• pigglet

    Tips på kall barnmat för ex. resor?

    Älska våra mattermosar!

    När barnen var små fyllde vi dem med kokande vatten hemma, ploppade ner en burk 5 minuter och sedan var det bara servera lagom varm mat. Ingen bakterietillväxt.

    Nu använder vi dem hela familjen, året om. På stranden, Gröna Lund, slalombacke, skogen, badhus - you name it. All mat funkar utmärkt. Och visst - väntar man många timmar med att äta så hinner det säkert växa bakterier. Vi hettar upp termosen med kokande vatten en stund innan vi lägger i den heta maten, ag skulle säga att efter 3 timmar håller maten fortfarande sådär 70 grader (lite beroende på vad det är för mat. Sås/soppa är hett länge, pasta svalnar fortare...)

  • pigglet
    Monkii skrev 2015-06-24 22:50:11 följande:
    Hur blir det om man har en frusen plastlåda med mat som man låter halvtina i väska några timmar sedan ploppar ner i hett vatten i mattermos?
    Är den fortfarande frusen/kall så tar det längre tid att värma den. Är den genomfrusen så kan det kanske bli svårt att få den varm alls?
    Visflicka skrev 2015-06-25 10:54:04 följande:
    Jo det är klart att om man bara har hett vatten i en mattermos och pluppar ner en burk färdiglagad mat och sen låter henne äta den direkt blir det ju inga bakterier. Tänkte inte på att man kunde använda den som micro liksom :p Det låter faktiskt helt suveränt :) enda problemet är att när tösen blir hungrig så blir hon verkligen HUNGRIG (lik sin mor). Och de där fem skälvande minuterna innan maten är klar kan vara jobbiga :P men man får laga maten i tid :)
    Bara att vara lite förutseende, man måste ju inte vänta tills barnet är så hungrigt att det börjar påverka humöret. Vet man att det är ett par timmar sedan hen åt något sist så kan man ju ploppa ner burken och servera mat i förebyggande  :)

Svar på tråden Tips på kall barnmat för ex. resor?