• chbw

    Vill vara gravid NU!

    Har försökt i ett år. Genomgått utredning och har troligen inte haft ägglossning pga sköldkörtelproblem. Nu är sköldkörteln i fas igen. 
    Hade min första "normala" mens på över ett år i juni, och kände av ägglossningen (om den inte var tom pga pcos-en). Svårt o förklara men har en positiv känsla i kroppen. Varit negativ senaste sex, sju månaderna, men nu känner jag mig lugn o positivt inställd. Jättemysko. Är på ÄL+6 och BIM-8. Kommer börja testa på ÄL+7, då jag köpt hem ett helt gäng tester billigt och det gör inget o slösa på dem. Hoppas så att det är vår tur nu. Känns bra också att jag vet att jag får behandling efter sommaren om ingenting hänt.. =) 

    Känner inga egentliga symtom, mer än lätt ömma bröst o lite molande i livmodern, men så känner jag innan mens också.. Får se hur det går =)

    Det där med att det är "psykiskt" tror jag inte alls på :p tror det krävs stor stress under lång tid för att det ska påverka t.ex. ägglossning. Sen är det ju trots allt 20%chans att bli gravid varje månad. Det ska stämma med ägget, spermierna, livmoderslemhinnan ska vara rätt osv. Mycket som ska klaffa.. 

    Har ni testat ägglossning med stickor? Eller känner ni av när ni får äl? har ni regelbundna cykler? =) 

  • chbw
    linnmikaela skrev 2015-07-14 10:58:05 följande:

    Härligt att du fått ordning på dina Sköldkörtelproblem! Hoppas de funkar för dig nu :) ja jag vet inte heller vad jag tror på men antar att för vissa blir det en enorm press när man inte blir gravid. Nära vänner till oss har försökt i snart 2 år och så kvinnan hade det stressigt på jobbet och dessutom kände press över att bli gravid så funkade det helt enkelt inte. Förstår att man självklart då vill tro att det har med stressen å göra, vilket det kan vara, istället för att tro att man inte kan få barn.

    Jag har regelbunden mens vad jag vet, dock slutade jag nyss med p-piller så de visar sig, aldrig testat ägglossningsstickor. Lycka till


    Ja, det är toppenskönt. Ska ta nya prover i augusti/september för o se så värdena håller sig bra fortfarande =) 

    jo. Det är tufft när det tar tid. Och jag kan förstå att man tänker att det nog är stress eller så.. 

    okej! håller tummarna att det går vägen för er snabbt :) 
  • chbw
    linnmikaela skrev 2015-07-16 21:59:44 följande:

    Jag blir så less på mig själv.. Kunde inte låta bli så testade nu (kvällsurin dessutom) och det var neg... Skulle ju vänta till helgen.. Men känna kört när de var neg nu typ 2-3 dagar innan mens.. Superdupp.. Är precis som du som skrev sist här att vill jag att något ska hända så ska det hända nu...


    Tänk på att många får inte plus förrns på bim eller efter! :)
Svar på tråden Vill vara gravid NU!