Inlägg från: Konservativ |Visa alla inlägg
  • Konservativ

    Fattar nån kristendomen?

    Två miljarder människor fattar kristendomen. Men i ett litet avlägset land uppe i norr har man glömt bort det. Vill du verkligen veta så fråga en präst.

  • Konservativ
    themia skrev 2015-08-08 15:32:02 följande:
    Du menar att två miljarder människor omfattar kristendomen. Det är inte detsamma som att förstå.
    Jag menar vad jag skrev. Har du något viktigt att säga?
  • Konservativ
    themia skrev 2015-08-08 18:39:08 följande:
    Ja, det jag skrev var ett viktigt påpekande. Att man bekänner sig till en tro är (tyvärr) långt ifrån detsamma som att man förstår sin religion dogmer, historia och liturgier.
    Alltför många troende är bara troende av gammal vana utan att ifråga sin (barna?)tro eller ställa den i relation till tillgänglig kunskap om världen och livet.
    Du tror att du har förstått. Du har inte förstått.
  • Konservativ
    themia skrev 2015-08-09 09:16:02 följande:
    Besservissersvaret, det svar man alltid får från enögt religiösa när de inte har något att säga.

    Försök övertyga mig, du har ju Jesus uppdrag eller hur
    Finns ingen mening med att försöka övertyga dig. Om du verkligen skulle vara intresserad skulle du prata med en präst, inte spotta ur dig pejorativer på ett forum.
  • Konservativ
    SkåneP skrev 2015-08-12 00:26:23 följande:
    Den kristna mytologin är så makalöst befängd.

    En allsmäktig skapare som kickar i gång ett universum med galaxer, kvarkar och kvanteffekter för att efter några miljarder års evolution bestämma sig för att hitta på ett syndafall för en av arterna som evolverat fram på en av miljarder planeter i en av miljarder galaxer. Detta kompenseras sedan med ett komplicerat trick som innefattar både jungfrufödsel och skendöd för att arten i fråga ska få en angenäm tillvaro efter att deras livsprocesser upphört.

    Denna skapare av detta fenomenala allt har vidare synpunkter på allt från hur individer av den där arten lever tillsammans, begreppet äktenskap, fortplantning, könsfördelningen av de som äktat varanda till vidare trivialiteter som t.ex. klädsel.

    Vidare tar skaparen i fråga alla mått och steg som kan tänkas för att inte synas, varken direkt eller indirekt, utan har ambitionen att vara något som inte låpter sig bevisas/påvisas. Detta för att inte kunna skiljas från rena fantasier och därför förutsätta blind tro bland angängarna.

    Denna blinda tro är sedan underlag för tillbedjan och bejakande av skaparen som en allsmäktig och god guddom vars gammeltestamentliga övergrepp ska ses i sitt sammanhang och därför inte räknas.
    Eftersom antalet lärjungar till Kristus ständigt stiger så är din invändning ointressant. Att vara kristen är inte att lösa ett matematiskt problem utan handlar om en personlig relation till Gud.
  • Konservativ
    Moderno skrev 2015-08-12 09:55:56 följande:

    Vad hände innan vi föddes enligt kristendomens förklaringsmodell? Innebär evigt liv efter döden, en evig död innan livet?


    Nej. Själen skapas vid konceptionen, alltså när det mänskliga ägget befruktas.
  • Konservativ
    Moderno skrev 2015-08-12 13:10:26 följande:
    Så innan dess: intet?

    Är det då inte mest troligt att vi återgår till detta "intet"?

    Det är väl logiskt att om man tror att något är kontinuerligt, dvs. att livet kommer att fortsätta efter döden, så bör det även ha funnits någonting innan livet (som själen skapas av, om man så vill)?
    Vad som är mer eller mindre troligt beror (väl) på vilka övriga uppfattningar man har. Den som har en biokemisk uppfattning bedömer situationer efter det, den som tror på astrologi bedömer situationer efter det. 

    Samma sak med dina "bör" och "logiskt".

    Den kristna uppfattningen är att Gud skapade din själ. Så visst kan man säga att det fanns något innan din själ, nämligen Gud. 
  • Konservativ
    themia skrev 2015-08-12 19:52:22 följande:
    Detta är ett faktapåstående, du kanske kan visa någon trovärdig källa till det?
    Frågan var alltså uppfattningen inom kristendomen om själen existerar innan man föds (inlägg nummer 60)
    Från den största kyrkan:

    "Människans liv är en gåva från Gud, därför är allt liv heligt. Människan blir till som en egen person i den stund som spermie och ägg möts, det så kallade konceptionsögonblicket." Källa:www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/608/1/
  • Konservativ
    themia skrev 2015-08-13 15:49:26 följande:
    Tro och fakta är två skilda saker. Det är viktigt att hålla reda på vad som är vad.
    Är något oklart?
  • Konservativ
    Vinterstjärna1984 skrev 2015-08-15 13:42:13 följande:

    En dag kommer alla kristna och alla oskyldiga barn försvinna från våran jord, som Gud vill bespara från hårda domar som han låter ske på grund av människornas synd,då uppryckelsen sker. Du finns här som kommer att uppleva det. Miljarder av människor från hela världen. Kom ihåg att det inte är utomjordingar som kidnappat oss! utan det är uppryckelsen.

    www.jesus-is-savior.com/Believer's%20Corner/Doctrines/rapture.htm

    www.bibleguidance.co.za/Engarticles/Rapconference/1%20Rapturenews.htm

    Här är visioner om dem folk har fått.

    denytterstatiden.blogspot.se/2014/10/dom-over-sverige-rysk-invasion-och.html
    www.divinerevelations.info/documents/8_year_old_girl/swedish_vision_om_uppryckelsen_vedermodan.htm

    Då kommer alla som kritiserar och hånar oss kristna se hur världen ser ut utan oss. Ingen frälsningsarmén eller andra kristna hjälp organisationer. En väckarklocka för resten av mänskligheten, som då kommer få en tid till under mörka tider och Guds domar att vända om och söka den enda som ger andlig trygghet och evig frälsning, och det är Jesus.
    Det här är det sista jag säger i den här tråden. Om någon vill träffa mig IRL och tala med mig IRL istället för att gömma sig bakom ett nick och trolla och provocera, inboxa mig.

    Ni är med i mina böner,Guds frid.


    Jag önskar dig Guds frid.
Svar på tråden Fattar nån kristendomen?