• trina

    Vi som plussat med IVF Bf: feb/mars

    Äntligen en tråd man vågar skriva i!
    Gjort 2 IVF på Sahlgrenska, 1 ET, 3 FET och vi fick ett plus förra måndagen! 
    v 6 (5+2) just nu och fick i förrgår bruna flytningar så blev ganska orolig. Första ultraljudet är om en månad så är lite rädd att de ska säga att det inte finns något där.... 
    Jag har PCO och ingen ägglossning och mannen har lite få spermier så chansen att lyckas naturligt är ganska obefintlig och jag hade börjat ge upp hoppet på IVF. Nu när man äntligen är gravid är man istället orolig för minsta förändring! 
    Vi har första besöket med barnmorska i augusti och ska även göra KUB då. Blir tyvärr inte erbjuden det eftersom jag är under 35år, så vi betalar det privat istället. Bara för att vara på säkra sidan.
    Har BF 22 Februari :) 


  • trina

    Olika i olika landsting kring det där med kub.

    Hittade en privat barnmorskemottagning i Göteborg som har vårdavtal med landstinget så det är gratis att gå dit.

    Får väl se om det blir något av det här, bruna flytningar har övergått till blod... Det ska väl såklart vara något som tynger ner en när man väl kommit såhär långt. Jäkla skit.


  • trina

    Jag har fortfarande massa brunt tyvärr.. Ska ringa mvc nästa vecka och se om jag kan få ett ultraljud. Imorgon tänkte jag ta ett digitalt test, det borde stå +3, gör det inte det så vet man ju vad som väntar...


  • trina
    Pyltet skrev 2015-06-27 06:38:29 följande:

    Har du tagit testet? Vad säger den?


    Stod +3 så gravid är man ju. Jag tar Lutinus tre gånger om dagen och tycker att alla mina symptom beror på det? Är inte särskilt öm i brösten dock... Slutar man någonsin oroa sig och tror att det går vägen?
  • trina
    Pyltet skrev 2015-06-27 10:14:10 följande:
    Skönt att testet bekräftar det då:)

    Men tar du fortfarande Lutinus? Min klinik sa att jag skulle sluta med vaggisarna på testdagen. Jag frågade dessutom när jag ringde in med testsvaret, då sa de att jag kunde sluta med dem.
    Jag gjorde FET i stimulerad cykel (tror inte det är någon större skillnad). Men Sahlgrenska säger att man ska fortsätta med dem fram tills första ultraljudet (vilket för vår del är v10 typ), men eftersom det blir så sent för oss så ska jag sluta med dem 12/7. 

    Har för mig att det har stått att man ska köra med Lutinus på alla lappar vi fått (både ET och FET) tills ultraljudet. 

    Men det är ju olika från klinik till klinik, så det ska man nog inte haka upp sig på. 
  • trina

    Har någon annan problem med illamående? Jag mår ruskigt dåligt på förmiddagen. Får dock ingen hjälp av mvc eftersom det är "för tidigt" och de hänvisar till vårdcentralen (min vårdcentral måste man ringa kl 8 på morgonen för att få tid samma dag, går inte boka...)


  • trina
    Pyltet skrev 2015-07-03 17:17:01 följande:
    Åh, jag kom sent till jobbet idag för att jag mådde så dåligt på morgonen, dels hormoner och dels för att inga kläder vill sitta som de ska nu när man är svullen.

    Hade knappt hunnit vara på jobbet i en timma innan illamåendet kickade så kraftigt att jag sprang på toaletten säker på att jag kommer spy ( har kräkfobi förresten).

    Det slutade med att min man fick hämta mig :/

    Liten bit mat hjälpte dock. Mitt tips är: Citronvatten, skorpor eller nötter. Småäta som barnmorskorna brukar säga :)
    Usch vad jobbigt! Tycker också att kräkas är riktigt vidrigt... Har som tur bara behövt göra det en gång. 
    Har salta kex, men eftersom jag ätit dem när det varit som värst mår jag nästan värre bara jag ser dem. Har associerat dem med att må riktigt dåligt. 

    Citronvatten kör jag med och har köpt tablett mot halsbränna (rekommenderad av apoteket) för det värsta stunderna. Släpper det inte så ska jag kontakta min vårdcentral i veckan iallafall.

    Blir ju galen av att inte kunna jobba på förmiddagarna. Sen får man tydligen inte köra bil på medicinen mot illamående vilket ställer till det för mig eftersom jag inte kan ta mig till jobbet utan bilen. Sen är chefen på semester och jag är lite "stand in" så det känns taskigt om jag skulle bli sjukskriven och det är lite för tidigt för att berätta för chefen om graviditeten. Har ju inte ens varit på ultraljudet ännu.
  • trina
    Amandalinnea skrev 2015-07-06 17:40:13 följande:

    Usch, har haft lite ljusbruna flytningar idag :( livrädd för att det ska övergå till blod. Ska man ringa bm eller ska jag avvakta?? :/


    Hellre att man ringer en gång för mycket än en gång för lite :)

    Själv är jag sjukskriven en vecka framöver pga mitt illamående. Ska bli skönt att vila och förhoppningsvis kunna börja äta mat igen.. Fått medicin för åksjuka som ska hjälpa. Har gått ner i vikt snarare än upp, och är ju ändå i vecka 8!
  • trina
    Amandalinnea skrev 2015-07-08 08:13:35 följande:

    Jag har fått en telefontid hos bm idag. Hade pyttelite ljusbruna flytningar igår med..

    Men det som gör mig mest orolig är att min symtom har avtagit.. :( vaknade upp i morse och brösten ömmade typ ingenting och molvärken var knappt märkbar.. Känns hopplöst just nu! Någon mer som har varit med om liknande?


    Jag hade blodiga flytningar för ett par veckor sedan men de avtog. Och nu är det ju ingen tvekan om att jag är gravid haha.

    Det är nog ingen större fara ska du se :) Men det är ju bra om du får hjälp att kolla upp det!
Svar på tråden Vi som plussat med IVF Bf: feb/mars