Inlägg från: _smart_ |Visa alla inlägg
  • _smart_

    Vad kommer du göra när SD blir största partiet i nästa val?

    Knävelborren skrev 2015-07-07 10:38:42 följande:

    Då skulle jag engagera mig ännu ivrigare i arbetet mot rasism. Det kommer vara viktigare än någonsin då.

    Jag skulle även känna mig orolig över att så pass många obildade personer sitter på beslutande positioner inom Sveriges politiska system.


    Kan vara ganska snävt att avfärda ett helt parti som "så pass många obildade personer". För det första vet vi inte vilka kandidater SD vaskar fram till 2018 och när det gäller bildningen tycker jag inte att de andra partierna (i synnerhet de rödgröna) ligger så mycket bättre till. Men det kanske beror på vad du lägger i begreppet bildning?!
  • _smart_
    Beowulf skrev 2015-07-07 10:58:12 följande:

    Röstar man SD tror man på förändring och lösningar på problem. De andra har... Inget...


    Inte? Sossarna har åtminstone 70 år längre erfarenhet av svensk politik. SD:s politiker är minst sagt orutinerade. Jag har ingen förmåga att se in i framtiden, men tror inte att SD kommer att vinna så stora framgångar vid nästa val, som många försöker ge sken av här. Snarare tror jag att flera av de etablerade partierna kommer att ta i flera av de kontroversiella frågorna för att avväpna SD inför nästa val. Både moderater och kristdemokrater har redan börjat visa viss aktivitet på det området.
  • _smart_
    Ascendere skrev 2015-07-07 11:18:35 följande:
    Men både M och KD har det emot sig att de trots att problemen med massinvandringen var fullt synliga inte gjorde någonting alls under de 8 år de hade makten, förutom att förvärra situationen ytterligare. Så deras trovärdighet på området är körd i botten. 

    Dessutom handlar det om röstfiske, inte om en genuin vilja till förändring. Det visade sig inte minst häromsistens när M kom med ett utspel angående tiggare, som SD omgående gjorde ett konkret förslag av, som M sedan röstade emot. Hepp.
    Ja det är ju det som är dilemmat med politiker. De lovar runt men håller tunt. Dock tror jag att allianspartierna insett nu, att de faktiskt förlorat en del av sina väljare till SD, och också varför de gjorde det. Har de någon som helst självbevarelsedrift, lär de ta i de frågorna nu. Sent skall syndaren vakna. Flört
  • _smart_
    Nerfherder skrev 2015-07-07 15:43:30 följande:

    SD kommer inte ens att existera vid nästa val, så det är rätt lugnt.


    Med tanke på att de är det näst starkast växande partiet just nu, så tror jag att du har fel. (Jag hade dock blivit glad om du skulle få rätt.) Det finns problem i samhället som människor ute i stugorna retar sig på. Så länge inget av de andra partierna tar denna irritation på allvar, och bemöter den, så kommer SD att fortsätta växa. S och M:s taktik att frysa ut SD, har endast genererat fler röster till SD, så nu får de andra partierna nog spotta upp sig, om det skall bli som du vill.
  • _smart_
    Nerfherder skrev 2015-07-07 16:12:28 följande:
    Jag grundar min fakta på statistik, precis som vår vän Gert :D
    Då kanske du skulle posta källan till den statistiken här då, annars är det bara du som säger någonting, och det betyder ingenting ur ett statistiskt perspektiv. Skrattande
  • _smart_
    Nerfherder skrev 2015-07-07 16:17:00 följande:
    Jag har lärt mig av gert, han postar heller inte några länkar :D
    Två fel gör inte ett rätt, och du kan bara ta ansvar för dig själv. Så vill du vara den stora personen i sammanhanget, så fram med statistiken. Vi är nog många som är nyfikna. Drömmer
  • _smart_
    Gert skrev 2015-07-07 16:19:02 följande:
    Näst starkast växande partiet? Obestämd

    Vilket parti växer starkare än SD?
    Moderaterna, enligt senaste undersökningen jag såg i tidningen för en vecka sen ungefär.
  • _smart_
    Hökmark (M): Vi måste kunna diskutera invandringen

    Det är dags att diskutera det nya Sverige utan att låta de främlingsfientliga förgifta debatten och utan att låta den naiva idealismen blockera den. Det måste vara rimligt att tala om hur många vi kan ta emot, och hur vi på rättsstatens grunder ska leva upp till skyddsbehovet, skriver Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M).


    www.svd.se/hokmark-m-vi-maste-diskutera-antalet-flyktingar
  • _smart_
    Nerfherder skrev 2015-07-08 13:48:35 följande:
    Diskutera invandringen gör vi ju. Dock inte i den här tråden ;)
    Posten var mer ett komplement till Vinterstjärna1984:s post och inte ett direkt svar till dig. Skrattande
Svar på tråden Vad kommer du göra när SD blir största partiet i nästa val?