Inlägg från: Visflicka |Visa alla inlägg
  • Visflicka

    Tips på kall barnmat för ex. resor?

    Hej alla småbarnsföräldrar!

    Jag har en dotter på åtta månader som jag nu slutat amma helt och som jag lagar barnmat till. I sommar kommer vi åka på lite utflykter och jag funderar på vad man kan laga för mat att ha med som lunch till henne som är kall? Förutom fruktpure såklart. Färdig barnmat på "tub" finns ju. Men om man vill laga själv? Morötter kanske man kan ha kalla men mer?

  • Svar på tråden Tips på kall barnmat för ex. resor?
  • Visflicka

    Tack för alla tips! Jag hade gärna haft med mig färdig barnmat men jag har provat så många olika "industri-barnmats-puréer" och hon vill bara ha min hemlagade :)
    Frukt vet jag såklart att det går att ta med men det blir ju ingen riktig lunch.
    Mattermos tål att funderas på även om bakterietillväxten ju kan vara större.
    Men kall pasta och köttbullar kanske går bra. Det är ju vad jag själv tänker ta med. Tänkte liksom inte på att man kunde ta det till henne med. Men vet inte hur bra puré det blir når man mixar? Frågan är om hon äter det kallt, men får väl testa hemma först eller ta med en banan i nödfall :P

  • Visflicka
    Natulcien skrev 2015-06-24 21:17:32 följande:

    Ersättning? Finns ju på tetra som kan ätas ovärmd.


    Nejdu, det gillar hon inte :)
  • Visflicka
    elyse skrev 2015-06-24 21:21:37 följande:

    Snabbmakaroner och majs. Är min dotters favoritmat.


    Kan man purea pasta bra?
  • Visflicka
    pigglet skrev 2015-06-24 22:18:09 följande:

    Älska våra mattermosar!

    När barnen var små fyllde vi dem med kokande vatten hemma, ploppade ner en burk 5 minuter och sedan var det bara servera lagom varm mat. Ingen bakterietillväxt.

    Nu använder vi dem hela familjen, året om. På stranden, Gröna Lund, slalombacke, skogen, badhus - you name it. All mat funkar utmärkt. Och visst - väntar man många timmar med att äta så hinner det säkert växa bakterier. Vi hettar upp termosen med kokande vatten en stund innan vi lägger i den heta maten, ag skulle säga att efter 3 timmar håller maten fortfarande sådär 70 grader (lite beroende på vad det är för mat. Sås/soppa är hett länge, pasta svalnar fortare...)


    Jo det är klart att om man bara har hett vatten i en mattermos och pluppar ner en burk färdiglagad mat och sen låter henne äta den direkt blir det ju inga bakterier. Tänkte inte på att man kunde använda den som micro liksom :p Det låter faktiskt helt suveränt :) enda problemet är att när tösen blir hungrig så blir hon verkligen HUNGRIG (lik sin mor). Och de där fem skälvande minuterna innan maten är klar kan vara jobbiga :P men man får laga maten i tid :)
Svar på tråden Tips på kall barnmat för ex. resor?