Inlägg från: Ascendere |Visa alla inlägg
  • Ascendere

    Vad kommer du göra när SD blir största partiet i nästa val?

    Rixa skrev 2015-07-06 23:51:21 följande:
    Är du inte rädd för att få in så stor andel okunniga, inkompetenta personer som kommer att få spelrum i politiken? Utan utbildning, källkritiskt tänkande och noll koll på världsekonomi mm som Sverige är beroende av? 
    Hellre folk som levt vanliga svensson-liv och som har lite verklighetsförankring än de yrkespolitiker vi har idag vars koll på läget i samhället  får Marie Antoinette att framstå som välinformerad. 
  • Ascendere
    Knävelborren skrev 2015-07-07 10:38:42 följande:

    Då skulle jag engagera mig ännu ivrigare i arbetet mot rasism. Det kommer vara viktigare än någonsin då.

    Jag skulle även känna mig orolig över att så pass många obildade personer sitter på beslutande positioner inom Sveriges politiska system.


    Vad betyder ordet "rasism" för dig?
    Är brist på bostäder ett utryck för "rasism"?
    Är brist på lärare ett uttryck för "rasism"?
    Är brist på läkare ett uttryck för "rasism"?
    Är hög arbetslöshet ett uttryck för "rasism"?
     
    Alla dessa nämner jag eftersom de är faktorer som begränsar hur många människor vi klarar av att ta emot.
  • Ascendere
    _smart_ skrev 2015-07-07 11:12:44 följande:
    Inte? Sossarna har åtminstone 70 år längre erfarenhet av svensk politik. SD:s politiker är minst sagt orutinerade. Jag har ingen förmåga att se in i framtiden, men tror inte att SD kommer att vinna så stora framgångar vid nästa val, som många försöker ge sken av här. Snarare tror jag att flera av de etablerade partierna kommer att ta i flera av de kontroversiella frågorna för att avväpna SD inför nästa val. Både moderater och kristdemokrater har redan börjat visa viss aktivitet på det området.
    Men både M och KD har det emot sig att de trots att problemen med massinvandringen var fullt synliga inte gjorde någonting alls under de 8 år de hade makten, förutom att förvärra situationen ytterligare. Så deras trovärdighet på området är körd i botten. 

    Dessutom handlar det om röstfiske, inte om en genuin vilja till förändring. Det visade sig inte minst häromsistens när M kom med ett utspel angående tiggare, som SD omgående gjorde ett konkret förslag av, som M sedan röstade emot. Hepp.
  • Ascendere
    Rixa skrev 2015-07-07 12:56:19 följande:
    Håller med dig! Att vara politiker borde vara som vilket jobb som helst som kräver meriter typ minst 4 års utbildning inom ekonomi/samhällsvetenskap,  6 års arbetslivserfarenhet. Sen kan jag tycka att det borde vara ett tidsbegränsat uppdrag. Efter t ex 8 år måste de jobba 2 år inom sjukvård lr annat jobb som är kommunalt/landsting för att sedan på nytt söka tjänst som politiker. Under jobbåren skulle de kunna ha kommunala uppdrag som vilken kommunpolitiker som helst. 

    Idag ställs ju överhuvudtaget inga krav mer än att de ska vinna förtroende och kunna prata för sig.
    Nej precis, de som får inflytande är bara de som har "people skills", saknar man det men har hög kompetens inom något annat område gör att man sållas bort omgående.
  • Ascendere
    Nerfherder skrev 2015-07-07 16:12:28 följande:
    Jag grundar min fakta på statistik, precis som vår vän Gert :D
    Nja, det enda sättet att stoppa SD:s framfart är att kraftigt minska invandringen. Och då menar jag inte att PRATA om att kraftigt minska invandringen utan faktiskt GÖRA något åt saken.
    Men eftersom att se till det egna folkets bästa i första hand numera klassas som rasism och ingen politiker vill vara rasist så kommer det inte att hända, och SD kommer fortsätta växa ett bra tag till. 
  • Ascendere
    summer63 skrev 2015-07-07 22:41:17 följande:
    Det var i detta programmet Jimmie var helt förvirrad, han förstod inte de enklaste frågorna.
    Du menar för att han frågade intervjuerskan och bad henne förtydliga för att vara säker på att ha förstått ursprungsfrågan, istället för att som de flesta politiker leverera en lång svada som egentligen inte alls är svar på frågan för att dölja att man inte har en aning?
  • Ascendere
    Nerfherder skrev 2015-07-08 09:42:34 följande:
    Det blir extra tydligt i början av tråden, när gert vräker ur sig vidriga saker om s och stefan löfven.
    Nu har jag läst igenom alla Gerts inlägg och jag måste faktiskt be dig specificera vad det är du hänvisar till då jag inte kan hitta några sådana inlägg. 
  • Ascendere
    Nerfherder skrev 2015-07-08 09:23:26 följande:
    Läs hela tråden, från början till slut så förstår du nog vad jag menar.
    Kan du länka till de specifika inlägg du menar?
  • Ascendere
    Nerfherder skrev 2015-07-08 14:22:59 följande:
    Gert skrev 2015-07-05 18:52:22 följande:

    Glöm inte heller att Stefan Löfven morfar var aktiv nazist. Det finns mycket nazism inom Socialdemokraternas historia.


    #26
    Så Gert har kommit med ett påstående i inlägg #26 som du länkar till. Om jag förstår dig rätt är det bla detta inlägg du avser när du säger att "gert vräker ur sig vidriga saker om s och stefan löfven". 

    Jag vet dock inte riktigt hur du vill att detta tolkas, vilket av dessa alternativ är den korrekta/av dig önskade tolkningen?

    1. Påståendet är fel, Löfvens morfar var inte aktiv nazist och det finns ingen nazism inom (den svenska) socialdemokratins historia.

    2. Om påståendet är korrekt eller inte är ointressant, det är irrelevant och fel att dra upp i detta kontext och att betrakta som smutskastning. 
Svar på tråden Vad kommer du göra när SD blir största partiet i nästa val?