Inlägg från: Fru Blacker |Visa alla inlägg
  • Fru Blacker

    Sockerpasta

    Hej!
    Jag pysslar väldigt mycket med sockerblommor men är tyvärr för lat för att göra mitt egna recept. Istället köper jag flowerpaste. 

    Vill du kommer igång med att dekorera bara för att öva och ha kul kan jag tipsa om att köpa frigolit-dummys. Dessa kan du öva på att täcka med sockerpasta och sen dekorera hej-vilt varefter du lär dig att göra olika blommor. Dina dekorerade dummys kan du sen ha som fina dekorationer hemma, om du vill.


    frublacker.se - Hypermanisk småbarnsmor med för många projekt
  • Fru Blacker

    Hej
    Tack för att du besökte min blogg, skrev en liten snabb tutorial för sockerblommor när jag läste den här bloggen.

    Jag gillar först och främst att ha ett plant underlag att arbeta på, antingen kan du köpa en speciell matta i bakbutiker eller en musmatta som inte är mjuk. Sedan behöver du en mexican pad (den blåa som jag tunnar ut på) och en kavel. Här skulle jag rekommendera en kavel i plast.

    Sen behöver du utstickare, vilken beror på vad för sorts blomma du vill göra så det är svårare att svara på generellt. Färger lika så. Mitt tips här är om du vill göra en tex rosa blomma så köp både pasta färg och pulver färg. Pulverfärg gör väldigt mycket för att ge liv åt blomman.

    Sist men inte minst behöver du en balling-tool. Jag använder den här från cake & design och en pensel för att limma.

    Det är allt jag kommer på nu som är bra att ha när man startar. Sedan är det ju bara att köpa till vartefter man vill göra nya blommor eller mer avancerade saker.


    frublacker.se - Hypermanisk småbarnsmor med för många projekt
  • Fru Blacker

    bloggen.. Jag menar inlägget såklart. Dags att äta lite middag tror jag.


    frublacker.se - Hypermanisk småbarnsmor med för många projekt
Svar på tråden Sockerpasta