• Pyltet

    Vi som plussat med IVF Bf: feb/mars

    plussade äntligen idag efter vår andra ivf försök. Överlycklig och orolig samtidigt. FI MA v.17 sist????. Håller tummar och tår att det håller hela vägen. Vill gärna höra era historier, vilken klinik, när plussade ni, vilket försök... Osv

    / Kram

  • Svar på tråden Vi som plussat med IVF Bf: feb/mars
  • Pyltet

    Grattis till plusset, då är vi i samma vecka. Jag fick också tid långt fran men det är ju pga av semestrar antar jag. Vilket barnmorskemottagning har du valt? Tycker att det är lite känsligt att välja, man vill ju trivas med sin barnmorska.

    Men sist jag var gravid för 2 år sen blev vi erbjudna kub, och jag är 32 år. Är det kanske olika på olika kliniker?

    Hoppas att det håller hela vägen för oss båda.

  • Pyltet

    Hej Lovisen, vi genomgick vår ivf behandling i Huddinge. Men har ringt nu o bokat tid för inskrivning i Odenplan. Håller tummarna att det håller hela vägen nu.

    Trina: än finns det hopp, jag känner nån som blödde en del första månaderna, det visade sig vara en sprucken kärl nära moderkakan och nu har de en underbar liten 2 årig tjej. Jag håller tummarna för dig. Uppdatera gärna hur det går.

    Själv är jag supernojig och rädd just nu pga ordentlig mensvärk, som många tycker är normalt. Hoppas verkligen att det inte är mer än livmodern som gör sig plats.

  • Pyltet

    Lovisen: jag har ju det väldigt stressigt på jobbet, läkaren vill sjukskriva mig och det stressar mig ännu mer. Så även om jag vet att det är naturligt så kan jag inte riktigt kontrollera min oro.

    Trina: hur går det för dig?

  • Pyltet
    Amandalinnea skrev 2015-06-26 15:26:17 följande:

    Hej! Jag hoppar in här också! Jag är i vecka 6 (5+1), första barnet. Vårt andra IVF försök och vilken lycka när man äntligen fick se två streck på stickan :D hittills mår jag bra, har mest molvärk och ont i brösten men är ganska trött hela tiden också.

    Har era fertilitetsenheter också stängt över sommaren? jag ska ringa och meddela vecka 32 då de öppnar igen. Har ni ringt till vanliga mvc också? På min lapp stod det nämligen att man kunde det också..

    Stort grattis till era pluss! :)


    Grattis till plusset, jo man blir ju överlycklig när man har väntat så länge på ett plus.

    Jag meddelade min klinik samma dag som td, jag fick tid för vul 3:e aug. Sen har jag även bokat tid för inskrivning 30/7.

    Mina symptom är molvärk till och från, ömma och stora bröst, jag kan nästan inte sova på kvällarna pga brösten. Sen är jag så uppsvälld jämt så jag ser redan ut att vara i v.20.

    Skönt att det snart är semester, slipper kämpa med att dölja magen på jobbet :)
  • Pyltet
    trina skrev 2015-06-26 16:08:59 följande:

    Jag har fortfarande massa brunt tyvärr.. Ska ringa mvc nästa vecka och se om jag kan få ett ultraljud. Imorgon tänkte jag ta ett digitalt test, det borde stå +3, gör det inte det så vet man ju vad som väntar...


    Har du tagit testet? Vad säger den?
  • Pyltet

    Jag känner likadant om mina symptom avtar, på nåt sätt känns det tryggt att ha dem :)

  • Pyltet
    trina skrev 2015-06-27 09:11:18 följande:

    Stod +3 så gravid är man ju. Jag tar Lutinus tre gånger om dagen och tycker att alla mina symptom beror på det? Är inte särskilt öm i brösten dock... Slutar man någonsin oroa sig och tror att det går vägen?


    Skönt att testet bekräftar det då:)

    Men tar du fortfarande Lutinus? Min klinik sa att jag skulle sluta med vaggisarna på testdagen. Jag frågade dessutom när jag ringde in med testsvaret, då sa de att jag kunde sluta med dem.
  • Pyltet
    trina skrev 2015-06-27 11:00:55 följande:

    Jag gjorde FET i stimulerad cykel (tror inte det är någon större skillnad). Men Sahlgrenska säger att man ska fortsätta med dem fram tills första ultraljudet (vilket för vår del är v10 typ), men eftersom det blir så sent för oss så ska jag sluta med dem 12/7. 

    Har för mig att det har stått att man ska köra med Lutinus på alla lappar vi fått (både ET och FET) tills ultraljudet. 

    Men det är ju olika från klinik till klinik, så det ska man nog inte haka upp sig på. 


    I Huddinge sa de att man tar vaggisarna i två veckor oavsett. För blir man gravid så har då ägget fastnat i en tillräckligt tjock hinna, om inte så kan inte Lutinus hjälpa ändå.

    Men det är absolut som du säger, från klinik till klinik.
  • Pyltet

    En sak jag undrar över är träning under graviditet, jag har aldrig haft tid att träna eftersom jag jobbar mycket. I och med ivf behandlingarna och all depression när det inte gått vägen så har jag genom åren lagt på mig ett par extra kilo som jag just nu upplever som för mycket eftersom det kraftigt påverkar min (icke existerande) kondition.

    Kan man träna så pass att de ohälsosamma kilona försvinner utan att påverka hälsan och graviditeten?

  • Pyltet
    Lantlollan skrev 2015-07-03 10:19:09 följande:

    ..glömde säga att vi går på IVF-kliniken i Stockholm. Har fått tid för VUL den 5/8, om det klarar sig så långt. Kliniken har nämligen semesterstängt till den 3/8. Funderar på att boka ett tidigt VUL på egen hand innan dess. BF är 13/3, fast det känns fånigt att redan räkna ut det. 


    Vad roligt, Grattis till plusset.

    Jag ska på Vul 3/8. Jag går till Huddinge kliniken. Har också funderat på om man ska boka privat. Men vi ska på semester och det är mycket på jobbet innan dess så jag tror inte att det blir av.

    Har du hunnit räkna ut Bf?
  • Pyltet
    trina skrev 2015-07-03 16:42:01 följande:

    Har någon annan problem med illamående? Jag mår ruskigt dåligt på förmiddagen. Får dock ingen hjälp av mvc eftersom det är "för tidigt" och de hänvisar till vårdcentralen (min vårdcentral måste man ringa kl 8 på morgonen för att få tid samma dag, går inte boka...)


    Åh, jag kom sent till jobbet idag för att jag mådde så dåligt på morgonen, dels hormoner och dels för att inga kläder vill sitta som de ska nu när man är svullen.

    Hade knappt hunnit vara på jobbet i en timma innan illamåendet kickade så kraftigt att jag sprang på toaletten säker på att jag kommer spy ( har kräkfobi förresten).

    Det slutade med att min man fick hämta mig :/

    Liten bit mat hjälpte dock. Mitt tips är: Citronvatten, skorpor eller nötter. Småäta som barnmorskorna brukar säga :)
  • Pyltet

    Är det någon mer dom inte känner sig gravid trots en massa symptom?

    Jag mår illa och känner mig konstant trött men trots det så känns det ganska tomt i magen. Har inte haft några blödningar eller tecken på missfall.

    Magen känns bara inte lika uppblåst som det har gjort de första två månaderna. Är nu i vecka 11.

Svar på tråden Vi som plussat med IVF Bf: feb/mars