Inlägg från: SkåneP |Visa alla inlägg
  • SkåneP

    Fattar nån kristendomen?

    Den kristna mytologin är så makalöst befängd.

    En allsmäktig skapare som kickar i gång ett universum med galaxer, kvarkar och kvanteffekter för att efter några miljarder års evolution bestämma sig för att hitta på ett syndafall för en av arterna som evolverat fram på en av miljarder planeter i en av miljarder galaxer. Detta kompenseras sedan med ett komplicerat trick som innefattar både jungfrufödsel och skendöd för att arten i fråga ska få en angenäm tillvaro efter att deras livsprocesser upphört.

    Denna skapare av detta fenomenala allt har vidare synpunkter på allt från hur individer av den där arten lever tillsammans, begreppet äktenskap, fortplantning, könsfördelningen av de som äktat varanda till vidare trivialiteter som t.ex. klädsel.

    Vidare tar skaparen i fråga alla mått och steg som kan tänkas för att inte synas, varken direkt eller indirekt, utan har ambitionen att vara något som inte låpter sig bevisas/påvisas. Detta för att inte kunna skiljas från rena fantasier och därför förutsätta blind tro bland angängarna.

    Denna blinda tro är sedan underlag för tillbedjan och bejakande av skaparen som en allsmäktig och god guddom vars gammeltestamentliga övergrepp ska ses i sitt sammanhang och därför inte räknas.

  • SkåneP
    Daniel12 skrev 2015-08-15 22:48:06 följande:
    Mycket intressant detta med kvantfysik och partiklar som kan existera på två olika platser samtidigt. Men detta är fortfarande i vetenskapens utmarker och ateister vill inte gärna ta till sig sådant de inte kan förstå med logiken och matematikens hjälp. Men forskningen går framåt hela tiden, och även om de aldrig lär hitta en gubbe uppe bland molnen eller i universum som ser ner på oss, så kommer de säkerligen komma fram till att livet och universum är mer komplext än att kunna rymmas inom den nuvarande vetenskapens snäva begrepp och definitioner. Det vi börjar skymta nu är bara toppen på ett isberg. Det talas redan om parallella universum, så kallade multiversum, dvs universum som existerar parallellt med varandra, och två skilda universum kan ha samma händelseförlopp. Jag läste i Illustrerad vetenskap om det där för lite sen, men det var för komplext även för mig att kunna greppa och förstå fult ut..
    " ateister vill inte gärna ta till sig sådant de inte kan förstå med logiken och matematikens hjälp."

    Vad menar du? Att ateister inte tar till sig fantasier och hitte-på?
    Det är ju annars samma logik och matematik som gett dig den där kvantfysiken du finns så intressant, teorierna om multiversa och hela inflationsteorin.

    Kvantfysiken kom knappast till som en gudomlig uppenbarelse i en bönestund.

    "Men forskningen går framåt hela tiden,"

    Tack vare att man inte tar ett bekvämt hitte-på svar och nöjer sig med det.

    Det finns däremot, och har alltid funnits, en religiös iver att lägga det gudomliga bortom gränsen för det vi vet. En gång i tiden var det en guds framfart på himlavalvets som gav upphov till åskväder, idag vet vi bättre.

    Den som placerar sin gudomlighet bortom vetenskapens landvinningar har en ständigt krympande gud och en naturlig motvilja mot att flytta fram gränsen för vår kunskap.
  • SkåneP
    Daniel12 skrev 2015-08-15 22:41:49 följande:
    Så du tycker att den demokrati vi har i västerlandet är perfekt, inte har några brister och kan ses som universell?

    USA är en "demokrati", men där har man fortfarande dödsstraff. Är inte det intolerant och idiotiskt?

    Demokratin är i högsta grad ogenomtänkt eftersom den bara går efter vad majoriteten tycker. Folket styr - ja men har majoriteten alltid rätt och vet vad som är bäst för alla?

    Ja det är mycket som står i Bibeln som sagts långt tidigare, men är likväl en stor samling levnadsvisdom och på samma sätt som en förälder inte kan vara tolerant mot allt som barnen gör, kan inte heller Gud vara tolerant mot allt som människan gör. Gud vill uppfostra oss till att bli bra och goda människor, precis som föräldern vill uppfostra sitt barn att bli en bra och godhjärtad person som vuxen.

    Ateismen har egentligen från början handlat om ett uppror mot den kristna föräldragenerationen, man vill inte lyda under en Gud utan ha sina egna lagar och regler och sin egen "moral", man vill inte lyda eller efterlikna kristna förebilder. Därför förnekar man guds existens och gör hela Bibeln till en dålig och hemsk bok som bara innehåller tyranni, förtryck och hemskheter. Man gör en nidbild av Bibeln, så att fler ska sluta tro och göra narr av troende. Det är utstuderat, tro mig.
    Demokrati må ha sina brister, men att istället ha en teokrati vore ju helt galet.

    Ateismen har egentligen från början handlat om ett uppror mot den kristna föräldragenerationen

    LOL. Hittade du på det själv, eller?

     ha sina egna lagar och regler och sin egen "moral"

    Bättre ha en egen moral kring människors lika värde och de mänskliga rättigheterna än en pådyvlad moral baserad på en järnålders-krigsgudsmytologi från medelhavet.

  • SkåneP
    Konservativ skrev 2015-09-15 06:09:21 följande:
    Antagligen kan inte mäniskor mäta det.

    Nej, Gud är inte passiv. Gud skapar allting hela tiden. Så har jag uppfattat det men jag är ingen expert. Vill du veta mer så får du fråga en teolog.
    Vi kan mäta energiniver *innuti* atomer men inte några effekter av någon guds påverkan / inverkan?

    Det finns en mycket, mycket, enkel förklaring till det .
  • SkåneP
    Anonym (Evigt liv) skrev 2015-09-17 08:30:26 följande:
    För min del blir det bara ännu tydligare att Gud finns. Men jag har personliga erfarenheter och det är inget jag tänker diskutera här.
    Ok att du inte vill gå in på detaljerna, men jag är extremt nyfiken på vilken gud som är den "rätta"!

    Är det Jahve så som han beskrivs gamla testamentet?
    Oden från asatron?
    Zeus från grekiska mytologin?
    Någon från hinduismen?

    Någon annan variant?
  • SkåneP
    Anonym (Evigt liv) skrev 2015-09-17 13:55:25 följande:
    Jag är kristen.

    Ok. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det betyder - det finns ju så många varianter.


    Mormoner, pingstvänner, katoliker, protestanter.

    Vilken kristen variant fann du vara den rätta?

Svar på tråden Fattar nån kristendomen?