• velvet

    gravid med syskon i stockholm, följas åt?

    Hej! Jag hänger gärna på här! Gravid med andra barnet i v. 16 och vi har en dotter på 3 år. :) Är 30 år och bor vid Odenplan, någon i närheten?

  • velvet

    Hej tjejer! Jag har inte varit så aktiv här inne, men läst en hel del och hänger gärna på och träffas! Jätteroligt med en mammagrupp! 

    Jag går bara in i vecka 18 på månad men har redan hunnit handla en hel del, hehe. Babyskydd, babysitter, bärsele, åkpåse (vår bebis kommer ju i december, så det lär behövas!), skötbädd och några väl utvalda klädesplagg. Vagn (lutar åt en Cameleon som vi hade förra gången och var väldigt nöja med, men vi har även kikat lite på Britax go next, någon som vet mer om dessa två i förhållande tillvarandra?) med ståbräda kommer vi att köpa efter sommaren någon gång. Vår dotter kommer att vara 4 år när bebisen kommer, men vi har ändå inte kvar någonting. Vi har gett bort, eller sålt, det mesta. Men det gör inte så mycket. Ganska kul att köpa nytt, även om det såklart blir mycket utgifter. 

    Hur bor ni andra? Vi bor ganska litet, i en trea. Vi köpte den här lägenheten i december förra året så vi kommer bara att ha bott här i ett år när bebis kommer och vill inte flytta på ett tag. Men visst kan barnen dela sovrum ett tag utan problem när dom är små? Vi får klämma in oss helt enkelt. Glad

    Om ca 1,5 vecka ska vi göra RUL och jag är SÅ NERVÖS och pirrig. Kan knappt sova på nätterna, haha. Ska försöka lugna ner mig lite... Flört

    Jag har fortfarande inte känt några direkta rörelser där inne så jag frågade min barnmorska (världens bästa, hade henne förra graviditeten också) om jag kunde få komma in och lyssna på hjärtat idag så att vi kan åka iväg på semester lugna, och det gick bra. Hoppas att det känns bättre efter det. 

  • velvet
    Life_as_supermom skrev 2015-07-03 08:26:59 följande:
    Kul att du vill hänga på!:)

    Jag är ju en buggabo tjej så jag hade ju kört på Cameleon om det stod mellan dem två hehe men sen har jag ingen erfarenhet av britax go next så kan inte ge konkret "plus/minus gämföring" av dem båda tyvärr.. Jag själv har en bugaboo Buffalo just nu och är supernöjd :) kommer dock behöva byta till en bugaboo donkey tills nästa plutt kommer.

    Vi köpte en 5:a på 123 km i höstas som vi har hållt på och totalrenoverat över vintern :) flyttade in slutet av januari. Så nu har det mesta kommit på plats vilket är väldigt skönt! Levt i mindre kaos och hos svärmor och grejer i nästan 5 månader innan så sjukt skönt att ha ett hem igen! Så vi har ju rum till alla 3 barn om vi vill, men vi tänkte ändå låta de minsta dela rum ifall det funkar. Första året kommer ändå plutten sova i sovrummet med oss, sen tänkte vi köpa en lite lägre våningssäng som minstingarna kommer få sova i runt 3 och 1 år då. Vår äldsta tjej blir ju 8 år så hon har sitt egna rum. Lite för stort hopp för att dela då de skiljer 6 1/2 år på henne och mellanbarnet. Så jag tror absolut på att barnen kan dela rum som små. :)

    Mysigt att få komma in och lyssna på hjärtat! Jag verkligen längtar tills jag får vul tid så man förhoppningsvis får se det lilla hjärtat picka på <3
    Hehe, jag är ju också en Buggaboo-tjej. Min sambo retades massor med mig förra gången för jag "meckade" och piffade med vagnen i tid och otid. ;) Tror att det blir en Cameleon 3 all black. Jag vet inte varför men jag upplever donkeyn som något klumpig?

    Men gud, underbart med en 5:a! Det känns som en utopi för vår del som alltid bott trångt, bara lite mindre trångt för varje flytt. Vi satsar dock på att kunna köpa en 4:a om runt 3 år, beroende på hur vår situation ser ut då. Men det är ju i dagsläget bara en dröm. Var i Stockholm bor ni någonstans?

    Våningsäng som ni har tänkt er är ju guld, och så mysigt för barnen! Vi funderar också på det lite längre fram. När man kollar efter inspiration på nätet så finns det ju så många fina varianter! 
  • velvet
    Carabellis kusp skrev 2015-07-03 10:16:10 följande:
    Hej och välkommen!

    Vi bor i en 2,5a och tänker bo kvar där ett par år till, så 3a är väl toppen!

    Jag har en bugaboo Bee som jag ska köpa en bebisinsats till och en teutonia med sittdel och liggkorg, så inga nya vagnar. Nytt babyskydd blir det; gärna ett med bas, för vi har bil nu vilket vi inte hade innan.

    Vart i Sthlm bor du? Vilket mvc?
    Tack! :D

    Jo, det fungerar ju givetvis bra med en 3:a. Barnen får som sagt dela på det "stora" sovrummet så tar vi det lilla. Ibland upplever jag att "alla andra" (oftast de som bor i hus) har större problem med att man bor lite mindre än vad vi själva har. Och barn bryr ju sig verkligen inte när dom är små! Vår dotter är i princip aldrig inne i sitt rum i dagsläget utan vill alltid vara där vi är, och det hör nog inte till ovanligheterna i hennes ålder. 

    Så skönt med en bil! Det måste underlätta massor? Vi lånar bil ibland när vi verkligen behöver, men det hade ju varit toppen att ha en egen och inte vara beroende av andra hela tiden. Det kanske får bli i framtiden. :)

    Vi bor i Vasastan, vid Odenplan. Men jag går på MVC på Östermalm/Gärdet (Privata Barnmorskor). Jag gick där förra gången när vi bodde i närheten och var så nöjda att vi inte ville byta bara för att vi har flyttat en bit ifrån. BVC kommer vi dock att ha vid Odenplan. 

    Var bor ni? Vilket MVC? Är ni nöjda?
  • velvet

    Vi mår bra, trots vädret. Jag upplever ändå att livet är "pausat" på något vis när jag är gravid, så för min del är det inte hela världen att vädret är lite upp och ner. :)

    Vi var på RUL igår och allt såg bra ut, det verkar som att vi kommer att få en liten pojke med BF den 13/12. Storasyster, som av någon anledning önskade sig just en lillebror, blev väldigt glad igår när vi berättade det. :) Någon mer som ska göra RUL snart?

Svar på tråden gravid med syskon i stockholm, följas åt?