem så fick jag en kallelse för blodprover och min man för spermaprov. Därefter blev vi kallade till vårt första samtal och fick då reda på att mina blodprover var OK och min man saknade spermier. Då fick han lämna blodprover och några veckor senare fick vi svar på hormonproverna och kromosomanalysen. Båda var OK (fsh-värdet var pyttelite förhöjt enligt läkaren, men ingenting att anmärka på). Med andra ord så fick vi reda på hans blodprover ganska omgående. Det har gått väldigt smidigt för oss måste jag säga, förutom att de haft semesterstängt i princip hela sommaren så det har varit en pina att vänta på biopsin. Men snart så.... 


    Jag har gjort spolningen. Den gör man för att man i första hand vill göra insemination. Ivf är steg 2. Med en insemination kan man göra med en kateter i vanlig cykel därför vill man se om det är fri passage. Dig väljer man i första hand om man inte hittar fel på kvinnan. Fungerar inte insemination går man över till ivf då man måste hormonbehandlas för att kunna plocka ut ägg och sedan befruktade utanför kroppen. Usch jag låter kanske som någon som tror jag vet allt och det är verkligen inte så jag menar men vi är just nu i den vevan och det var inte så längesen jag gjorde min spolning:)
  • GoC

    Men ni kanske menar om man hittar spermier? :) jag menar när man tar emot donerade spermier :)

  • GoC

    Ja det låter ju märkligt! Men har ni pratat något om donerade spermier? För precis som du säger 999 så behövs ju ingen spolning om ni inte planerar insemination?

  • GoC
    999 skrev 2015-08-25 17:49:42 följande:

    Jaha, det står i kallelsen att vi kommer vara kvar i tre-fyra timmar så jag antar att vi får reda på det på plats. Hittade de spermier i ert fall?


    Såhär sa de till oss... Att det tar olika lång tid att hitta. Ibland kan de hitta direkt eller så kan de se ganska snart att det inte finns något. Ibland måste de lägga mer tid och hör av sig på em. Det var lite upp till oss också hur länge vi ville va kvar på sjukhuset.
Svar på tråden Avsaknad av spermier