• peppe7­2
  Äldre 23 jun 20:04
  8646 visningar
  43 svar
  -2
  43
  8646

  Behöver man prata sex med söner?

  Behöver man prata om sex och onani med sina söner nuförtiden? Eller lär de sig sånt i skolan och av vänner? Blir det bara pinsamt om jag tar upp det?

 • Svar på tråden Behöver man prata sex med söner?
 • Äldre 23 jun 20:23
  #1
  +4

  Tror nog de vet hur det går till, däremot är skolor och kompisar rätt usla på att prata om känslor, relationer, respekt osv. Tycker nog man ska prata med sina barn om blommor och bin. Man behöver ju inte lägga det på ett privat plan och prata om just hans eget samliv, utan mer generellt.

 • Anonym (Berät­ta)
  Äldre 23 jun 20:26
  #2

  Jag tycker man ska berätta när det kommer tillfälle då det passar. Här blev det när mina bonusars mamma väntade barn med sin nye man. Då upptäckte jag av en slump att de inte hade en aning om hur bebisen skulle komma. De var sju och nio år. Jag tycker att då ska man veta grunden. Jag läste mig till det som sexåring- Per, Ida och Minimum:)

 • Anonym (Berät­ta)
  Äldre 23 jun 20:30
  #3

  Sen det där med onani, det brukar ju komma automatiskt när de börjar pilla i byxan framför tv-n, osv. Då får man förklara att det där är skönt men man gör det när man är ensam.

  Jag var även den som hade "snacket" i tonåren med min yngre bror:) jag sa helt enkelt till honom att säger tjejen nej så är det nej, och att han skulle välja den första med omsorg, man måste inte älska henne, men första gången ska vara med någon man tycker om.

 • Anonym (E)
  Äldre 24 jun 08:29
  #4
  +2

  Klart att man behöver prata om det. Framförallt respekt för andras kroppar och hur viktigt det är att skydda sig både mot sjukdomar och oönskade graviditeter.

 • Äldre 26 jun 14:01
  #5

  Följer.

 • Äldre 26 jun 14:26
  #6
  peppe72 skrev 2015-06-23 20:04:05 följande:

  Behöver man prata om sex och onani med sina söner nuförtiden? Eller lär de sig sånt i skolan och av vänner? Blir det bara pinsamt om jag tar upp det?


  Men JA!!! Nästan ännu viktigare med söner eftersom de ofta pushar varandra att se på porrfilm etc och vara "manliga".
  14-åriga systerdottern har en klasskompis som sitter och kollar anal-porr på lektionerna. Fy fan för hans föräldrar!!
 • Äldre 20 dec 17:23
  #7

  Jag pratade aldrig sexliv med min pappa. Det kändes inte bekvämt att göra det med honom och det tror jag inte han tyckte heller. Med mamma däremot gick det bättre. Hon tog upp det tidigt och på eget initiativ om vikten av att ta ansvar för sin kropp, att skydda sig och att ingen har rätt att röra din kropp utan att det känns bra och att du har gått med på det.

  Det där är nog olika från förälder till förälder.

 • Äldre 20 dec 17:27
  #8

  Tycker att det är rätt självklart utifrån hur felaktig information i övrigt florerar i samhället o på nätet! Viktigt både utifrån kroppen, hälsan, respekt o samtycke och så skydd! Bekvämt räknar jag inte med att det är men destå viktigare blir det!

 • Äldre 28 dec 19:54
  #9

  Alla med söner bör nog starkt överväga att smyga in boken:
  "Den vackraste gåvan" av Pelle Filipsson, tror inte sexualundervisningen idag tar upp dessa frågor...

 • Anonym (Jo)
  Fre 14 dec 2018 23:33
  #10

  Lika viktigt att prata "blommor och bin" med alla barn, oavsett om barnet har en snippa eller snopp.

Svar på tråden Behöver man prata sex med söner?
Logga in
Bli medlem